Halden Topphåndball-Fjellhammer, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport – Halden

Halden Topphåndball-Fjellhammer, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport

Ulvene tilbake på vinnersporet

Det startet litt nølende for hjemmelaget, men etter åtte minutter var Halden i føringen for første gang, 4 – 3. Halvveis i første omgang stengte Nergaard målet og i et jafs hadde Ulvene gått fra 8 – 8 til 14 – 8. Denne ledelsen ble godt ivaretatt, og Halden kunne gå til pause med en komfortabel 17 – 12 ledelse.

I andre omgang kontrollerte Halden ledelsen sin trygt. Den eneste gangen det var på grensen til å bli spennende var da Fjellhammer reduserte til 20 – 15 og hadde ballkontroll og mulighet til å komme fire mål bak. Men Ulvene svarte, og rykket fra igjen til en ledelse på sju mål. Herfra og inn var det aldri noen tvil om at poengene kom til å bli igjen i bunkersen.

Halden TH spilte med masse energi, og forflytningen i særlig forsvar var på et mye høyere nivå enn mot Nærbø og Haslum. Hjemmelaget hadde etterhvert få problemer med å demme opp for gjennombruddshissige Fjellhammer-spillere, og når det kun var Halden-kjenningen Mitrovic som var en trussel fra distanse, ble det relativt enkelt for Ulvene å ha kontroll bakover. I tillegg sto Morten Nergaard en solid kamp, og plukket skudd som høstmodne epler.

Morten Linder ble Haldens toppscorer med sju mål hvor fem av disse kom på 7-meter, hvor han var sikkerheten selv. Mounir Chehri spilte i utgangspuntet venstrekant, men til tider bekledde han minst fire posisjoner samtidig på banen. Han var overalt og fikk vise frem hele sitt register med kantskudd, kontringer og gjennombrudd sentralt i banen. I tillegg var han aktiv og hadde flere ballerobringer fra sin kantposisjon i forsvar. Mounir ble fortjent kåret til banens beste i Remmenhallen. Morten Nergaard sto en stålende kamp, og må ta mye av æren for at Fjellhammer etterhvert helt mistet lysten til å avslutte fra distanse. Han var helt avgjørende i den perioden hvor Ulvene rykket i fra i første omgang og opparbeidet seg ledelesen som til slutt vant kampen.

Men dette var først og fremst en lagseier hvor Halden hadde mange strenger å spille på, og viste seg som et mer komplett lag enn det Fjellhammer stilte denne gangen.

Av: Halden Topphåndball