Halden Topphåndball-Nærbø, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport – Halden

Halden Topphåndball-Nærbø, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport

Ulvene skjøt og rota seg bort mot Nærbø. Nok et unødvendig tap!

Halden tok kommandoen og gikk raskt opp i en 5-1 – ledelse med strålende skyting og bra keeperspill. Ulvene fortsatte bra det første kvarteret og ledet 9-7. Så begynte det florere med skuddbom og tekniske feil hos hjemmelaget og Nærbø overtok enkelt ledelsen etter 17 minutter. Derfra og inn hang Ulvene i tauene og måtte jage hele veien.

Morten i målet sto en solid kamp og hold hjemmelaget inne i kampen når det buttet som verst.

Nærbøs målvakt var i fyr og flamme og tok etter hvert helt peppen fra Haldens skyttere.

Likevel hold Ulvene følge og kjempet seg opp i ryggen på gjestene gang på gang. Til pause skilte det kun ett mål, selv om Halden kun hadde 50 % i uttelling på skuddene. Det var altså fremdeles gode muligheter hvis man skjerpet seg litt framover.

Andre omgang startet ikke bra for Ulvene. Nærbø dro kjapt ifra med 3 mål før hjemmelaget kriget seg opp i ryggen, godt hjulpet av godt keeperspill far Morten. Og slik fortsatte resten av kampen. Hver gang Ulvene slet seg opp til uavgjort eller ett mål bak, gikk Nærbø enkelt ifra med 3-4 mål pga. dårlig skyting og skurv / tekniske feil fra Halden.  Slik gikk det til det gjensto 5 minutter. Da var det helt likt og lagene fulgte hverandre til det gjensto et drøyt minutt. På stillingen 26-26 hadde Halden ballen, kontret og skjøt rett i keeper. Med 40 sekunder igjen var stillingen 26-27, Halden hadde ballen og Jan Thomas tok time-out. Ulvene sløste den bort på pasningsfeil og Nærbø fikk ballkontroll igjen. Halden gikk ut mann mot mann, men glemte helt å dekke opp alle motspillerne og Nærbø scoret enkelt det siste målet.

Dette var surt, men her hadde Halden alle muligheter til å ta hjem to poeng. Med 27 bom på 53 skuddforsøk og 10 tekniske feil blir det nærmest umulig å få poeng. Mange av de tekniske feilene kom pga. innspillforsøk til strek i skulderhøyde, som Nærbø effektiv stanset. Likevel gikk det nesten. Det viser at heller ikke Nærbø var gode og burde vært slått på hjemmebane. I forsvar hadde Ulvene problemer med strek og særlig kantspillerne.  Vingene til Nærbø scoret 14 mål og avgjorde denne kampen for gjestene, sammen med målvakten.

Toke ble toppscorer med 9 mål og er supergod på straffe, men med 10 bom og fire tekniske feil kan han likevel ikke være fornøyd. Trym sløste også med kruttet, traff kun på 4 av 11 og var ikke helt i humør. Av bakspillerne var det Truls som var totalt best, men 4 mål på 5 skudd og godt forvarspill i tillegg. Han er i god utvikling for tiden. Den eneste med full uttelling på skudd i dag var Casper Ebbesen som scoret på begge sine sjanser.

Ulvene manglet godt kollektivt spill og så også ut til å mangle litt gnist i dag, mens Nærbø hadde full tenning hele veien – selv når det butta. Det er viktig når det er så små marginer. Med full tenning og skjerping på alle plasser er det mange poeng å hente framover.