Kolstad-Halden Topphåndball, Eliteserien Menn > Kamprapport – Halden

Kolstad-Halden Topphåndball, Eliteserien Menn > Kamprapport

Årets snuoperasjon ga Ulveseier i Trondheim!!

Hjemmelaget tok føringen og hverken forsvaret eller Bertram traff på noen ting de første minuttene. Etter 11 minutter sto det 7-3. Så begynte Bertram å redde, forsvaret satt seg og Ulvene startet jakten. 18 minutter ut i omgangen gikk de opp i ledelse 8-9. Så fulgte lagene hverandre til 10-10 før Halden kom inn i en svak periode med flere skuddbom og tekniske feil som hjemmelaget utnyttet til enkle mål på kontra. Kolstad ledet 14-10 fire minutter før pause og hadde muligheten til å stikke i fra, men Bertram sto som en vegg (reddet straffe) og August og Toke kriget inn to mål og pauseresultat 14-12. En ganske bra omgang av Ulvene, selv Rismark i Kolstadmålet hadde taket på skytterne. Sammenlignet med Fyllingen-kampen var dette et Haldenlag som kjempet sammen og hadde trua, selv om de bomma langt mer enn de traff. Dette lovet godt for andre omgang.

Ulvene gikk hardt ut og Mitro scoret det første målet, men så gikk lyset de neste 8 minuttene der det florerte av skuddmiss og tekniske feil, og Kolstad ledet plutselig 21-15. Da var det 20 minutter igjen…

Bakover skrudde Halden et par knepp opp på innsatsen og Kolstad møtte virkelig veggen. Kristoffer, August, Rasmus, William og Trym var høyt og lavt og skuddene som likevel smatt forbi, tok Bertram seg av. Kristoffer tok tak i kampen framover og strødde rundt seg med assists, scoret egne mål og skaffet straffer. Ulvene krøp nærmere og hjemmelaget ble nervøse. Med 8 minutter igjen var stillingen 23-23 og to minutter senere sendte Cordt Ulvene i ledelsen 23-24. Så ble det stillingskrig med Halden i knapp føring før Martin scoret og økte til 25-27. Da var det kun minuttet igjen og Ulvene kunne feire en utrolig snuoperasjon med ett-målsseier og to deilige poeng. De vant de siste 20 minuttene 13-6!

Hvis vi ser bort fra elendig skyting i 40 minutter var det mye å glede seg over i dag. Godt, sammensveiset forsvar og rett skjerping og trua på at dette skulle gå. Dette var noe annet enn den tafatte Fyllingenkampen i helgen. I dag var det skikkelig lagmoral!

Bertram var superviktig mot slutten og ble bare bedre desto lengre kampen varte, mens Rismark i Kolstad-målet hadde motsatt utvikling. Begge keeperne var meget gode. Kristoffer spilte begge veier hele 2. omgang og var kampavgjørende. Han åpnet rett og slett Kolstad-forsvaret og skapte optimisme i Ulveflokken. August spilte en prikkfri kamp og scoret på sine fem sjanser og strekmakker Rasmus var som vanlig svært solid.

Topp tre

1. Bertram og Kristoffer
  2. August
  3. Rasmus

Dette smakte Jan Thomas!

-Utrolig deilig og viktig seier! Vi reiser hit med trua på at vi kan klare det, og det er utrolig viktig. Ligger bak store deler av kampen, men kjemper oss tilbake. I andre omgang får vi etterhvert momentum i kampen og kommer nærmere og nærmere. Virker som Kolstad får litt nerver og vi klarer å avgjøre i de siste minuttene.

Gratulerer med strålende kamp og seier Bertram!

-Mange tak! Knald tøff kamp af gutterne! Nægter at give sig. Bagud med 6 i 2. omgang og de klør bare på! Fantastisk indsats af alle!!

Suveren kamp Kristoffer. Hva skjedde de siste 20 minuttene?

-Tenker at vi klarte og holde hodet kaldt store deler i avslutningsfasen av kampen. Fikk satt strukturen defensivt og vant mye dueller. Fremover klarte vi å score akkurat de målene vi trengte. Sterkt lagprestasjon og utrolig deilig at vi «reiser kjerringa» etter sist kamp mot Fyllingen.

Nærmer seg toppformen August? Grattis med seier og skikkelig bra spill for din del!

Tusen takk! For en lagmoral vi har her i HTH! Det løsnet bra i kontringsspillet for min del og det var godt å kunne bidra fremover i banen. Syntes vi står bra bakover hele kampen, det begynner å se bra ut ja!

Av: Odd Petter Nilsen