Elverum-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport – Halden

Elverum-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport

Snaut og litt surt tap på bortebaneL

Ulvene startet friskt. Morten reddet, Joshua og Hannes scoret og Ulvene ledet 2-1 etter par minutter. Så begynte Halden å bomme i gode posisjoner og slapp samtidig Elverums solide strekspillere til gode sjanser. Norges beste lag dro dermed kjapt ifra til 9-4 og 12-6. Da var halve omgangen gått. For de som ikke kjenner Ulvene kunne det se ut som om løpet var kjørt allerede, men gutta giret opp og 12-8 før det igjen kladdet og Elverum stakk fra til 16-9 etter 24. minutter. Halden tok et nytt magadrag, vant de siste minuttene 5-2 og hadde noenlunde kontakt med pauseresultat 18-14. Haldens største utfordring de 20 første minuttene i første omgang, bortsett fra 6 tekniske feil, var å overliste Imsgard i Elverum-målet. På det tidspunktet hadde han reddet 10 av Ulvenes 18 skudd. Gutta fant imidlertid ut av Imsgard og han reddet ikke flere skudd den omgangen!

Ulvene startet jakten på hjemmelaget umiddelbart i andre omgang. Etter 5minutter var de tre mål bak på stilling 21-18. Så fulgte 5 minutter der lite fungerte og Elverum gikk opp i en 8 måls ledelse – 28-20. Det ble matchavgjørende, selv om Ulvene var det beste laget herfra og ut og kjørte rundt med Elverum i perioder. Borte var alle tekniske feil fra 1. omgang og gutta scoret på 75 % av alle skudd – laget var suverent godt i perioder! Halden reduserte bl.a. fra 32-26 til 32-30 i løpet av 3 minutter (selv med én mann utvist i 2 av minuttene) og hadde på nytt heng på hjemmelaget. Ulvene tettet bedre igjen bakover og de siste 12 minuttene var det egentlig bare BB hos Elverum, Eric Johansson som var farlig. Til gjengjeldt fikk han gå opp ganske upresset og scoret 4 avgjørende mål i sluttfasen. 2. omgangen var totalt sett en av de beste omgangene vi har sett Ulvene spille når det gjelder angrepsstyrke og det er trolig lenge siden Elverum slapp inn 21 mål i løpet av én omgang – det gjelder både i hjemlig eliteserie og i E-cupen. Ulvenes forsvar var dessverre ikke patent hele kampen igjennom – keeperne fikk liten hjelp i perioder og det er ikke lett å få med poeng når man slipper inn 37 mål..

Dette ble dessverre en nesten-kamp for Halden. Det som mangla var litt stang inn og dommere som for en gangs skyld hadde klart å dømme nøytralt i Terningen Arena. Dette utgjorde til slutt kanskje forskjellen på poeng/ikke poeng i dag.

Halden var mentalt knallharde i dag også. De er virkelig et lag. De mistet aldri hodet og gjennomførte det de hadde planlagt, selv når de kom bakpå innimellom og de fleste tvilstilfeller stort sett ble dømt Elverums vei. De spilte altså helt strålende i lange perioder og den ene etter den andre meldte seg på i kampen. Mads, Truls og Jørgen scoret 5 spillemål hver og strødde om seg med assists. Morten satte sine 7 metere, scoret sikkert fra kanten og serverte i tillegg Truls to kontra-assist (som selvsagt ble omsatt i mål).  Hannes og Jonas N hadde lite problemer med Elverums-keeperne og scoret til sammen 6 mål fra strek. Casper var tilbake i full kampform og scoret på sine sjanser.

Dette var en underholdende kamp som svingte absolutt hele tiden. Ulvene beviser igjen at de har kvaliteter til å matche et hvilket som helst lag i Norge. Ekstra morsomt er det at flere melder seg på i angrep. Angrepsstyrken har vært en bekymring i innledningen av sesongen, men nå virker det som potensialet er i ferd med å forløses. Det er for øvrig kun Kiel og Montpellier som har scoret med enn Ulvene mot Elverum i år. Bare så det er nevntJ Sånn skal det være!

Mål: Morten L 8/11, Truls 5/7, Jørgen 5/6, Mads 5/!0, Hannes 4/7, Casper 2/2, Joshua 2/3, Jonas N 2/2, Mounir 1/2, Lars Oscar 1/1.

Topp tre:

1.      Truls

2.      Morten L

3.      Mads og Jørgen

Her var det mye bra, Jan Thomas og det holdt nesten – selv om vi sløsa litt. Litt ujevnt, men skikkelig bra og solid over hele linja. Godt gjort å holde hodet kaldt når dere ligger 5-6 mål bak flere ganger. Hva er du mest fornøyd med i dag og om noe – hva skulle du ønske hadde fungert litt bedre. Gratulerer igjen med nok en veldig godt gjennomført kamp.

«Jeg syns gutta gjør nok en sterk kamp. Det beste i dag er moralen og hvordan hele laget fremstår. Vi kommer bakpå med 5-7 mål et par ganger i kampen, men gutta gir seg aldri og kjemper det de kan. Det gjør at vi har muligheten til å ta poeng i Terningen. Jeg syns det er sterkt mot et lag som Elverum. Spesielt i andre omgang står vi litt bedre bakover i forsvar og klarer å straffe dem på noen kontringer. Jeg syns vi spiller godt i angrep i andre omgang. Spiller oss ofte til gode sjanser, vi er tålmodige og vi vinner andre omgang med to mål. Syns også vi får få tvilstilfeller med oss av dommerne, noe som gjør vår prestasjon enda bedre. Jeg er nok en gang veldig stolt av gutta hvordan de fremstår som et lag i dag.«

Mads: Gratulerer med et sterkt resultat og en god kamp av hele laget. I dag spilte du selv klokt og godtJ. Hvordan oppsummerer du kampen?

«Takk for det, altid morsomt at spille tætte kampe, og i en cool kulisse som i Terningen. Men litt mærkeligt – man sidder med følelsen af, at man er skuffet over at tabe i Elverum. Men jeg syntes vi havde store muligheder, for at vinde. Vi får en dårlig start på kampen, som gør vi skal kæmpe os tilbage. Vi bommer litt for mye på slutningen af kampen, som gør at Elverum vinder kampen.«

Hei Jørgen – en meget god kamp av dere i dag, men det holdt dessverre ikke helt inn. I dag var du skikkelig god og det er gledelig å se at det løsner for deg offensiv. Hvordan vurderer du kampen i dag?

«Tusen takk for det! Mye bra offensivt spill i dag, spesielt i 2. omgangen. Defensivt sliter vi egentlig hele kampen. Når vi ikke er på topp i forvar og Elverum er så gode som de er, blir det veldig mye mål. Likevel klarer vi å krige oss til en jevn kamp og er litt skuffa over tapet, til tross for at Elverum er Norges beste lag«

En ny god kamp Morten! 🙂 Grattis som toppscorer. Hva er dere mest fornøyde med og hva skal dere rette på til returkampen?

«Tusen takk! Vi er vel mest fornøyde med hvordan vi står sammen i andre omgang etter en svak førsteomgang. Vi spiller tidvis ganske god angrepshåndball. Hovedfokuset vårt blir på forsvaret vårt, vi klarer ikke å skape nok brudd og hjelpe Morten og Jonas bak i mål, så det vil vi nok se litt på før Kristiansand kampen! «