FyllingenBergen-Halden Topphåndball, Eliteserien Menn > Kamprapport – Halden

FyllingenBergen-Halden Topphåndball, Eliteserien Menn > Kamprapport

Helsvart for Ulvene i Bergen

Det var mye som sto på spill i denne kampen. Vinneren vil ta et langt skritt mot en sluttspillplass.  Det virket likevel ikke som om Ulvene var klar til kamp da dommerne blåste i gang kampen – selv om det sto 3-3- etter 6 minutter. Det tok ytterligere 6 minutter før Halden scoret sitt fjerde mål. Da hadde hjemmelaget scoret 9. Ulvene gjorde mange dårlige skuddvurderinger og bommet på 12 av 23 skudd i første omgang. Når vi legger til 5 tekniske feil der de ga bort ballen til Fyllingen, samt passivt og nølende forsvarsspill, var det helt på sin plass at hjemmelaget gikk til pause med 15-9 ledelse. Det kunne sett verre ut hvis ikke Bertram etter hvert begynte å redde.

Trym, Cordt og Toke scoret tre mål hver og sistnevnte hadde flere gode assist.

Det var altså mye å snakke om og rette opp i pausen for Jan Thomas.

Dessverre var det ingen bedring etter pausepraten. Tvert imot. Hjemmelaget økte til 18-10 etter 7 minutter. Det tok hele 13 minutter før Halden scoret sitt andre mål i omgangen og det var kun Toke som scoret det første kvarteret. Så våknet William og Mounir til en sluttspurt og satte inn 6 mål tilsammen og Halden gikk raskt fra 23-16 til 23-19. Da var det 4 minutter igjen av kampen og det var fremdeles mulig å krype nærmere Fyllingen og ta dem på innbyrdes oppgjør (Halden vant med 3 mål i Remmenhallen). Dessverre ble muligheten slurvet bort og hjemmelaget (som heller ikke spilte sin beste kamp) cruiset inn til en sikker 25-20-seier.

Dette var kanskje den svakeste kampen av Halden denne sesongen. Lite skjerping og innsats både i angrep og forsvar, lite kollektivt spill, 12 tekniske feil og særdeles dårlig skyting (20 mål på 46 skudd) er ikke noe å skilte med. Hele laget må opp i ringene neste kamp.

Toke var drivkraften i angrep med flere assist og ble toppscorer med 7 mål, men hadde også en del bom og tekniske feil. William og Mounir kom sent, men godt i gang det siste kvarteret og begge sto også en god forsvarskamp. Bertram var litt av og på, men spilte en godkjent kamp.

I dag var Ulvene rett og slett ikke på nett, Jan Thomas!

Ja, det er en god oppsummering. Virket som vi aldri kom opp på det nivået som kreves for å vinne håndballkamper i eliteserien. Vi er treige i beina, står dårlig bakover og har ikke det rette tenningsnivået. Virker som vi ikke er skjerpet og klare mentalt for å krige nok. Bak med 15-9 til pause, så er det noe bedre i andre omgang. Mye bedre bakover i andre omgang og vi får også noen kontringer, men gjør fortsatt enkle feil og blir jagende hele kampen. Håper å se helt andre takter i de resterende kampene vi har igjen som er utrolig viktige.