Halden Topphåndball-Bækkelaget Håndball Elite, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Forhåndsomtale – Halden

Halden Topphåndball-Bækkelaget Håndball Elite, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Forhåndsomtale

Etter nesten sju ukers pause skal endelig Ulvene spille tellende kamp igjen.

Bækkelaget, som grisebanket Halden i seriespill på sin hjemmebane i oktober med 34-25, kommer til bunkersen for et spennende returoppgjør. Bækkelaget startet serien bra, men har prestert litt ujevnt etter det. De ligger på 7. plass på tabellen. Plassen foran Ulvene altså, men med samme antall poeng. Her blir det jevnt, men Ulvene har god hjemmestatistikk mot Bækkelaget!

Vi har bedt assistenttrener Sigvald si litt om oppkjøringen til vårsesongen og om søndagen kamp.

Alt klart Sigvald?

«Ja, da er vi klare for andre halvdel av grunnserien og vi har igjen 10 kamper (cupfinaler??) Tabellnabo Bækkelaget SK i første kamp blir en hard nøtt. Vi var gode i cupkampen hjemme og slo de ut med 34-29, men 14 dager seinere løp vi inn i et klart 9- målstap i Nordstrand Arena, 34-25.

Begge lag står med 15 poeng og ligger akkurat på innsiden av sluttspillplass, så denne kampen blir viktig for begge lag.

Oppkjøringen vår har vært godt og blandet, som mange andre klubber og generelt har vi også hatt våre utfordringer med covid. Så litt amputert og ikke helt optimal oppkjøring, men sånn er det bare. Sportslig sett har vi jobbet med strukturen i begge ender av banen, i og med at Jørgen Jansrud er ute resten av sesongen etter en operasjon i håndleddet, må noen nye konstellasjoner sette seg.

Vi har klart å få spilt treningskamper mot Sandefjord (tap), Fjellhammer (seier) og Nøtterøy (seier) så vi bør ikke møte alt for kamprustne på søndag. Kampen mot BSK kan også bli Niclas Christensen sin hjemmedebut, hvis alt går i orden med overgangen fra danske TM Tønder. Niclas fikk vist noe av sitt potensiale i den siste treningskampen mot Nøtterøy. Niclas gir oss en fin bredde og har noen gode ferdigheter i duellspillet som vi skal få nytte av i fremtiden.

Oslo-laget styres av Jørgen Laug som virkelig har klart å stabilisere laget over de to siste sesongene. De har Emil Sundal på HB som har vært suveren toppscorer de siste sesongene. I tillegg har de en veldig god midtblokk begge veier med Trym Johnsen på vb, Aksel Strupstad på linja, Peter Christensen i midten og nevnte Sundal. Bakerst har de en solid duo i Wiig og Bjørnstad, som vi må få hull på.

Vi må virkelig gire opp i forsvar og få riktig høyder og nok fysisk kontakt bakover, slik at vi gir Bækkelaget dårlig arbeidsvilkår i sitt angrepsspill. Vi må ta styringen og kontrollere kampen med energi og engasjement. Det er vi sikre på at vi skal klare. Fremover må vi fortsette å skape like mye som vi har gjort tidligere kamper til nå, det er bra!

Håper virkelig å se mange i bunkersen på søndag.

Gutta er klare til å gi alt på gulvet.»

Vi sees!

Av: Odd Petter Nilsen