Sandefjord Håndball-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport – Halden

Kampen startet med fullt Trym-show på hans gamle bane i Jotunhallen. Han ledet 1-4 over Sandefjord etter 4 min. og dunket inn 7 mål første kvarteret. Morten Nergaard var også på hugget, kom fint inn i kampen og ga trygghet bakover. Etter at Ulvene tok initiativet fra start, kom hjemmelaget bedre med og overtok føringen noen minutter før resten av Halden-laget kom i siget i angrep. Den første på scoringslista, som ikke var Trym, var Toke som scoret etter 11 minutter. Etter hvert scoret alle og det var ingen som sløset noe særlig med skuddene. Når forsvaret i tillegg satt godt og Morten tok 8 av 20 skudd, så betød det at Ulvene tok fullstendig over og cruiset inn til 5 måls ledelse til pause.

Truls, som spilte sin beste kamp i Haldentrøya, startet 2. omgangen med kontringsmål og det skulle bli mange enkle kontringsmål til Halden i Jotunhallen. Forsvaret viste ingen svakheter og anført av forsvarssjef August ble Sandefjord helt nøytralisert og presset til dårlige avslutninger og tekniske feil. Det utnyttet Ulvene hensynsløst og allerede etter 11 minutter av 2. omgang ledet de med 10 mål.

Halden hadde en fin trygghet i spillet i dag og det var ingen antydning til stress og høye skuldre da de gikk inn for landing. I dag ble de bare bedre og bedre etter som tiden gikk og vant svært fortjent med 13 mål. Jonas kom inn i målet etter 50 minutter og fortsatte der Morten slapp med en redningsprosent på 50%! Snakk om målvaktteam!

Trym var en helt lag alene første 15. Så slappet han litt av på skytinga og var servitør resten av kampen. Toke var litt reservert i dag med 3 spillemål og tre mål på straffe. Truls var så godt som feilfri med godt forsvarsspill, 4 mål på 4 skudd og flotte assist – hans beste kamp så langt. August spilte en knallkamp i forsvar og scoret 4 mål. Hannes kom litt tregt i gang framover, men startet 2 omgang med tre raske scoringer og er meget solid. Kasper L ble toppscorer med 8 mål (10 skudd). Han var het på kontringene og i tillegg sikker fra kanten. Casper E scoret på de to mulighetene han fikk og i tillegg var han svært god i forsvar. Han var smart og snartenkt da han snappet flere baller fra Sandefjord, som førte til kontringsmål for Ulvene. Jonas viste klasse i målet og har en herlig attitude og vinnervilje (i tillegg til sånne spektakulære «stoppe ballen med foten helt oppe i vinkelen»-redninger). Han passer godt i to-spann med veteranen Morten.

Deilig for Ulvene med en god kamp for alle sammen og en dundrende flott seier. Det gjør godt for selvtilliten. Deilig for Morten Nergaard også, som viste seg å være langt mindre rusten enn det man kunne frykte etter 8 mnd. fravær på håndballbanen.

Moro med poeng igjen, men Sandefjord var ikke på sitt skarpeste i dag. Det er selvsagt også Ulvenes fortjeneste. Nærbø til onsdag blir en fin test på om Ulvene for alvor har funnet formen. Vi har en høne å plukke med Nærbø. Motivasjon bør det ikke skorte på!

Topp tre

1.     Morten Nergaard

2.     August og Kasper L

3.     Trym og Truls

Gratulerer med toppscorertittel i dag, Kasper. Dette smakte! Hva gjorde at det løsnet for laget i dag?

-Synes vi står veldig bra forsvar, følger planen vi legger før kampen og holder oss til den. Det samme gjør vi fremover hvor vi er mer nøye og tro til det samme konseptet som vi har spilt siste kampene. Får en ledelse etter 1. omgang og fortsetter med høyt tempo i 2. omgang. Også hjelper det selvfølgelig med en del redninger bakover!

Gratulerer med debuten som Halden-målvakt, Morten. Dette gikk riktig bra!

Hvordan er det stå bak et ukjent forsvar? Har dere egentlig fått tid til å lage noen avtaler?

-Takk for det!:) Det var utrolig gøy å være tilbake! Vi avtaler hvordan Forsvaret skal være, så jobber jeg utifra det!

Endelig! – en velfortjent seier Jan Thomas. Hva er du mest fornøyd med i dag?

-Takk det var veldig deilig og fortjent selvfølgelig meget fornøyd med forsvar og målvakt i dag. Morten (og Jonas) ligger på 50%. Det gjør at vi får mange kontringer i dag. Meget fornøyd med hele kollektivet. Alle gutta melder seg på og da syns jeg vi er meget sterke og vinner komfortabelt.