Halden Topphåndball-Elverum, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport – Halden

Halden Topphåndball-Elverum, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport

Ulvene ble for små mot serievinneren!

Halden startet kampen strålende med gode, nye kombinasjoner i angrep, god skyting og et forsvar i god balanse. Morten Nergård var i tillegg pigg på keeperplassen. Det betød rett og slett at Ulvene ledet fortjent 9-6 etter 13 minutter. Så ble det litt vanskeligere å få ballen i mål da Imsgard i Elverum-målet nærmest stengte buret ut omgangen. Han hadde for øvrig en redningsprosent på 42 i hele kampen og var en av grunnene til at lufta gikk litt ut av Halden.

Likevel; Halden holdt greit følge til det sto 11-11 etter drøyt 20 minutters spill. Da fikk hjemmelaget 2×2 minutter i løpet av kort tid og måtte spille 4 mot 6. Det fiksa Halden meget bra og tapte den perioden kun med ett mål etter at Casper satte inn et frekt mål fra kant. Elverum kunne gå til pause med kun en 2 måls ledelse. En meget bra omgang av hjemmelaget, hvis vi ser bort fra uttellingen siste halvdelen. Dvs. 2 skuddbom første 15 mot 8 skuddbom siste 15. Ulvene var på hugget!

Andre omgang ble litt som den pleier å være for Ulvene. De kom ikke skikkelig i gang og Elverum gikk raskt opp i en 5-6 måls ledelse. Forskjellen på lagene ble mer tydelig og gjestene kom med stor kraft, duellstyrke og gode kombinasjoner strek/bakspiller. Det ble for mye for hjemmelaget. Halden fant bl.a. ikke helt ut av strekspiller Kristian Larsen, som når bakspillerne til Elverum satte duellpress på Haldenforsvaret, rykket seg fri gang på gang og scoret 8 mål på 20 minutter. Da ledet Elverum med 10 mål allerede.

Jonas kom inn i mål tidlig i omgangen og sto godt, men serievinneren var for alvor i siget og var ikke til å stoppe. Halden mistet formasjonene i både angrep og forsvar i andre omgang og manglet derfor det kollektive spillet de var gode på i første omgang. Det ble litt for ofte at hver og en skulle ordne opp sjøl, slik det har vært i en del andreomganger den siste tiden. Halden ga selvsagt aldri opp og kjempet helt inn og begrenset tapet til 9 mål. Det siste og 25. ble scoret av Karl Herman Land. Det er hans 4. mål de siste 3 kampene og så vidt vi vet har han ikke bommet i eliteserien ennå. Moro!

Mål: Hannes 5/5, Jonas J 5/9, Truls 4/9, Casper 3/5, Morten L 3/5, Joshua 2/3, Jonas N 1/1, Håvard 1/1, Karl Herman 1/1

Redninger: Morten 26 %, Jonas 33 %

Topp tre:

1.      Hannes

2.      Jonas J, Truls

3.      Jonas S, Casper

Hei, Jan Thomas! Strålende første 15 minutter, med gode kombinasjoner i angrep, bra forsvar og godt keeperspill. Litt tyngre etterhvert, men en god del å glede seg over. Hvordan vil du beskrive kampen og hva er du mest fornøyd med?

– Syns vi gjør en bra første omgang. Treffer ok bakover og står kompakt og fint. Får også noe kontraspill som gjør at vi er med i kampen. I andre omgang henger vi ikke helt med i deres krysnings- og presspill og de får lagt mange baller inn til linja. Taper flere dueller i andre omgang og vi kommer en del mål bak. I samme periode er vi også for unøyaktige fremover på banen og det resulterer i en del tekniske feil og kontramål imot. Bra første omgang, men Elverum får tidlig kontroll på kampen i andre omgang