Halden Topphåndball-Kolstad, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport – Halden

Halden Topphåndball-Kolstad, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport

Kolstad ble for sterke for Halden i den siste seriekampen før en laaang juleferie. Kanskje like greit å ta en ferie nå og få folk friske og sultne til vårsesongen.

Publikum ble tatt imot av Ulvefamilien med gløgg og pepperkaker da de kom til Remmen. God julestemning på tribunen altså og god stemning blant Halden-gutta på banen.

Ulvene kom fint i gang de første 13 minuttene og ledet 7-4. Selv om Rismark i Kolstad-målet reddet mange, så reddet Morten flere. Så ble det en del bomskudd for Ulvene samtidig som forsvaret ble litt passive i midtfireren og Kolstad fikk enkle mål fra bakspillerrekka. Gjestene vant resten av omgangen 10-3 og pauseresultatet var 10-14. Haldens forsvar passet godt på strek og kanter, men Kolstads tre bakspillere laget 20 av 23 mål. Mange fra 9 meter og flere mellom ener og toer. Her kunne nok kantene våre tatt en Jøndal og hjulpet toerne mer. Særlig i kamper der Morten spiser opp motstanderens kantskudd, slik som i dag.

I angrep virket Ulvene litt stressa og ubesluttsomme utover i førsteomgangen og gikk tom for ideer. Jan Thomas måtte ta en time-out og bytte litt på laget uten at det hjalp. Det ble for mye spill på tvers i midten uten at bakspillerne hadde nesa mot mål. Kantene fikk til sammen ett utspill og sto og frøs på vingen. Til sammen ga det et godt Kolstad-forsvar gode arbeidsforhold og da stengte de butikken.

Andre omgang, derimot, starte med et helt annet trøkk fra hjemmelaget. Morten reddet de fem første skuddene og Ulvene knallet inn 3 mål på 5 minutter før Kolstad skjønte hva som foregikk. Forsvaret var tett og aggressivt og midtfireren var høyt og lavt med riktig press. Så stoppet Haldens angrep litt opp og spillet jevnet seg litt ut. Ulvene fulgte gjestene på et par måls avstand før Kolstad dro fra midt i omgangen. Det så ut til at bortelaget skulle kunne kontrollere kampen ut på stillingen 19-23 og 4 minutter igjen av kampen, men Halden satte inn en langspurt og knappet innpå. Med 2 minutter igjen sto det 21-23 på tavla etter bl.a. to fine mål fra kanten av Adam. Ulvene var gode i forsvar, erobret ballen og fikk enda tre muligheter til score, men Rismark reddet alle sammen. Akkurat slik han gjorde i Trondheim i siste kamp. Da reddet han også alle 100 % sjansene de siste minuttene. Snakk om en skikkelig matchvinner!

Forsvarsmessig var dette en ganske god kamp. 23 innslupne mål er ikke dårlig, men Morten reddet 18 skudd og hadde en redningsprosent på 44, så det kunne fort ha blitt flere i sekken hvis han ikke hadde truffet så godt. I angrep hadde Ulvene fin fasong på spillet innledningsvis i begge omgangene, men falt fort ut av det kollektive spillet. Da blir det for mange soloinitiativ og det fikser som regel forsvaret greit. Toke tok mye skuddansvar og ble dagens toppscorer med 8 mål, men han sløser også en del ved å skyte både på halv- og kvartsjanser. De fire andre bakspillerne våre laget 3 mål til sammen. Antall kontringer har også falt utover i sesongen. Med så mange keeperredninger Halden har hatt de siste kampene og med så kjappe kontringsspillere, så er det mange muligheter for enkle og raske mål framover. Det er sjelden vi får rene superkontringer og andrebølgen i kontringsspillet virker lite avtalt og stopper som regel opp. I dag var det var det ett kontringsmål. Her er det mye å hente. Ulvene sliter altså framover og har gått fra å være ett av lagene som scorer mest til å avslutte høstsesongen med denne scoringsrekka de siste tre kampene: 24 (Drammen), 23 Viking, 21 Kolstad.  Nå passer det med 7 ukers ferie og mange gode treningstimer for å finne tilbake til den gode følelsen

Mål: Toke 8(16), Trym 2(5), August 2(2), Hannes 2(3), Kasper L 2(4), Adam 2(4), Casper E 2(2), Mads 1(7)

Redningsprosent: Morten 44

Haldens beste: Morten Nergaard

Synd med tap i dag, Jan Thomas, men vi ble for små. Hvordan vil du oppsummere kampen og høstsesongen og hvor deilig blir det med ferie?

-Ja, det ble for mye bomskudd til å ta hjem seieren. Møtte et godt lag, som var litt bedre og var foran oss stort sett hele kampen. Høstsesongen har vært preget av veldig mange jevne og tette kamper. Syns vi har vært gode i mange kamper og i starten av sesongen var det frustrerende å ikke få med noen poeng. Vi har fortsatt målsetning om å nå et sluttspill og er ikke så langt unna poengmessig. Samtidig er det meget tett og jevnt nedover på tabellen også, så hver kamp kan bli avgjørende og meget viktige i siste del av sesongen. Blir godt med ferie og ha noen dager fri, så starter en oppkjøring med mye fysisk trening før vi er i gang med seriespill i februar igjen