Halden Topphåndball-Drammen, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport – Halden

Halden Topphåndball-Drammen, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport

Ulvene måtte bite i parketten mot Drammen

Et skadeskutt Halden-lag var ikke levnet særlig mye sjanse mot serietreer Drammen, men åpnet flott og optimistisk og ledet 3-1 etter 3 minutter. Så tok gjestene over for godt. Ulvene slet med Drammens hyperoffensive forsvarsspill og hadde problemer med å komme til de største sjansene. I tillegg sto Drammenskeeperen kanonbra og reddet 11 av 22 skudd i første omgang. Det ga gjestene akkurat de mulighetene til kontringer de er gode på og halvparten av måla ble også scoret på kontra. Det betydde også at Haldens etablerte forsvar var ganske bra og Håvard, som sto høyre treer hele kampen, klarte seg bra, selv om det er store sko å fylle etter en skadet August. Ulvene hang altså i tauene, men kloret seg fast 3-4 mål bak Drammen. Trym og Toke dro tunge lass fra bakspillerposisjonen og tok skuddansvar. Pauseresultatet ble 11-16.

I andre omgang var Toke i fyr og flamme. Etter gode kombinasjoner med Trym og Mounir scoret han tre-fire kjappe mål og stillingen var 15-18 etter 6 minutter. Hannes, som var ute med skade en stund i 1. omgang, kom tilbake og radet opp mål fra linja. Men det ble for tynt etter hvert og Ulvene hadde trengt skikkelig medvind hvis de skulle holdt følge med gjestene. Det hadde de ikke! I midtperioden av omgangen mistet Halden kampen for godt. Trøkket forsvant rett og slett og Drammen, som er meget solide for tiden, defilerte inn til en vel fortjent seier.

I angrep måtte Ulvene bruke mye energi på Drammens gode og aggressive forsvar og mye av oppmerksomheten og spillet ble konsentrert smalt i banen. Det medførte at våre gode kanter nesten ikke ble involvert og ble stående til tørk på vingen i 2×30. Bakover var det først og fremst kontradekkingen som ikke fungerte, skjønt det bedret seg utover kampen.

Men, men – dette var da heller ikke kampen noen regnet med at Ulvene skulle vinne. Nå er det ny ball og vi kan glede oss til neste kamp. Da er det å håpe at vi får tilbake flere spillere fra skader.

Mål: Toke 9(16), Hannes 7(8), Trym 4(11), Kasper L 2(4), Casper E 1 (2), Jonas 1(1)

Redningsprosent: Jonas 33, Morten 29

Topp tre

1.     Toke

2.     Hannes

3.     Trym

Det ble tungt etterhvert og mye motvind, Trym. Vi manglet det siste trøkket i begge ender av banen. Hva er kapteinens tanker om kampen?

– Hei! Ja, blir tungt mot et av ligaens beste lag. Er ikke tvil om at vi må ha en maks dag for å kunne ta poeng fra DHK, og det har vi ikke. Drammen er nok ligaens beste lag på å løpe etter og det klarer vi rett og slett ikke å demme opp for, litt for mange dårlige vurderinger fremme og for dårlig returløp. Men nå er alt fokus på neste match

En del gikk galt i dag, Jan Thomas. Din analyse av kampen?

– Ble litt som jeg fryktet det pleier å bli mot Drammen ved at de står bra bakover og kontrer inn en haug med mål. De er et av det beste kontringslaget i ligaen, og når vi ikke klarer å løse deres forsvar bedre enn vi gjør i dag blir det tungt. Syns det er godkjent i etablert forsvar 6 mot 6 og det er en viss kamp ut i 2 omgang hvor vi ligger 4 mål bak. Men Drammen snurper igjen bakover, Heieren i mål blir kåret til Drammens beste, Drammen vinner komfortabelt og var det beste laget i dag.

Av: Odd Petter Nilsen