Drammen-Halden Topphåndball – Halden

Drammen-Halden Topphåndball

Solid tap i Drammen tross gnistrende 1. omgang av Ulvene

Halden var virkelig med på notene i første omgang og var det beste laget. Etter å ha ligget under 3-1 tok de grep og ledet 6-3 etter 13 minutter. Neupart var konge i målet og Joshua dundret inn mål. Noen tekniske feil hos Halden gjorde at Drammen fikk kontakt, men Ulvene skjerpa seg igjen og ledet 13-10 med 6 minutter igjen av omgangen. En superbillig utvisning på Kristian og litt nølende angrepsspill fra Halden ga hjemmelaget den plassen de trengte og de tok igjen og passerte Ulvene med ett mål inn mot pausen.
Dette var rett og slett en skikkelig god omgang av Halden. Forsvaret vant alle dueller de første 25 minuttene og hadde stort sett kontroll på bakspillere og strek. I tillegg var de gode i kontradekkingen og ga Drammen få kontringsmuligheter. Når Neupart i tillegg tar masse 100 %-sjanser, så var dette en omgang til «meget pluss». Håvard og Thomas var skikkelig monstre i forsvar og imponerte kraftig mot gode Drammensspillere. Angrepsmessig spilte Ulvene rolig og klokt og hadde god uttelling på skudda.

2. omgang startet bra med 2 mål av Thomas og 16-16 etter 3 minutter. Så ble det ganske svart.
5 skuddbom og 2 tekniske feil ga Drammen kontringsmuligheter og etter 10 minutter ledet hjemmelaget 22-16 og kampen var i realiteten over. Ulvene yppet seg litt med to raske mål, men kom fort på hæla selv om de kom i overtall og hadde muligheter.  Drammen dro ifra i undertall, fortsatte å kontre inn mål og vant fortjent, om enn litt for mye. Så stor forskjell var det ikke på lagene i dag. Men…passivt angrep og passivt forsvar fra Halden ga Drammen alle de mulighetene de trengte og de tok godt vare på mulighetene.

Dette var en kamp der det var forventet at Halden ville slite og Ulvene kunne derfor spille uten press. Det fungerte utmerket i første omgang. Konsentrert og klokt spill i begge ender av banen ga godt resultat. Etter hvilen ble Halden for passive i angrep og tok skudd i dårligere posisjoner og med mindre trøkk. Det ga banens beste, Drammenskeeper Nikolai Wiig, gode arbeidsforhold. Han tok det meste og endte på 40 i redningsprosent. Det tok litt piffen ut av Ulvene og det forplantet seg til forsvarsspillet som tapte de duellene de vant i 1. omgang. Da fikk også Neupart mindre hjelp og kunne ikke følge opp keeperspillet fra 1. omgang. Joshua kom heller ikke til med kanonen etter pause og det var savnet.  Morten, Håvard og Thomas derimot, traff på nesten alt etter pause og var gode framover. Likevel ble det for spedt mot medaljejagende Drammen på deres hjemmebane. Lett frustrerte Halden-spillere gjorde også mange tekniske feil og spilte på for små marginer mot slutten av kampen.

Nå er det Kolstad på bortebane neste kamp. Det tapte oppsiktsvekkende mot Fjellhammer i Kolstad Arena i dag. Det kan være dårlig nytt for Ulvene…

Mål: Thomas 6/10, 6/13, Morten 4/4, Kristian 3/3, Joshua, 3/7, Håvard 2/2, Mounir 2/4

Redninger: Neupart 14 av 51 skudd =28 %

Top tre:

1.      Thomas

2.      Håvard og Neupart

3.      Kristian, Morten og Truls

Flott 1. omgang, Jan Thomas. Litt slappere i begge ender av banen i 2. omgang. Det straffer seg. Hva

– Ja, vi gjorde en veldig fin første omgang. Begge lag startet litt trått, men utover i omgangen kom vi i føring med et par mål. Syns vi står godt bakover og har fin kontroll på bakspillerne til Drammen. Bakerst i målet står også Neupart en meget god omgang. Vi er etterhvert effektive i angrep , spiller tålmodig og gjør få feil. I andre omgang stamper vi mere i angrep, kommer ikke med det samme trykket som vi gjorde i første omgang, og Drammen får oss til å produsere flere feil og de vinner til slutt komfortabelt. Nikolai Wiig i Drammens målet står en god 2. omgang, og vi blir straffet hardt når vi faller litt i kvalitet angrepsmessig. Det som er ekstra bittert er at det føles som vi slipper kampen litt for lett fra oss. Pluss siden må være første omgang og så syns jeg unggutta Thomas og Kristian har fine prestasjoner både forover og bakover på banen i dag.

Strålende kamp av deg i dag, Håvard. Laget faller dessverre sammen i 2. omgang. Hva manglet hos Ulvene da?

– Takk for det. Dessverre så sliter vi litt med Drammen sitt forsvar i 2. omgang, enten så ender vi opp med litt dårlige sjangser eller passivt spill. I tillegg får Drammen en del lette mål noe som vises på sluttresultatet.

Gratulerer med god kamp i dag, Thomas – både i angrep og forsvar. Hva var hovedgrunnen til at dere falt sammen i 2. omgang?

– Tusen takk Godt spørsmål, får en litt dårlig start på omgangen med litt bom og havner bakpå. De får en del kontra på at vi tar litt tidlige avslutninger og noen tekniske feil og så kommer vi aldri helt inn i det igjen.

Av: Odd Petter Nilsen