Sandefjord-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport – Halden

Sandefjord-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport

Ulvene vant klart i Sandefjord og er klare for sluttspill!

Dette var en kamp med mye nerver innledningsvis. Halden hadde 5 tekniske feil de første 5 minuttene og virket ikke komfortable i Jotunhallen. De hadde trøbbel med å få ballen i mål og scoret kun 4 mål de første 12 minuttene. Heldigvis sto Morten fantastisk og var oppe i en redningsprosent på 50 de første 20 minuttene. Det ga trygghet i laget og Ulvene fikk samlet seg og rykket fra 6-5 til 7-10 i løpet av 5 minutter. Da tok Sandefjord time-out. De knappet kjapt innpå, men Halden økte igjen og gikk til pause med en velfortjent tre måls ledelse. Det var mye bra i omgangen. Skytingen kom seg noe etter hvert og forsvaret trutna. Halden fikk litt strekk i laget med 5:1 forsvar og venstre siden i forsvaret slet med duellsterke ex-Halden, Sander Linderud og ble stadig overspilt. I tillegg hadde de problemer i duellspillet med Røhmer og 9-metersskuddene til bror Jansrud. Da var det godt å ha Morten i målet. Ellers var det full kontroll over hele linja. Framover var Jonas J og Truls treffsikre på både skudd og assists.

Andre omgang startet med teknisk feil og bom fra Ulvene, men så var det slutt på sløsinga. Halden skaffet seg en ledelse på 5 mål og den holdt de ut kampen og var egentlig aldri truet. Selv om det ble rota litt og Sandefjord ble invitert inn kampen til 24-27, så svarte Jonas Jensen med 2 kjappe og elegante mål og Ulvene var i vater igjen. Sandefjord satset alt og kjørte 7:6 i angrep og mann – mann i forsvar. Det stresset Halden og det ble litt kaos før Mads, Lars Oskar og Karl Herman stilte inn siktet og sikret en fem-målsseier. Truls og Jonas J var strålende med bøttevis av mål og assists og Morten N tok alt han skulle + litt til. Mads hadde god uttelling på skudda og spilte klokt, Håvard tettet igjen venstresiden i forsvar da han kom inn for Hannes, som fikk direkte rødt kort etter 23 min. i 1. omgang.  Lars O kom inn på slutten og viste sitt potensiale og uredde spillestil med 2 kjappe mål. Kantene våre hadde ikke helt flyten slik vi er vant til, men Ulvefansen som hadde tatt turen til Sandefjord vant klart tribunekampen. De jobba godt i 60 minutter (minst)!

Begge laga var uheldige med resultatet i de andre kampene der «feil» lag vant. Det betød direkte nedrykk for Sandefjord og 8. plass i stedet for 7. plass til Ulvene. Uansett betyr det vel kanskje best av tre sluttspillkamper mot Elverum…det er bare å glede seg altså!

Mål: Truls 9/12, Jonas J 6/10, Mads 4/5, Morten 4/8, Joshua 3/6, Lars O 2/2, Hannes 2/2, Kars Herman 1/2, Casper 1/2, Jonas N 1/2.

Redningsprosent: Morten N 38 %

Topp tre.

1.      Truls

2.      Morten N

3.      Jonas J

Grattis Jonas J – med 2 poeng, sluttspill og en vel gjennomført kamp. Mange viktige scoringer og assist fra deg i dag. Beskriv kampen!

– Tusind tak Jeg føler egentlig at vi har kontrol hele kampen. Står fint i forsvar og Morten står bra. Angreb spiller vi bra men bommer for mye i første omgang. Men 2. omgang cruiser vi den hjem og aldrig i tvivl om sejren. Vi kan blive farlig i slutspillet for alle lag Men største seier i dag var tilskuerne. Fy for en stemning alle Halden-supportere gjør i dag. Det var jo hjemmebane

Gratulerer Jan Thomas! Sesongens mål er nådd Mye bra i dag og ikke hver dag vi vinner borte.:) En godt gjennomført kamp – Bra coaching også. Hvordan vil du oppsummere den?

– Utrolig deilig seier.. Vi hadde veldig fokus på at vi skulle avgjøre dette selv, at vi skulle ta en sluttspill plass og vinne kampen. Gutta er skjerpa og har høy moral gjennom hele kampen Syns vi i store perioder står bra bakover i 5:1 og Nergaard har en god kamp helt bakerst. I angrep spiller vi fornuftig og klarer å brette ut forsvaret til Sandefjord. Vi har en del skuddbom på gode sjanser, som gjør at vi ikke klarer å dra i fra i første omgang. Vi følger opp det gode spillet i andre omgang og føler vi har kontroll på kampen i andre omgang. Mange spillere som gjør en meget god kamp i dag og det er en deilig lagseier hvor alle er på Lyst å trekke frem Truls og Jonas Neve som er meget gode begge veier i dag, men igjen så er det en meget sterk lagseier i dag

Nå snakker vi Truls! Borteseier, sluttspill og banens absolutt beste spiller. Hvordan beskriver du kampen?

Vi kommer litt dårlig ut fra start, men viser etter 15-20 at vi rett å slett er et bedre lag enn Sandefjord. Føles godt å sikre sluttspillplass, som var målet vi satt i august.