Kolstad-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport – Halden

Kolstad-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport

Ulvene spilte godt i Trondheim, tross knepent tap

Ulvene var langt mer inspirerte mot Kolstad enn mot Viking sist. Det skulle vel egentlig bare mangle. De gikk rett opp i ledelsen 1-3, selv om de ga bort ballen 4 ganger på tekniske feil før det var gått 6 minutter. Litt overtenning(?). Toke var i fyr og flamme og scoret de to første måla, før han gikk på 4 bom på rad og måtte ta en pust i bakken for å kjøle seg ned. Kolstad overtok ledelsen etter snaut 9 minutter og holdt den helt inn til pause. Halden spilte meget godt i forsvar og Nicklas tegnet seg for 5 redninger. Hjemmelaget førte kampen, mest pga. av Ulvenes manglende uttelling på skudda. Dermed ble det kontramuligheter for Kolstad og enkle mål. Halden lå under 14-10 etter 26 minutter, men klinket til med tre raske mål og pauseresultat var 14-13 til hjemmelaget. Trym var solid både i forsvar og angrep, vingene kom mer med i spillet og Hannes fikk flere baller å jobbe med på tampen av omgangen. Truls og Mads ble litt ufarlige i angrep, men jobbet bra. En god omgang av Halden med masse energi og godt samspill.

Ulvene hadde åpenbart snakket godt sammen i pausen. De knallet til, overtok initiativet i kampen og gikk opp ledelsen før 10 minutter av omgangen var spilt. Så fulgte lagene hverandre tett, med Halden litt foran. Med to måls ledelse og ballkontroll etter 18 minutter kunne Halden få en liten luke, men rota det bort og Kolstad scoret 2 mål på under minuttet. Likevel – godt gjort av Ulvene å holde trøkket oppe med tre 2-minuttere i løpet av 7 minutter i denne mellomperioden. Kolstad lå 1-2 mål foran  de siste 6 minuttene, men Ulvene hadde trua og var sultne. De kom til flere 100 % sjanser de siste 3 min, men brant dem mot en strålende Rismark, og hadde i tillegg dårlig flyt med dommeravgjørelser både i angrep og forsvar. Likevel ble det spennende helt inn. Men dessverre – det ble et knepent tap igjen.

Tross surt tap var det mange oppløftende takter i Ulveflokken i dag. Først og fremst var de mentalt tilstede. Dernest hadde de et solid forsvarsspill der også 2’erne traff bedre enn tidligere i sesongen. Niclas hadde 9 redninger og begynner å få opp farta. Litt mer eksplosiv for hver kamp – dette blir bra! Jonas kom inn og reddet straffe på stillingen 26-25 med 5 minutter igjen. Det gjorde at Halden fremdeles hadde heng på hjemmelaget. Den redningen kunne blitt matchavgjørende.

Hannes ble mer og mer sentral utover i kampen og ble spilt fint opp av alle bakspillerne. Han stoppet på 7 mål av 9 skudd, spilte godt i forsvar og ble kåret til Halden beste. Trym laget 6 mål (11) og var en konstant trussel for Kolstad. Det betød bedre plass for lagkamerater og muligheter for innspill til strek. Toke var het (og god) innledningsvis, men etter nedkjølingen kom han seg ikke inn i kampen igjen, selv om han serverte Hannes nydelige innspill og var god i overtallsspillet. Vingene var ganske effektive: Casper scoret 2 av 2, mens Kasper scoret 3 av 5. August spilte mest forsvar og tegnet seg for ett mål, men Mads spilte begge veier og laget tre finne mål. Litt dårlig vurdering og skjerping på noen skudd førte til flere bom. Rasmus Carlsen og Kolstad utfordret ham skikkelig der han sto som høyre toer, men han klarte seg ganske bra likevel. Hans beste kamp så langt.

Et steg opp for laget i dag – dette lover godt. Elverum i Remmenhallen mandag!

Topp tre

1.     Hannes

2.     Trym

3.     Nicklas

God kamp i dag, Hannes – Synd at det ikke ble poeng. Hva gjorde at Kolstad vant?

-Tack för det! Ja, det suger att vi inte klarar hålla det hela vägen… återigen får vi med oss lite onödiga och billiga utvisningar som gör att vi får det tufft. Sen räddar deras keeper lite väl bra lägen i slutet, som gör att dom vinner denna. Egentligen en jämn kamp hela vägen – nästa gång får vi  förhoppningsvis stolpe inn.

Det var nære på, Jan Thomas. Dere spilte en god kamp, men manglet litt flyt og kyla siste 8 minuttene. Hva gledet deg mest og hvor røk seieren?.

-Ja, nære, men holder ikke helt til poeng dessverre. Helt annet trykk og intensitet i dag, og vi kjemper. Syns kanskje det avgjørende er at vi får mange utvisninger i 2 omgang og det gjør litt at vi ikke drar ifra, for det syns jeg vi har muligheten til. Så når kampen skal avgjøres bommer vi på noen klare sjanser, hvor Rismark har noen avgjørende matchredninger…