Halden Topphåndball-Elverum, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Forhåndsomtale – Halden

Halden Topphåndball-Elverum, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Forhåndsomtale

Storkamp i Bunkersen!

For alle dere som vil se Norges beste håndballag live er det bare å møte opp i Remmenhallen til lørdag. Elverum, med gamle haldenspillere på laget, kommer på besøk og skal utfordres i Ulvenes egen lekegrind. Halden har spilt mange gode kamper mot Elverum de siste åra og har gått på knepne tap gang på gang. Kan vi håpe på en liten bombe? Gjestene er ubeseiret i årets seire og spiller ukentlig mot noen av verdens beste klubblag i Champions League. De har hatt en særdeles god sesong selv til dem å være.

Assistenttrener Sigvald gjør denne refleksjonen før kampen: Ulvene røk mot Nærbø onsdag Sigvald – Halden hadde en bra slagplan, men holdt ikke hele veien. Nå blir motstanden enda større. Hva kan vi vente oss mot Elverum?

«Holdt ikke hele veien i Nye Loen dessverre, formlaget ble for sterke i egen hule. Vi får ta med oss det positive fra denne kampen inn mot årets serievinnere. Elverum er allerede vinnere av årets serie med 5 kamper igjen å spille i og med at Drammen tapte for Kolstad. Det viser hvor bra kommende motstander egentlig er! Tja, mulighetene for poeng mot Elverum tror jeg blir vanskelig. Dagens Elverum-lag er kanskje det beste og mest homogene laget de har hatt der oppe. Bredden og sulten de har vist i 21 kamper i eliteserien er imponerende med tanke på at innimellom disse kampene spiller de i Champions League i noen helt andre rammer enn f.eks. «bunkersen» har å tilby. Nå er det som det er og vårt hovedfokus vil være å gjøre en god prestasjon, slik som sist år. Da tapte vi i den eneste tellende kampen 33-32 med scoring i de siste sekunder til Elverum etter at vi hadde ledet hele kampen. Klarer vi å gjenskape hjemmekampene mot Arendal og Runar, så kan kampen bli tett og jevn. Målet blir å henge på Elverum så lenge som det går. På Elverum spiller «vår» lokale Kasper Lien. Dette er en av gutta som vi er stolte over og bruker som et eksempel på at guttehåndballen i Østfold er konkurransedyktig på det øverste juniornivået i landet. En annen spiller med tilknytning HTH er årets kaptein i Elverum, Thomas Solstad. Han ble i sin tid hentet til Halden fra Follo HK. Solstad hadde en god utvikling i ulvedrakten, etter flere gode sesonger i Halden ble Elverum neste stoppested i karrieren. Thomas har hatt en veldig god utvikling, noe som har blitt bevist gjennom gode prestasjoner i CL og debut + mesterskap for A-landslaget. Neste sesong skal han spille i danske toppklubben Bjerringbro/ Silkeborg.

Kasper, August (Drammen), Mounir og Marius er eksempler på mulighetene som kommer bare man er tålmodig og nøyaktige i treningsarbeidet. Samtidig skal også Jan Thomas ha fortjent ros for at han tør å bruke unge spillere i trening og kamp. Vi har i år allerede sett flere av klubbens juniorgutter på banen.

Alt er mulig, også mot Elverum!«

Av: Odd Petter Nilsen