Halden Topphåndball-Runar Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport – Halden

Halden Topphåndball-Runar Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport

Sjampagnehåndball da Ulvene kledde av Runar i bunkersen!!

Sjelden har vi vel sett en så gjennomført og prikkfri første omgang av Ulvene. De startet i forsvar med 5:1 og Truls på topp og kneblet Runars hardtskytende og meriterte mannskap fullstendig. Timingen satt perfekt og Halden var grymt gode. Framover scoret de fantastiske 19 mål på 20 skudd. Alt gikk inn i Runarmålet. Ulvene var tålmodige, hold avtaler, hadde fokus og sjekka hvor keeperen var før de skjøt. Bakover funka som sagt alt som det skulle og i tillegg var Morten Nergård tilbake i godt slag. Det betød at Runar kun scoret 11 mål de første 30 minuttene, mens Halden enkelt scoret 19. Kunne dette virkelig vare?

Svaret er ubetinget JA! Selv om både forsvars- og angrepsspillet ikke var like skarpt det første kvarteret av omgangen som i første omgang. Ulvene ble litt forsiktige, Runars keeper fikk los og begynte å redde skudd og gjestene fikk inn flere mål fra distanse og kant. Haldens åtte-målsledelse krympet inn til fire mål etter 14 minutter. Hjemmepublikummet ble litt stresset… Så snudde kampen. Med en spiller mindre på banen og passivtegnet oppe, løp Jonas Jensen rundt hele Runarforsvaret og knallet inn 25-20 i krysset fra absolutt død vinkel. Noen sekunder etterpå får Halden tak i ballen og Casper kontrer inn 26-20. Så ble det teknisk feil på Runar- Truls utfordrer Kristoffer Henriksen som ikke klarte å stå imot, men pådro seg en 7-meter som Jonas J satte sikkert i mål. Plutselig sto det 27-20 og Ulvene hadde full kontroll igjen. Jonas kom inn i mål og gjorde flere gode redninger og så kom alle unggutta inn i tur og orden – og de gjorde sakene sine aldeles utmerket. 17 år gamle Karl Herman Land kontret inn 28-20, så kontret Truls inn 29-20 før 17 år gamle Sander Julien kontret inn 30-20.!!! 6-0 til Ulvene på under 5 minutter. Makan!!

Lars Oskar (19 år), som var god mot Drammen sist, kom inn sent og lagde to flotte mål og med Julius Veim Hjelmungen (16 år – snart 17) og Kristian Bjerke Pedersen (20 år) samtidig på banen med Sander og Karl Herman, så var snittalderen på Ulveflokken ikke stort mer et modent 16-årslag de siste minuttene av kampen. Det spilte ingen rolle. I dag lyktes alle.  Ikke minst trenerteamet og folka på benken. Treningene inn mot kampen og en knakende god strategi og kampplan la grunnlaget for dagens maktdemonstrasjon.

Særlig var forsvaret outstanding. Truls presset høyt og riktig og gjorde Runar usikre, Joshua sto høyt og tok vekk venstre bakspiller i de rette øyeblikkene. Håvard var en gigant mot Rambo som venstre toer. Dette fant ikke gjestene fra Sandefjord ut av og angrepet deres gikk i stå. I tillegg var alle I Haldendrakt skrudd på hele tiden og tettet alle luker, vant alle dueller, lå på ballsiden av linjespilleren og slo bort nesten alle innspill. Stålkontroll i forsvar altså!! ..og framover: 35 mål på 42 skudd – bare for å nevne detJ

Mål: Jonas Jensen 8/9, Truls 6/6, Joshua 4/5, Casper 4/7, Niclas 3/3, Hannes 3/4, Morten 3/5, Lars Oscar 2/2, Karl Herman 1/1, Sander 1/1

Redninger: Morten 32 % – Jonas 25 %

Topp tre – litt urettferdig for her var mange gode

1.      Truls

2.      Jonas J, Håvard og Joshua

3.      Hannes og Morten Nergård

Gratulerer med suveren kamp Jonas Jensen! Dere traff på det meste! Tålmodig og fint angrepsspill fra deg i dag og så godt som feilfri! Fantastisk moro. Hvordan opplevde du kampen?

–        Tusind tak Veldig lagseier i dag. Veldig bra bagover i 5/1 forsvar og tålmodighed i kontra fase og angrebsspil. Ja Dejligt og præstere i dag. Har været lidt dårligt fra min side på det sidste. Men spillede med selvtillid og havde det gøy i dag!

Hva skal vi si etter en sånn kamp, Jan Thomas?? Det var fantastisk! Fortell om det taktiske og hvordan spillerne responderte!

–        Dette var utrolig sterkt. Er sinnsykt stolt av guttæne hvordan de har stått opp og virkelig vendt den mindre bra perioden vi har vært inne i. Det å ta Runar i dag med det mannskapet Runar stiller i dag og vinne så til de grader er imponerende. Vi lykkes 100% med kampplan og står vanvittig bra i vår offensive 5:1 variant. Vi slipper få skudd igjennom og får også litt fart på vårt kontraspill. En utrolig lagseier og deilig å se energien fra ulvene i dag.

Dæven! En nærmest perfekt kamp Truls – gratulerer så mye5:1 forsvaret i dag var strålende og du traff bra i vurderingene dine – det var avgjørende. Hva var gameplanen i dag?

–        Tusen takk! Vi bestemte etter DHK kampen at vi må gjøre endringa. Vi traff godt på 5-1 i oppkjøringa, så vi bestemte oss for at det skulle vi prøve på. Det har gitt oss ny energi på trening, å folk har meldt seg meir på for å finne gode løsninga. Det virka som det var akkurat det vi trengte nå. Deilig!!

Gratulerer med fantastisk kamp. Strålende forsvarsarbeid av deg i dag Håvard.

–        Tusen takk for det Vi hadde god kontroll over hele linja i dag:) Alltid artig når man lykkes!