Bækkelaget Håndball Elite-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport – Halden

Ulvene ga bort poengene igjen!

Halden hadde tøffe vilkår i bortekampen mot seriefemmer Bækkelaget. Toke kunne ikke spille pga. av albueskade og kunne bare ta straffer. Han var ikke helt klar for det heller og bommet på 2 av 3 + bommet på en av returene.  Det betydde at Jan Thomas måtte komponere angrepsrekka hos bakspillerne helt annerledes. Mounir fikk sin sesongdebut og Håvard fikk bra med spilletid. Dette var en skikkelig rotekamp der Morten holdt Ulvene inne i kampen med et fantastisk keeperspill. 12 redninger på 25 skudd i første omgang, mange av dem på 100 % sjanser! Mortens redningsbonanza gjorde at Halden ikke kom for langt bak i målprotokollen til tross for 6 tekniske feil og en god del skuddbom. Ulvene hadde et visst heng på hjemmelaget, spilte lange, fornuftig angrep og begynte å treffe bedre i forsvar mot slutten av omgangen. Pauseresultatet var 13-11 til Bækkelaget. Ganske målfattig altså. Trym, Casper og Kasper scoret 2 mål hver, Håvard, Mads, Hannes, Truls og Toke ett hver.

Andre omgang startet dårlig for Halden som ble blåst av for passivt spill i første angrep. Bækkelaget gikk raskt opp i en 4-måls ledelse etter kun tre minutter og Halden hang litt i tauene før de fikk strammet opp spillet. Ulvene tok langsomt inn på Bækkelaget og etter 16 minutter gikk de opp i ledelse for første gang i kampen. Og ikke bare med ett mål, men etter 22 minutter ledet Ulvene 19-22 og hjemmelaget fant ikke ut av Haldens gode forsvar, hvor Truls eller Mounir lå svært høyt på seriens toppscorer Sundal og resten av forsvaret vant alle dueller innenfor 9-meteren. Dette kunne gå veien selv om det så litt vanskelig ut i inngangen til kampen. Bra coaching av Jan Thomas og bra utført av spillerne.

Ledelsen kunne blitt enda større, men med 10 minutter igjen begynner Ulvene å bli forsiktige og feige framover. Det ble flere tekniske feil på kort tid og skuddene satt ikke lenger. De inviterte med det rett og slett Bækkelaget inn i kampen igjen og selv et rufsete hjemmelag klarte å komme tilbake etter å ha blitt grundig parkert midtveis i omgangen. De siste 12 minuttene scoret Ulvene kun to ganger og de siste 8 minuttene kun én gang. Dette har vi opplevd mange ganger nå og det er tydelig at spillerne blir feige og ubesluttsomme når de går inn i sluttminuttene og kampen skal avgjøres. Ulvene slapp Bækkelaget opp på siden og forbi. Med ett minutt igjen ledet hjemmelaget 24-23, men Halden gikk for uavgjort og spilte rolig og fornuftig. Det betalte seg. Mads ble felt med 3 sek igjen og fikk straffe. Trym kunne sikret poeng, men en kjapp skuddvariant ble enkelt reddet av Bækkelagets gode keeper.

Altså – slått på målstreken igjen!

Dette sitter helt klart i hodet. Laget er åpenbart i stand til å spille til seg poeng mot enhver motstander i serien, men ser ut til å tvile så kraftig på egne ferdigheter når kampen skal avgjøres at de lammes og blir feige. Det er det overhodet ingen grunn til! Å spille likt med Bækkelaget på bortebane uten toppscorer Toke, er rett og slett veldig bra og beviser at laget har nivået inne med god margin. Slutt å rote det til!

Å finne ut hva som skjer i hodet til spillerne og lage en enkel plan som alle kan tro på og følge, selv når skuldrene kryper oppover – er største utfordring for Jan Thomas og gutta akkurat nå.

Trym ble toppscorer med 5 mål/ 8 skudd, Mads 4/7 (+ flere assist – årsbeste!), Kasper L 4/7, Casper E 3/4, Truls 2/5, Hannes 2/2, Toke 1/4, Håvard 1/2 og Mounir 1/1

Topp tre.

1.     Morten

2.     Mads

3.     Casper E og Trym

Triste saker, Jan Thomas. 2 mål siste 12 minuttene. Dette ga vi bort. Ellers mye bra i forsvar i 2 omgang. Løste Sundal og 7 mot 6 flott –  Bra coaching!

-Ja, virkelig triste saker, tungt nok en gang å være så nære…spiller strålende bakover når vi ligger 5:1 og løser også deres 7 mot 6. Så er vi foran med 2 mål 23:21 men derifra og ut scorer vi ingen mål på en 5-6 min.. Mulighet til uavgjort helt til slutt, men marginene vil seg ikke og det føles bare tungt.

Dette var trasige greier, Trym. Her kom vi til dekka bord siste 10 min etter godt spill, men sluttet å score. Hvordan ser du på kampavslutningen?

-Ja, trasig! Vi blir litt redde for å gå på mål i etablert angrep. Sitter med en følelse av at man blir altfor redd for å tape i stedet for å jage seier og flere mål. Helt klart noe vi må jobbe med fysisk på trening, men også mentalt!

Superspill Morten! – men til ingen nytte denne gang. Hvordan opplevde du kampinnspurten?

Utrolig feige og passive i angrep. Søler det bort der.