Halden Topphåndball-Nærbø, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport – Halden

Halden Topphåndball-Nærbø, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport

Ulvene fortsetter seiersrekka i Remmenhallen – solid og viktig seier mot Nærbø

Nærbø er en vrien motstander og Halden hadde gjort hjemmeleksa si. Forsvaret var aggressivt på gjestenes gode skyttere. Ulvene vant de fleste duellene og lagde mange brudd i Nærbøs angrep. Halden kom seg ikke alltid kjapt nok tilbake til 6-meteren og det betød at strekspillerne til Nærbø fikk veldig gode arbeidsforhold på linja og de scoret nesten halvparten av måla i første omgang. Morten startet bra i mål og Ulvene hadde initiativet fra start, men tekniske feil og skyting i treverket ga gjestene muligheter til å stikke ifra etter 20 minutters spill. 2 måls-ledelsen holdt Nærbø til pause. Truls fortsatte sitt gode spill fra Bækkelagskampen i både angrep og forsvar. Det ble 4 spillemål før pause og nærmest prikkfritt forsvarsspill. Joshua fikk tillit fra start og vartet opp med god skyting og innspill til strek. Halden løste Nærbøs 5:1 og 3:3 forsvar bra og hadde åpenbart en tydelig plan for dette. Dessverre hadde de 11 bomskudd og 4 tekniske feil i omgangen og det bidro til at de ikke kom ajour.

2. omgang startet med et kjapt Nørbø-mål og så var det stillingskrig der ingen av lagene fant veien til nettmaskene før Ulvene scoret etter 6 minutter. Halden fikk 2 minutters utvisning og Nærbø kom til flere gode sjanser som kunne gitt en betryggende ledelse, men Morten stengte mesterlig buret og Ulvene hang fremdeles med etter 2 mål av Mounir. Halden giret opp på stillingen 20-20 etter 12 minutter. Forsvaret var høyt og lavt og stresset gjestene til tekniske feil og Halden kontret inn to kjappe mål. Derfra og inn styrte Ulvene med masse energi og autoritet. Morten i målet var konge og reddet 7 skudd etter hverandre og Joshua scoret selv eller spilte opp Hannes på strek gang på gang. De to scoret 8 mål til sammen denne perioden! Halden ledet 28-22 med 9 minutter igjen og Nærbø gikk over til mann mot mann forsvar. Halden løp seg fri og kom til mange 100 % avslutninger, men brant de fleste. Nærbø krøp nærmere og det kokte på tribunen. Heldigvis fortsatte Joshua og Truls å servere Hannes gode innspill og Hannes scoret mål 29 og 30. Men det var fremdeles 5 minutter igjen. Ulvene var ikke kalde i hodet og brant 6 gode skuddmuligheter og hadde to tekniske feil. Det kunne blitt skjebnesvangert, hadde det ikke vært for at Morten hadde flere redninger igjen i kroppen. Det betød at igjen kunne synge seierssangen i bunkersen og er nå helt oppe i ryggen på Nærbø på tabellen.

Dette var en skikkelig lagseier med høy arbeidsmoral og innsats gjennom 60 minutter.

Mål: Hannes 7/9, Joshua 6/10, Mounir 5/10, Truls 5/6, Morten L 4/6, Jonas Neve 1/1, Jørgen 1/3, Jonas Jensen 1/6

Redningsprosent: Morten 37 % (50 % i 2. omgang!)

Topp tre

1.      Morten Nergaard

2.      Joshua Grace og Truls Erik Grøtta

3.      Hannes Nystrøm og Mounir

Gratulere med seier en meget god kamp, Joshua. Dette var din beste kamp i Halden-trøya så langt. Bra samspill med Hannes! Din kommentar til kampen?

«Tak! Det var en dejlig sejr. Efter at være bagud til pausen, så synes jeg at vi kommer ud til andre omgang og finder hinanden godt og kommer til gode chancer i angrebet. Det betyder også meget for os, at Morten står godt i målet«

Sånn skal det gjøres Morten! Konge da kampen skulle avgjøres, men hva syns du om kampen sett under ett.

«Jeg syns vi spiller en god kamp. Vi kriger på bakover og mange melder seg på fremover!«

Sterk kamp av deg igjen Truls, både i angrep og forsvar. Den svingte litt av laget i dag, men vi hadde matchvinnerne!!! Hvordan opplevde du kampen?

«Takk for det! Opplevde kampen som at den betydde mye for oss. Vi får ikke alt til å funke, men har en sinnssyk god arbeidsmoral. Føles som vi er litt stresset på 100% sjansene, men jobber det inn i forsvar igjen. Utrolig deilig at vi igjen vinner på hjemmebane«

Dette smakte skikkelig bra Jan Thomas. Funka slagplanen? …og hva gikk den ut på? Så ut til at dere hadde gode løsninger på 5:1 og 4:2. Det var vel mest trøbbel med Nærbøs strek som gikk ganske fritt?

«Syns slagplanen funket fint, vi skulle først og fremst stoppe skytterne til Nærbø (Tord Haugseng, Andreas Haugseng, og Hamre), ikke så mye fokus på linje. Så regnet vi med at de kom ut i 5:1 og nærmest 3:3 og hadde forberedt oss på noen kombinasjoner mot det. Funket bra i dag, men vil framfor alt berømme guttas krigsinnstilling i dag. Utrolig sterkt av gutta og ta Nærbø, syns jeg«