Halden Topphåndball-Drammen, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Forhåndsomtale – Halden

Halden Topphåndball-Drammen, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Forhåndsomtale

Etter en liten pust i bakken fra et tett kampprogram er Ulvene klare for en skikkelig utfordring. Drammen er et lag Halden aldri har hatt noe godt tak på og her må gutta grave dypt i verktøykassa.

Bortelaget fikk en tung start på serien med to tap mot hhv. Elverum og Fjellhammer, men har siden radet opp 6 seiere på stripe og har virkelig funnet formen. Ulvene på sin side har vært bunnsolide i Remmenhallen og er ubeseiret på hjemmebane.  Spørsmålet er hvilket lag som får brutt seieresrekka si søndag.

Vi spør assistenttrener Sigvald om hvordan han ser på helgens motstander og Ulvenes muligheter

«Drammen er ingen enkelt oppgave for ulvene. Dette er et av lagene som vi trives minst å spille imot. Det skal sies at kampene i «bunkersen» er jevnere enn når vi møter de i Drammenshallen.

Laget er kanskje det nest beste laget i Norge etter Elverum, de har et godt kollektivt samspill med mange gode enkeltspillere som kan vinne kamper for dem. Laget har hatt god kontinuitet over lang tid og Kristian Kjelling har vært god på å fylle inn nye brikker for å utfordre toppen i norsk håndball. Samtidig viser de at de også kan miste poeng mot de mindre klubbene, i andre serierunde vant Fjellhammer 27-23 mot drammenserne.

Sist sesong fikk vi bare en kamp mot dem før covid stengte ned alt i 5måneder, den kampen tapte vi klart 24-34, mens i sesongen 19/20 tapte vi litt ufortjent 22-23 i Halden.

Laget har mange gode profiler, bl.a. en landslagsduo i mål med Andre Kristensen og Sander Heieren. Av utespillerne kan man eller bør man nevne de fleste. Nøkkelen vil være å hindre Drammen å få flyt i sitt angrepsspill som styres opp av Gøran Sørheim eller Sindre Aho. Klarer vi å få flere stopp/ brudd i angrepssrytmen deres og vi får i gang vårt eget kontraspill har jeg tro på en like jevn match som i 19/20. Samtidig må vi klare å være veldig disiplinerte i vårt etablerte angrepsspill enten om de står i 6:0 eller 5:1. Vi må være tålmodige og gjennomføre game-plan for å ha mulighet til å plukke poeng mot DHK. Samtidig er dette en av fire kamper (DHK, Runar, Arendal og Elverum) hvor vi kan spille mer avslappet og ikke føle press. Henter vi poeng her vil det være «gode» poeng på konto. Vi håper på like godt oppmøte på søndag, sist mot Nærbø var fantastisk!«

Vi sees i bunkersen!

Av: Odd Petter Nilsen