Halden Topphåndball-Kristiansand Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Forhåndsomtale – Halden

Halden Topphåndball-Kristiansand Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Forhåndsomtale

Halden stifter nytt bekjentskap til helgen. Nyopprykkede Kristiansand har klart seg meget bra i eliteserien så langt og ligger på 9. plass med 10 poeng. De har vist at de kan slå de fleste på en god dag og her må ulvene virkelig opp i ringene og være skjerpa.

Ulvenes siste kamper mot presumptivt bedre motstandere har vært strålende og kombinasjonen underdogs og bunkersen har vært en vinneroppskrift. Nå er det Halden som er favoritter og arenaen er ikke bunkersen, men Tistedalshallen. Det betyr at både forventningene og arena er annerledes. Det må Ulvene sørge for å takle. De må ikke slippe seg ned en eneste prosent i forhold til de seneste kampene. Da kan Kristiansand gripe anledningen og overraske.

Utrolig bra kamp av Ulvene mot Elverum i helga Sigvald, selv om det ble tap. Nå kommer en helt annen type motstander. Er dere klare?

«Vi var og er fornøyd med Elverumskampen når vi fikk tenkt oss om litt Skuffelse over å tape var det naturligvis der og da. Synes vi hang godt med utover i kampen. Det var viktig at vi klarte å henge oss på Elverumstoget når vi slurvet med avslutningene det første kvarteret. Det var godt gjort, mange har ramlet av her frem til nå i sesongen.

Det å score 35 i Terningen er veldig bra. Fokus nå ligger på Kristiansand Topphåndball, som er ny-satsningen etter tradisjonelle Kristiansand IF. Den relativt nye klubben er ressurssterk og har over flere sesonger rustet godt opp og har et økonomisk grunnlag som vi ikke er i nærheten av.

Dette er en vanskelig motstander og man skal ikke bli lurt av tabellplassering deres. De fire første kampene i comebacket på øverste nivå møtte de Arendal, Elverum, Drammen og Runar. Deretter har de vært gode og slått Sandefjord, Haslum, Bergen, Nøtterøy og BSK. Mens innimellom seierne har de tapt for Fjellhammer og Kolstad.

Laget består av godt etablerte spillere med god erfaring. Både Larson og Köpp har spilt flere sesonger på øverste nivå i Tyskland. Før denne sesongen hentet de hjem Frigstad fra Runar for å styrke høyre back. I midten har de en god polakk i Poloczny og en bekjent for haldenpublikumet Viktor Skillhammar.

Viktor er tilbake i Norge etter et par sesonger i Spania og Danmark etter at han forlot Halden Topphåndball. Et av hovedfokusene i kampen blir å stoppe duellstyrken til Viktor, vi må være disiplinert og gode som førsteforsvarere. Han sammen med nevnte Köpp må vi klare å stå samlet på for å løse. De er «tunge» å stå imot.

Game-planen blir å komme opp på samme nivået i forsvarsspillet som vi gjorde mot Arendal og Runar. Her vil det kreves massevis av tøffhet og mye fysikk. Klarer vi å holde nivået der vi ønsker bakover, vil det gi oss mange muligheter i kontraspillet. Disse må vi ta vare på for å slå laget fra Sørlandet. Fremover skal vi gjenskape den samme tryggheten og tålmodigheten som vi hadde nå sist mot Elverum. Ellers så blir det morsomt å spille i Tistedalshallen igjen. Sist vi måtte gjennomføre en elitekamp der var i sesongen 2018/19 og vi slo St Halvard (nå Fold).»

Gleder oss til trøkket i Dærn!

Av: Odd Petter Nilsen