Elverum-Halden Topphåndball – Halden

Elverum-Halden Topphåndball

Bra kamp av Ulvene til tross for tap i Terningen Arena

Et ungt og friskt Halden-lag var godt med på notene i innledningen av kampen mot storfavoritten Elverum. Litt passivt i forsvar av Halden på halvkontra ga hjemmelaget noen enkle mål. I tillegg ga Halden-forsvaret en del rom for gjennomløpning rundt Grøndahl da han utfordret og bandt opp to forsvarsspillere. Det betød at hjemmelaget fikk mange skuddmuligheter fra 6 meter og da ble det vanskelig for Neupart å hindre scoring. Framover spilte Ulvene tålmodig og klokt, men måtte virkelig jobbe for å komme til gode sjanser mot et solid Elverumforsvar. Halden var helt med hjemmelaget det første kvarteret, men bl.a. en straffebom og teknisk feil, ga Elverum en 4- målsledelse. Den slapp de aldri. Ulvene strammet opp forsvaret siste delen av omgangen og ga Elverum langt mer kamp. Truls, Morten og Mounir var skjerpa i avslutningene og scoret til sammen 8 mål på 10 forsøk i omgangen. Neupart hadde noen spektakulære redninger på 100 % sjanser. Men litt mye skuddbom fra Halden gjorde at hjemmelaget ledet ganske komfortabelt 16-11 til pause.

Ulvene kom litt skjevt ut i 2. omgang og lå på det meste under med 8 mål (20-12). Det var mest pga. at de gjorde noen tekniske feil som Elverum raskt omsatte i kontringsmål. Men Halden ga slett ikke opp. De jobbet seg inn i kampen. Forsvaret giret opp enda et hakk og hjemmelaget ble tvunget til å ta skudd på dårlige sjanser og ble presset til flere tekniske feil. Ulvene snappet baller og kontret inn flere mål og etter 17 minutter var stillingen 25-22 og Halden var skikkelig i flytsonen. Joshua, som hadde litt lite uttelling på skudda i første omgang, fortsatte å skyte, men nå langt bedre. Truls var også mer skuddvillig og traff på det meste. De scoret 9 av målene i 2. omgang. Elverum kom seg litt etter sjokket og ved hjelp av 2-3 tekniske feil fra Haldens side kom de opp i en 5 målsledelse før Jan Thomas tok timeout.. Det hjalp litt på spillet, men ny straffebom og tekniske feil av Ulvene medførte at hjemmelaget holdt unna og kunne dra ifra mot slutten. Hjemmeseier med 6 mål var fullt fortjent og Elverum hadde nok bedre kontroll enn det så ut til i perioder.

Med Jørgen fremdeles ute med skade så ble det mye spilletid i angrep for forsvarskjempene Thomas og Håvard. Særlig Håvard var i godt spillehumør med bunnsolid forsvarsspill, et par assists og to scoringer fra distanse. Strekparet Jonas N og Kristian hadde også en god dag på jobben. Det scoret på alle sine sjanser, skaffet straffekast og særlig Kristian var konge i midtforsvaret.

«Gamlegutta» (Joshua og Truls) tok ansvar i angrep og sto for nesten halvparten av målene og hadde de fleste assistene, mens Mounir og Morten fulgte opp med 4 mål hver. Jonas N, Mounir. Kristian og Håvard var feilfrie i skytinga. Det er meget bra!

Mye bra av et ungt Halden-lag i dag som kjempet hardt og godt og som samtidig brukte hodet, men overmakten ble som forventet for stor. Elverum spilte tross alt uavgjort mot Kiel for noen dager siden.

Mål: Truls 8/10, Joshua 5/10, Mounir 4/4, Morten 4/6, Jonas N 3/3, Håvard 2/2, Kristian 1/1, Thomas 1/6

Redninger: Neupart 10 på 44 skudd = 23 %

Topp tre:

1.      Truls

2.      Mounir og Håvard

3.      Jonas N, Kristian og Joshua

Bra kamp i Terningen av Ulvene, Håvard! Du fikk jo spilt en del angrep og scoret to fine mål i tillegg til å gjøre en god forsvarskamp. Hva tenker du om kampen? Er dere fornøyd med hvordan dere fulgte opp kampplanen?

– Hei, synes det er en kamp vi kjemper bra og alle som kommer inn gjør en god figur. Bygger opp bra momentum utover I andre når vi plutselig bare ligger 3 bak. Dessverre holdt det ikke helt inn, men mye bra tendenser:)

Hei Kristian. Strålende forsvarskamp av deg i dag. Hva er du mest / minst fornøyd med i dag?

– Takk for det! Det var en kamp med bra med trykk fra begge lag. Jeg synes vi kjemper veldig bra sammen gjennom hele kampen, noe som er veldig viktig for oss. Vi holder stort sett disiplinerte angrep og får mange av de sjansene vi vil ha. Bakover kriger vi bra, men tidvis får Elverum noen enkle mål som straffer seg hardt mot et sånt lag.

God kamp av Ulvene til tross for tap i Terningen, Jonas. Du hadde kanskje din best kamp i Haldentrøya så langt – gratulerer! Hadde Elverum full kontroll eller kunne dere fått med poeng med litt flyt på slutten?

­- Hei, tak! Det var i hvert fald klar forbedring ift til vor siste kamp. Det tetteste vi var på i 2. omgang var vel minus 3. 24 – 21 eller noe sånt. Vi hadde lite gran momentum rundt den stillingen, men Elverum var ikke for alvor i risiko for å tape poeng på slutten.

Dette var ikke dårlig, Jan Thomas! Mye bra spill og mange stepper fint opp. Hva er du mest fornøyd med?

– Syns gutta gjør en fin kamp. En bunnsolid innsats og de kjemper hele veien. Vi står i lange perioder veldig godt i forsvar 6 mot 6. vi sliter litt mer i angrep, spesielt i første omgang hvor vi stamper litt og Elverum får en del mål i ankomst. I andre omgang føler jeg vi spiller bedre fremover og er fult på høyde med Elverum og har momentum i kampen når vi bare er tre mål bak på 25-22. Da gjør vi noen feil og Elverum drar litt ifra igjen. Syns vi gjør 2 fine omganger i dag kontra bare én mot Runar sist og gutta viser en stigning og utvikling fra sist.