Bækkelaget – Halden Topphåndball 31-29 (16-16) – Halden

Bækkelaget – Halden Topphåndball 31-29 (16-16)

Rotekamp i Nordstrand Arena ga 0 poeng

Ulvene var godt med fra start og gikk raskt opp i en 2-0 ledelse. Obling var strålende i mål og reddet bl.a. 2 straffer. Ulvene hold greit følge med hjemmelaget samtidig som det florerte med tekniske feil både i angrep og forsvar. Selv om Trym fikk rødt kort etter 18 minutter, klarte Halden å holde fokus fram til pause og 16-16.

Andre omgang startet ikke bra for Halden og Bækkelaget tok kommandoen med to kjappe mål. Etter det slapp de aldri fra seg ledelsen og Ulvene måtte jage hele tiden. Obling tok få skudd de første 15 av omgangen, men sto desto bedre resten av kampen. Dårlig skyting, tekniske feil og dårlige vurderinger hos Ulvene bidro til at Halden aldri kom helt ajour. Muligheten for poeng var der likevel helt til de siste minuttene, men det ville seg ikke. Da det gjaldt på slutten, satte to skuddbom på 100 %-sjanser og to pussige dommeravgjørelser (Rasmus burde vel hatt to straffer!?) Ulvene ut av spill om poengene.

I dag virket Ulvene litt tamme. Framover var det mer tilfeldigheter og enmannsprestasjoner, enn godt samspill som tross alt ga 29 mål, men det er forsvarsspillet som er bekymringsfullt. Ulvene har sluppet inn mer enn 32 mål i snitt pr. kamp hittil i serien. Hvis det ikke bedrer seg, skal det mye til for å samle mange poeng framover.

Uheldig var det selvsagt å måtte spille det meste av kampen uten Trym som har vært en tydelig sjef hittil, men det er sånt som skjer. Det skal sies at Bækkelaget også rotet mye i dag og inviterte Ulvene inn i kampen gang på gang, men hjemmelaget hadde marginene på sin side denne gangen

Trener Jan Thomas Lauritzen er enig i karakteristikken rotekamp:

Ja en kamp med en del rot. Syns vi gjør en for dårlig kamp bakover til å vinne en slik bortekamp. Sett under ett taper vi for mange mann/mann dueller bakover. Ofte på etterskudd, som igjen gjør at vi får mange utvisninger. Når vi har muligheten å komme i kapp i andre omgang brenner vi også en del 100 % i avgjørende faser, noe som gjør at vi ikke får med noen poeng fra denne kampen.