Kolstad-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport – Halden

Kolstad-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport

Ulvene blåst av banen i Trondheim

Ulvene virket pigge i de første 2 minuttene, men så meldte de seg kollektivt inn i fredsbevegelsen styrkene, la ned forsvaret og inviterte Kolstad til scoringskalas. 1-2 ble raskt til 5-2 før Halden fikk summet seg og knappet litt innpå. Mange skuddbom og tekniske feil fra Ulvenes side gjorde jobben for enkel for hjemmelaget, som fikk flust med enkle ballkontroller. Morten Nergard gikk ut etter 12 minutter og 1 redning. Jan Thomas måtte ta timeout på stillingen 12-8 etter 14 minutter, i håp om å få tettet forvaret. Det fungerte dessverre ikke. Kolstad scoret som de ville. I Tillegg hadde Rismark 40 i redningsprosent i omgangen. Jonas Stenersen fikk lite hjelp og fikk, som Morten, kun 1 redning i omgangen. Det ville seg rett og slett ikke. Ulvene tapte alle dueller og hang ikke sammen bakover. I tillegg til dårlig press på skytterne ga man linjespillerne til Kolstad ganske fritt spillrom og de scoret flittig.

En ganske bedrøvelig omgang endte med pauseresultat 22-15.  Det var nesten like ille da lagene sist møttes. Da ledet Kolstad med 6 til pause, men det var Halden som vant. Kunne det gjenta seg?

Svaret var nei. Etter 4 minutter ledet Kolstad 26-17 og selv om det var 26 minutter igjen virket det håpløst. Men så ble angrepsspillet til Halden bedre og bedre. Rismark fikk ikke tak i skudda og ble byttet ut. Joshua fant fram skuddarmen og tegnet seg for 9 mål på 10 forsøk i omgangen. Han bidro sterkt til at Ulvene faktisk hadde heng på hjemmelaget da de gikk fra 9 mål bak til 4 mål bak i løpet av en 10 minutters periode midt i omgangen. Halden scoret i hvert angrep, mens Kolstad bommet på noen skudd og mer skulle det ikke til. Hjemmelaget ble litt usikre og måtte ta time-out på 31-27. Etter det snudde det og Kolstad scoret på alt mens Halden falt litt sammen i angrep. De siste 10minuttene vant Kolstad 11-4 og satte scoringsrekord med 44 mål.

Dette var dagen da ingenting funket bakover. Duellene ble tapt og stort sett alle Kolstads skudd på mål gikk i mål. Haldens to keepere hadde en redning hver i kampen – det er sjelden kost. Det som var bra var at ingen ga opp, men sto på helt inn. De hadde bra momentum midt i 2 omgang og var på gang, men klarte ikke å gjennomføre.

Dagens store spiller var Simen Lyse som scoret 18 mål på 23 skudd + 14 assist. Han var aldeles ustoppelig – en fantastisk prestasjon. Joshua var Haldens beste offensivt i dag med 11 mål på 14 forsøk + 6 assist, men han slet i forsvar mot bl.a. Lyse.

Etter to rufsete forsvarskamper har nå spillere og trenere to dager på seg til å sette et skikkelig forsvar før Tønsberg og Kennie Boysen (som slo Kolstad sist) kommer på besøk. Dette blir spennende saker. Synd at bunkersen ikke kan fylles med publikum.

Mål: Joshua 11/14, Morten L 6/10, Casper 5/6, Hannes3/6, Truls 3/6,Jørgen 2/4, Jonas N 1/3, Jonas J 1/2, Sander Julien 1/1, Mads 1/2

Topp tre

1.      Joshua

2.      Morten L

3.      Casper

Vi spør Jan Thomas: 44 baklengs – det er vel nesten rekord i eliteserien? 34 mål framover er bra og burde jo holdt til seier. Får dere retta på dette på tre dager? Hva skjedde egentlig? Slitne gutter?

«Hei, ja godt spørsmål egentlig. Syns ikke vi møter opp på jobb i dag. Vi treffer overhodet ikke bakover og blir i perioder spilt rundt. Syns vi mangler den krigerinnstillingen som vi må ha i hver eneste kamp for å få poeng. En periode i andre omgang, da vi var 4 mål bak med ca. 10 minutter igjen, følte jeg vi hadde litt moment i kampen, men vi klarer ikke å stramme til og muligheten glipper alt for lett. Ny kamp allerede lørdag, som blir minst like vanskelig, og vi må opp mange hakk forsvarsmessig for å ta de poengene«