Halden Topphåndball – Bækkelaget 27-24 (11-11) – Halden

Halden Topphåndball – Bækkelaget 27-24 (11-11)

Ulvene snudde til seier

Det var tilsynelatende to litt rustne lag som møttes etter EM-pausen. Første omgang hadde litt lite energi og litt lavt tempo med Bækkelaget 1-2 mål foran Ulvene. Gjestenes keeper var den som utmerket seg og reddet flere 100 % – sjanser. En bra avslutning av hjemmelaget gjorde at det sto 11-11 til pause. Ingen målrik affære altså og Ulvene bommet like ofte som de scoret.

Andre omgang startet elendig for Ulvene. Det tok 6 minutter før de scoret og da hadde Bækkelaget allerede scoret 5 mål. Halden slet både i forsvar og angrep. Men så, på stillingen 15-19 og med et kvarter igjen av kampen, snur det hele. Forsvaret, med William (som nøytraliserte storscorer Sundal), August, Rasmus og Kristoffer i spissen, ble kompakte, aggressive, tettet lukene og presset skytterne. Det ga Bertram den hjelpen han trengte og gjestene møtte plutselig veggen. I løpet av 6-7 minutter gikk Halden fra 15-19 til 24-21! Toke var sjef i angrep. Han scoret 4 kjappe, strødde om seg med assists og spilte sin beste kamp i Haldentrøya. Fotrappe Mounir kjørte karusell med bortelaget, Rasmus var ustoppelig på strek, William kontret og Mitro traff på langskudd. Det meste klaffet og det betød en sikker, solid og etterlengtet seier for Ulvene.

Dette var ung-guttas kveld. Bakspillerrekka i 2. omgang hadde vel en snittalder på 20-21 år og de overlistet langt mer erfarne og meritterte spillere på Bækkelaget.

I tillegg la Jan Thomas åpenbart en bra spilleplan der Toke og Mounir utfordret 1 mot 1. Det funket og da går det unna!

Vel blåst!

Topp tre

1. Toke
  2. Rasmus
  3. Bertam, Mounir og William

Gratulerer med seier og din beste kamp hittil, Toke. Hva skjedde siste kvarteret?

Tusind tak
Forsvaret træffer alt Bækkelaget forsøger at komme med. Så spiller vi angrebsspil konsekvent på at få Mounir og jeg i dueller 1 mot 1. Og da trænger vi to ikke mye plads.

Grattis med bra coaching og seier, Jan Thomas! Hva gjorde dere som snudde kampen

Takk! Det var en deilig seier! På stillingen 16-20 fikk vi stengt bakover. Jobbet veldig bra i forsvar og Bertram hadde noen viktige redninger. Tror vi ikke slapp inn mål på 8-10 minutter. Samtidig fikk vi god flyt i Angrep med Mounir som veldig ofte vant duellen sin og skapte overtall. I denne perioden var også Toke bak mange mål og målgivende pasninger. Totalen av dette var at vi i den siste perioden av kampen vant 9-3

Av: Odd Petter Nilsen