Fjellhammer-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport – Halden

Fjellhammer-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport

Bare nesten for Ulvene i Lørenskoghallen

Halden så ikke ut til å være klare for håndballkamp i dag. Det var lite power og glød i både forsvar og angrep. Ikke det at Fjellhammer var i fyr og flamme heller, men de fikk likevel lett spillerom mot gjester som virket usikre på det meste. Haldens 10 mål på 19 skudd, 6 tekniske feil, 2 keeperredninger, 2×2 utvisningsminutter og en gang avblåst for passivt spill i omgangen var rett og slett ikke noe man vinner håndballkamper på. Fjellhammer på sin side spilte lange angrep med nokså lav intensitet og presset nesten alt inn i midten i angrep og her burde Ulvene kunne snurpa nota og tettet forsvaret. Liten aggressivitet, pakking og Udda-krefter i Halden-forsvaret gjorde at hjemmelaget likevel fant plass til både innspill og ganske upressa skudd fra 9 meter. I tillegg tapte Halden de fleste duellene. Det betød at hjemmelaget fikk god uttelling med 15 mål på 20 skudd. Pauseresultatet var 15-10.

Andre omgang ga ikke noe løft i hverken intensitet eller uttelling. Derimot økte Fjellhammer ledelsen til 23-16 etter halvspilt omgang før Ulvene kviknet noe til. Mounir kriget og vant et par viktig baller og det så ut til at det smittet over på resten av laget. Jørgen satte nesa rett mot mål og prikket inn to raske mål, Morten kontret, Hannes scoret fra strek, Jonas reddet og plutselig var Ulvene kun tre mål bak. Fjellhammer har hatt en tendens til å falle av på slutten av kampene, så kanskje Halden skulle klare det likevel?  Fjellhammer ble i hvert fall usikre, men tok seg sammen og økte ledelsen igjen. Med 6 minutter igjen leder de 26-22 og det hele ser ut til å være. Så fant Halden seg selv igjen, sto opp i forvar, var superfokuserte og startet sluttspurten. Mer skulle det ikke til før de fikk enkle ballkontroller og kjørte opp i angrep, mye mer inspirert og friskt enn tidligere i kampen. Med scoringer av Joshua, Hannes og Morten x 2,  sto det 27-26 på tavla etter 28 minutter – Fjellhammer var skjelvne, gjorde teknisk feil og Ulvene var i posisjon til poeng. Nå var det Halden som var mentalt ovenpå og Fjellhammer hang i tauene. Dessverre så klarer ikke Ulvene å holde fokuset helt inn denne gangen. Ballen ble rett og slett spilt rett i hendene på en Fjellhammerspiller, som kontret inn 28-26 og slaget var tapt. Det var surt, men i dag kjente ikke Ulvene sin besøkelsestid. Dette var en kamp mot en høyst overkommelig motstander og her hadde det blitt poeng hvis gutta hadde vært på nett fra første stund. Lav intensitet og energi preget laget det meste av kampen. Det gjør at dueller tapes, motstanderens skyttere blir ikke blokket / presset og egne skudd blir ofte blokket og går bare nesten i mål. Usikkerhet og liten samhandling i begge ender av banen i lange perioder var et tydelig innslag i denne kampen også, slik de foregående kampene har hatt. Nå blir det bra med ferieJ

Hannes var trygg i avslutningene og Truls hadde massevis av assists i dag (men gikk lite på mål sjøl). Jørgen og Morten L fikk god uttelling utover i kampen og Joshua, som kanskje var litt overtent i starten, etter å ha scoret som han ville i de to siste kampene, var tilbake som goalgetter på slutten av kampen. Mounir utstrålte kampvilje og Udda-mentalitet da han kom inn og var med det svært viktig. Kantene ble forøvrig for lite spilt opp i dag og gjestene kunne stå smalt og trygt i forsvar. Keeperne våre hadde kun 4-5 redninger til sammen og det blir litt tynt. Laget trenger sårt noe ekstraordinært fra keeperne når forsvaret ikke sitter. Det er da man vinner jevne kamper.

Andre omgang nok en gang i det siste, langt bedre enn den første på alle områder. I dag startet sluttspurten for sent igjen.

Mål: Hannes 5/5, Jørgen 5/8, Morten L 4/6, Joshua 4/7, Mads 4/8, Jonas N 2/3, Truls 2/2, Mounir 1/1

Topp tre

1.      Hannes

2.      Mounir og Morten

3.      Truls og Jørgen

Hva tenker du etter dagens kamp Jan Thomas? Det fresa vel ikke akkurat av laget?

– Nei, syns det var en skuffende start på kampen. Føler vi ikke er der vi skal være når kampen settes i gang. Hva det kommer av vet jeg ikke. Om det er nerver, frykt for å tape, men uansett virker det usikkert og manglende glød. Vi klarer å kjempe oss tilbake i kampen etter å ha ligget under med hele 8 mål litt ut i 2 omgang. Da kriger vi for hver ball og står meget godt i 5:1 forsvaret. Det er vel det som er positivt som vi kan ta med oss fra kampen. Nå er det 10 kamper igjen etter Januar pausen, alt tetter seg til og det blir viktig at man mentalt angriper denne situasjonen og at vi viser den innsatsen som har kjennetegnet Halden Topphåndball

Det var bare nesten i dag Hannes. Dere virket ikke helt på i dag – hva syns du om kampen? Grattis som toppscorer!

– Takk for det! Fjellhammer er godt lag som kriger steinhardt i hver situasjon og hvis vi ikke er til stede alle ganger, som vi dessverre ikke var mange ganger i første omgang, kommer de og straffer oss. Som vi mange ganger har bevist denne sesongen gir vi ikke opp, men kriger hele veien. Vi hadde en god periode i andre omgang da vi kunne snu innsatsen og krige in oss i kampen igjen, vi viser da at vi er å regne med når vi kriger for hverandre. Dessverre var det litt for sent.