Halden Topphåndball – Haslum 31-30 (18-18) – Halden
Trym var banens beste i seieren mot Haslum

Halden Topphåndball – Haslum 31-30 (18-18)

Haldenseier i slitekamp!

Kampen startet elendig for Ulvene. Allerede etter 44 sekunder fikk Haslum straffe og Halden 2 minutters utvisning og etter 1,57 fikk Trym 2 minutter også. De fleste dommeravgjørelser gikk mot Halden. Haslum ledet 4-1 etter 4 minutter og det var mildt sagt dårlig flyt hos hjemmelaget. Men Ulvene lot seg ikke påvirke. De var skjerpet og jobbet seg fint inn i kampen. Etter 12 minutter sto det 6-6 og lagene fulgte hverandre tett til pauseresultatet 18-18.

Første omgang bød ikke på hverken godt forsvarsspill eller keeperspill fra noen av laga. Bertram hadde tre redninger i omgangen og forsvaret traff dårlig, med et lite unntak av August. Framover var Trym og William i scoringshumør og scoret på alle de 10 mulighetene de til sammen fikk.

Dommerne dømte dessverre ujevnt og hadde ikke taket på kampen. Det bidro til at det ble usikkert og ampert på banen og det ble delt ut hele fire 2-minuttere til hvert av lagene + et velfortjent direkte rødt kort til Haslum.

Begge lagene hadde åpenbart snakket forsvarsspill i pausen og mål-bonansaen roet seg kraftig i andre omgang. Gjestene kom best i gang og ledet raskt 21-19. Så kom endelig Bertram i gang og stengte målet noen minutter. Det betydde at Ulvene kunne overta ledelsen, men lagene fulgte hverandre tett hele veien. Mounir kom inn da Ulvene var litt rådville i angrep og fintet midtforsvaret til Haslum av banen et par ganger, banket inn et viktig mål og lagde straffe. Godt innhopp!

Da Trym satte inn 30-28 med 4 minutter igjen så det lyst ut for hjemmelaget, men Haslum kom straks tilbake med 2 raske mål og 30-30. Ulvene gikk opp i ledelsen 31-30 med 1 min og 20 sek igjen av kampen. Haslum var på hugget, men Bertram reddet et godt skudd på 29.11. Ulvene tok time-out på 29.27 min og hadde tilsynelatende kontroll. Så blir William spilt fri og kan trygge seieren, men Haslumkeeper Tjemsland gjør en feberredning, bortelaget får ballkontroll og tar time-out på 29,49. Haslum får én skuddsjanse til, men da er både forsvar og Bertram på plass og kan juble for årets første poeng.

Dette var en skikkelig lagseier der Ulvene ikke mistet hodet når det buttet i mot. Mange sto fram og tok ansvar: August var skikkelig god i forsvar, Rasmus var god begge veier. Toke og Mounir viste fram finter og skudd som varmet, Trym var sjef framover, holdt hodet kaldt og scoret 6 mål + hadde mange assist. William var dagens toppscorer med 8 mål

Gratulerer William! En god kamp av deg i dag – er du lettet?

Jepp, veldig. Takk for det! Syns egentlig kampen blir litt jevnere enn den hadde trengt å bli, føler vi en del ganger står veldig bra i forsvar lenge også slipper et litt enkelt skudd. Vi skjerper oss ekstremt etter Drammen, er tålmodige og trygge i angrep og tar stort sett riktige valg. Også veldig fornøyd med måten vi håndterer den dårlige starten på, det kunne fort gått feil vei da men vi roer ned og bygger opp fint. Syns det er veldig mange som melder seg på og viser seg fra sin gode side. Mitro trygg og god framover, Toke var veldig god i duellspill og Mounir kommer inn og skaper mye. Alt i alt veldig fornøyd med en deilig kamp og sesongens 2 første poeng.

Det var på håret Jan Thomas – grattis med seier og god coaching!

Utrolig deilig med seier. Var som forventet en tøff og jevn kamp. Stolt av gutta som spiller disiplinert hele kampen igjennom, spesielt angrepsmessig med få feil. Tror det ble avgjørende for seieren at vi ikke får så mange kontringer imot!