Halden Topphåndball-Kolstad, Eliteserien Menn > Kamprapport – Halden

Halden Topphåndball-Kolstad, Eliteserien Menn > Kamprapport

Surt tap for Ulvene mot serielederen

Halden gikk sterkt ut og tok kommandoen mot Kolstad. Hjemmelaget vartet opp med glitrende spill i angrep. Bertram reddet 50 % av skuddene og forsvaret hadde rett tenning / timing og jobbet steinhardt. Kolstad var rett og slett i villrede og Ulvene ledet 11-7 etter 22 min. Så fulgte en periode der Ulvene misset på to 100 % -sjanser og fikk en spiller utvist. Plutselig var gjestene oppe i ryggen på Halden igjen og lå under med bare ett mål til pause.

Første omgang for Ulvene var for det meste strålende. Trym var sjef framover, Kristoffer og Rasmus sto knallgodt i midtforsvaret og William nøytraliserte toppscorer Gabriel Setterblom totalt. Litt mye bomskudd (50 %) og 3×2 minutters utvisning gjorde at Kolstad likevel holdt følge. Mest effektiv i målprotokollen var nok Kristoffer. Han var vel ikke i angrep mer enn 7 sekunder til sammen, men scoret 3 mål!

Andre omgang startet bra for Ulvene og Trym knallet inn 13-11 i første angrep. Han fortsatte å være Haldens giftigste angrepsvåpen resten av kampen. I tillegg meldte Rasmus seg på scoringslista, men ellers ble det litt mindre trøkk og presisjon framover. Etter 11 minutter overtok Kolstad ledelsen. Ulvene ble jagende ett og to mål etter resten av kampen, men var disiplinerte og ga aldri opp. På stillingen 23-24 og 30 sekunder igjen av kampen fikk Halden tak i ballen og kunne redde ett poeng. Publikum (458 stk.) forventet nok at Ulvene ville ta ut keeper og satse alt på en sen scoring, men Halden valgte å beholde Bertram i målet og Kolstads gode keeper reddet det siste skuddet. Kolstad fikk ytterligere ett mål godkjent da sluttsignalet gikk.

I dag ble Ulvene litt for lette for en så god motstander som Kolstad. Men det var små marginer og Halden var så absolutt med hele kampen og kunne ha vunnet med litt mer flyt. Litt lite tyngde og rutine i hjemmelaget da det ble mye trøkk, noen tekniske feil, dårlig overtallsspill og et par gratismål til bortelaget (dommerne lot dem ta frikast fra feil sted og det medførte kontringsmål) bidro til å tippe dette feil vei. Bertram var også menneskelig i 2. omgang og ble stående med 6 redninger på 20 skudd. Kristoffer spilte en meget god kamp og i tillegg til utrolig godt forsvarsspill, scoret han 4 mål på 4 forsøk.

Dette var spennende og underholdende og vi gleder oss allerede til neste kamp (NM-semifinale mot Elverum)!!

Topp tre

1. Kristoffer
  2. Trym
  3. Bertram og Rasmus

Dette var et surt tap Jan Thomas, når vi var så nær å ta poeng.

Ja, et kjipt tap da jeg føler vi er det førende laget i ca. 40 minutter av kampen. Syns vi står bra bakover i hele kampen. Vi kriger og gjør det vi kan, men sliter med å komme til gode avslutninger i 2. omgang. Kolstads målvakt spiller seg opp i andre omgang og det føles som om det er her kampen glipper