Unikt rekruttsamarbeid på toppnivå! – Halden

Unikt rekruttsamarbeid på toppnivå!

Gutteløftet i Østfold Håndballen er et ambisiøst og unikt rekrutteringssamarbeid med fem andre klubber i gamle Østfold for unge gutter. Elitelaget i Halden Topphåndball står som flaggskipet og samarbeider med breddeklubbene TTIF håndball fra Halden, HK Eidsberg, Sarpsborg IL håndball, Rolvsøy IF og Gamle Fredrikstad håndballklubb. Samarbeidet gjelder for junior- og seniorhåndball.

Rekrutteringssamarbeid

Sammen vil vi sitte på en kompetanse og et konsept som veldig mange spillere kan dra nytte av i fremtiden

Vårt felles mål er å utvikle unge håndballspillere slik at de får større glede av håndballen. Samtidig ønsker vi å heve spilltilbudet og kompetansen i klubbene vi samarbeider med, og med dette ønsker vi at spillerne blir i sine moderklubber lengre. Dette vil ha stor verdi for spillerne og klubben, samt region og landslag på sikt.

Målsettingen med samarbeidet er å bygge opp guttehåndballen i Østfold. Hovedtanken er å gjøre avstandene mindre fra Halden Topphåndball som en prestasjonsklubb på herresiden i Østfold og ned til aldersbestemte lag. Dette gjennomføres ved at klubbene i Nedre Glomma samarbeider både i sin helhet, men også på de enkelte årganger der det er naturlig.  Slik fremmes både bredde og topp ved å gi flere et spilltilbud primært på eldre junior og senior nivå.

Flest mulig, lengst mulig. Bakgrunnen for samarbeidet er at et redusert spilltilbud på eldre junior og senior nivå stadig er et aktuelt problem i de fleste klubber i Norge. Det er kun de største klubbene som har gode rutiner, men også der sliter man med å få frem spillere til sine A-lag. Sammen i prosjektet ønsker vi «flest mulig, lengst mulig».

På den måten sørger vi for at alle guttemiljøene innenfor håndball i Nedre Glomma har et attraktivt tilbud. Hovedfokuset for trening vil være spillerutvikling og treningskultur. Vårt felles mål er å utvikle unge håndballspillere slik at de får større glede av håndballen. Samtidig ønsker vi å heve spilltilbudet og kompetansen i klubbene vi samarbeider med, og med dette ønsker vi at spillerne blir i sine moderklubber lengre. Dette vil ha stor verdi for spillerne og klubbene.

I klubben sier vi «gutteprosjektet», men alle samarbeidsklubbene som er med har de også jentelag. Når vi er ute på besøk og har treninger vil begge kjønn være representert på treningene og få like mye fokus fra oss.

Prosjektet har en todelt struktur hvor man ønsker på tvers av klubbgrensene å sette søkelys på:

 1. Klubbutvikling
 2. Lagutvikling

I sesongen 2022-2023 stilte samarbeidet med følgende lag for å gi best mulig rom for utvikling:

 • HTH Rekrutt – 2.divisjon
 • Tistedal TIF- 3.divisjon
 • HK Eidsberg- 3.divisjon
 • Sarpsborg IL- 4.divisjon
 • I tillegg har man 3 regions serielag og er kvalifisert for Lerøy-serien (nasjonalserie).
 • For sesongen 2023-2024 vil Gamle Fredrikstad HK starte opp med et 5.divisjonslag 

Spillere som til nå har vært gjennom prosjektet og er en del av A-stallen til HTH:

 • Jonas Stenersen (Jr-landslag)
 • Mounir Chehri
 • Sander Julien

Spillere med lokal forankring som er en del av A-stallen

 • Thomas Stenersen (Rygge og Jr.landslag)
 • Isak Bakkerud (Rygge og U-landslag)

Også disse kom gjennom prosjektet og spiller nå for andre klubber:

 • Kasper Lien (Jr.-og A-landslagsspiller)
 • August Storbugt (U og Jr-landslag)
 • Marius Rossfjord (Jr-landslag)
 • Kristian Bjerke
 • Lars Oscar Kaaterud (Jr-landslag)