FyllingenBergen-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport – Halden

FyllingenBergen-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport

Halden rota det til for seg i Bergen.

Ulvene var skikkelig skarpe fra start og føk ut av startblokkene. Morten sto solid i målet og flere meldte seg på i målprotokollen. Etter 17 minutter ledet Halden 5-11 og hadde full kontroll. Det eneste som ikke funket var kontradekkingen der Fyllingen enkelt scoret sine mål på litt trege og uorganiserte Haldensere. De siste 10 minuttene av omgangen falt kvaliteten for Ulvene sin del. Med dårlig skyting og tekniske feil inviterte de Fyllingen inn i kampen. Halden, med den samme 6-eren som hadde spilt fra start, virket litt slitne og ukonsentrerte. Da manglet plutselig skarpheten og det kollektive spillet vi så i innledningen. Hjemmelaget åt seg langsomt innpå og var ajour på 15-15 da det var ett minutt igjen å spille av omgangen. I tillegg til problemer framover så slapp Ulvene storskytter Inge Aas Eriksen inn i kampen samtidig som midtforsvaret lot strekspilleren løpe litt for fritt og det ga hjemmelaget flere enkle mål. Da falt også Mortens redningsprosent fra over 50 til 40. Til tross for laber avslutning på omgangen var skytingen jevnt over meget bra og laget hadde en uttelling på over 70 % i omgangen. August fastsatte pauseresultatet til 16-17. Ulvene var fremdeles i god posisjon til seier!

I andre omgang fikk Ulvene 2×2 minutter etter få minutters spill, men klarte likevel å spille jevnt med Fyllingen. Etter 5 minutter skjedde det mye: Toke ble stygt taklet, fikk seg en smell i halebenet og hjemmelaget opp i ledelse for første gang i kampen (20-19). Ulvene kom sterkt tilbake og ledet med to mål (21-23) etter 13 minutter. Da fikk Ulvene en av 4 utvisninger i omgangen og Fyllingen startet en liten sluttspurt. I løpet av de neste 8 minuttene vant hjemmelaget 4-1 og Ulvene kom på hæla med 2 mål. Det klarte de aldri å ta igjen. Selv om Fyllingen rota mye, så rota Halden mer. Baller ble mistet over sidelinja og pasninger ble sendt til motspillere. Ulvene fikk likevel en sjanse til. På stillingen 26-24 og 6 minutter igjen reddet Morten en 7- meter og Kasper Lien setter straks etter inn en susende underarm fra backposisjon og stillingen er 26-25.

Dette kunne gå likevel!!

Dessverre ble neste minuttene preget av flere tekniske feil og bomskudd og Fyllingen gikk opp i ledelse 29-25 med drøye minuttet igjen. Trym og Hannes pynter på resultatet med to raske mål, men det kom altså for sent.

Ulvene falt rett og slett for eget grep i dag og spilte, særlig i andre omgang, en dårlig kamp på alle plasser så nær som i mål. Morten redder 12 av 25 skudd i omgangen og da bør resten av laget kjenne sin besøkelsestid. Halden scoret altså 10 mål den siste halvtimen. Det var nervøst, tafatt og lite kollektiv spill som gjorde at feilene blomstret og kampen gled ut av hendene på Haldenserne.

I tillegg: Litt unødvendig mange utvisninger i andre omgang, dommere som dømte litt for ofte imot laget i situasjoner som kunne gått begge veier og en tynn (og sliten?) tropp etter Tokes exit etter 35 minutters spill ble rett og slett for mye til at Ulvene skulle klare det i dag.

Topp tre

1.     Morten Nergaard

2.     Toke Schrøder

3.     Kasper Lien

Mye rot i dag Jan Thomas! Synd vi ikke klarer å være skjerpa i lengre perioder. Fyllingen virket ikke uoverkommelige, men vi slapp dem til på kontra, kant og strek. Hva var det i spilleplanen som ikke funka? – Og hvordan går det med Toke?

Ja, blir mye rot når vi gjør så mange enkle tekniske feil… tror vi har 17 og det er utrolig mange. I tillegg bommer vi på en del opplagte sjanser i andre omgang og får også mange 2 minutter i den omgangen. Vi blir altså felt av egne feil i dag. Har absolutt muligheter til å vinne i dag. Usikker på hvordan det går med Toke, litt av det rygg/sete problemer han har hatt. Skal undersøkes i morgen.