ØIF Arendal Elite-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Forhåndsomtale – Halden

Vi håper Ulveflokken har landet etter en aldeles strålende oppvisning mot Runar sist helg. Nå skal de nemlig på besøk til laget som kjemper om tredjeplassen i serien med nettopp Runar.

Arendal i Sør Amfi med over 1000 tilskuere er alltid spennende oppgjør og Ulvene har både storslåtte og elendige opplevelser fra tidligere kamper i den hallen. Hjemmelaget er inne i en god periode for tiden og bøtter inn mål – særlig på hjemmebane.

Halden burde ha god selvtillit etter Runarkampen og fra hjemmekampen mot Arendal i november der Ulvene vant utrolige 37-25! Arendal er altså fullt mulig å bringe ut av fatning, men da må hodet og kroppen være skrudd riktig på i 60 minutter hos alle haldenspillerne.

Assistenttrener Sigvald har denne betraktningen før kampen:

«Ny kamp, denne gangen borte i Sør Amfi. Arendal blir tøft, vi tapte klart på Sørlandet i kvartfinalen 35-28 tidlig på høsten. I denne kampen hadde vi nærmest årsbeste de første 22-23 minuttene i første omgang før rullegardina gikk ned inn mot pause og Arendal tok over kampen derfra og ut.

Mens hjemmekampen vår mot dem var en av de beste kampene vi har gjennomført i år. Det er veldig mange likhetstrekk mellom kampen mot Arendal hjemme og kampen nå på søndag mot Runar. Gjelder å holde strukturen og fokuset på hver eneste ball. Fra vårt møte med dem sist har Arendal spilt seg til NM finale, vunnet 4, tapt 3 og 1 uavgjort. I oppkjøringsperioden og i de 3 første kampene i siste halvdel av grunnserien har de scoret fryktelig mye mål, nesten snittet 40 per kamp!

På papiret har de et veldig godt lag, med kvaliteter i alle posisjoner. Solid målvakt i Kristijan Jurisic, som på gode dager er absolutt en av eliteseriens beste. I tillegg har de kvalitetsspillere som Matic, Børm, Fiala, Søndenå, Hoffstad, Simonsen og en gammel HTH’er i Lars Jakobsen.

Vi skal beholde flyten som vi hadde nå sist i Remmenhallen og gjenskape det vi gjorde innledningsvis sist mot Arendal og det vi gjorde i helhet mot Runar. Game-planen blir nok ganske lik og vi må sørge for at vi utnytter de mulighetene vi får godt og da spesielt når vi gjenvinner ballen. Spesielt viktig blir det at vi avslutter angrepene når vi er i balanse og har fått bygd opp et godt tålmodig angrep. Der er vi gode og har vist potensialet vårt. Får vi til dette tror jeg at vi kan håpe på nye poeng til ulvene«