Halden Topphåndball-ØIF Arendal Elite, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport – Halden

Halden Topphåndball-ØIF Arendal Elite, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport

Ulvene tok ikke vare på sjansene mot Arendal

Med gamlefar Trym ute i karantene tok Haldens unge mannskap kjapt ledelsen 2-0 mot tabell-toer Arendal og virker skjerpa og trygge de første minuttene. Så ble de hodeløst spill noen minutter med 3-4 tekniske feil og elendig skyting og Arendal spaserte nærmest opp i en 3-5 ledelse. Ulvene fikk heldigvis litt skikk på spillet igjen og var nesten ajour til pause med 10-12.

Lite scoringer altså og halvparten av Haldens mål kom på kontra. Det betyr at det etablerte angrepet ikke var særlig skarpt. 11 skuddbom og 7 tekniske feil til hjemmelaget før pause kunne ha sendt gjestene milevis foran, men et heltent Ulveforsvar gjorde Arendals angrep passivt og nølende og det medførte at gjestene og fikk mange tekniske feil og balltap.

Andre omgang startet med at Arendal dro fra til 11-15 allerede etter 2 minutters spill. Ulvene rota det til for seg sjøl med flere enkle balltap i angrep og Arendal, som er ett av seriens beste kontringslag, lot seg ikke be to ganger. Halden fikk imidlertid roet seg litt og fikk bedre kvalitet i angrep. Det første dem langsomt opp i ryggen på gjestene og etter 9 minutter var lagene likt på 15-15.  Så fulgte de hverandre det neste kvarteret med Ulvene et lite hakk foran, før Arendal igjen ble invitert inn i kampen med rotete og usikkert Halden-angrep. Stillingen var 24-25 med tre minutter igjen på klokka. Halden hadde sine muligheter med 100 % sjanser og 7-meterkast i avslutningen uten å klare å score mer enn ett mål, mens Arendal skjerpet seg og tok vare på sine sjanser. Dermed ble det nytt surt tap for unggutta.

I dag viser Halden i lange perioder hva som bor i laget. Særlig i forsvar hadde de god kontroll på et svært rutinert og godt bortelag, som er på pallen i serien hvert år. Uten Trym har Ulvene en snittalder på utespillerne på ca. 21 år, så det er imponerende hvor gode de er. For et så ungt mannskap er det selvsagt vanskelig å være gode i 60 minutter og det feller dem gang på gang. Det kommer perioder i hver kamp hvor de gir fra seg initiativ, ball, ledelse og dermed alle poengene. Nå er serien halvspilt og ulvene skal møte alle lagene som har påført dem knepne tap. Nå er det er på tide å vise at de har vokst og fått kontroll på den siste biten i puslespillet. Den som gir poeng og herlig revansje.

August var skikkelig god i dag og tok stort ansvar i forsvaret. Truls var også god i forsvar, scoret i tillegg fire mål på fire forsøk og er i stadig utvikling. Casper Ebbesen var feilfri i skytinga med 3 av 3, mens kantkollega Kasper Lien var dagens toppscorer med 6 av 10. Toke og Mads lagde 5 mål hver, men måtte bruke mange forsøk.

Topp tre

1.      August Storbugt

2.      Truls Grøtta

3.      Casper Ebbesen

Gratulerer med Banens Beste, August! Surt tap igjen, men full kontroll i forsvar! Hvorfor røk seieren?

Takk for det! I etablert forsvar føler jeg vi har veldig god kontroll hele kampen. Vi sliter litt i deres overgangsspill og gir bort mye mål i den delen av spillet. Utover det synes jeg vi blir litt ustrukturerte fremover, spesielt siste 15 min av andreomgang. Dette gir Arendal mulighet til å drive opp tempoet og lede kampen, der vi hele tiden blir jagende noen mål bak. Vi bommer på en del store sjanser som også vipper kampen i deres favør. Arendal er et tøft lag å møte, men i dag føler jeg vi får dårlig betalt for innsats og prestasjon. Nye muligheter til uken heldigvis. Ny ball, ny kamp!

Knepent tap igjen Truls – det er ikke moro! Det ser ut til at du selv begynner å nærme deg toppform både i angrep og forsvar og det lover godt. Hvor glapp seieren i dag?

-Det glipper vel siste kvarteret av kampen, der vi er udyktige og uheldige i enkelte situasjoner. Kjedelig at det skjer igjen. Begge lag spilte godt i etablert forsvar, men Arendal får mer ut av ankomst/kontraspillet enn det vi gjør. Virker som det bikket det riktig vei for dem.

Nære på igjen Jan Thomas! Syns dere spilte Arendal dårlige med et svært godt forsvar, men dere var ikke gode nok når kampen skulle avgjøres siste 10 minuttene. Hva er du fornøyd med? Hva er du ikke fornøyd med?

-Ja, vi gjør det fremragende bakover i dag. I etablert forsvar har vi veldig god kontroll, og Arendal sliter med å få mål på oss. Det er deres kontra og våre enkle feil i angrep, som gjør at det er jevnt hele kampen. Vi har en periode hvor vi bommer mange 100% sjanser og gjør noen enkle tekniske feil og hvor Arendal kommer foran med 3 mål. Vi bli jagende, men henter de igjen til ett mål bak. Dessverre gjør vi for mange feil forover, som gjør at de vinner kampen.

Av: Odd Petter Nilsen