Halden Topphåndball-Kolstad, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport – Halden

Halden Topphåndball-Kolstad, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport

Vanvittig avslutning sikret hjemmeseier – Jona sog Jonas fikset biffen!

Ulvene var ganske pigge de første minuttene og tok føringen, men ga fra seg initiativet etter 8-9 minutter. Forsvaret hang ikke sammen og skudda satt dårlig. Jan Thomas tok time-out på 5-7 etter 12 minutter uten at det hjalp. Rismark I Kolstad-målet hadde en redningsprosent på 48 og Simen Lyse på venstre bakspillerposisjon gjorde nesten som han ville i angrep. I tillegg kom Ulvene for seint inn i taklingene og dro på seg dumme utvisninger og straffer imot. Under 50 % uttelling på skudd, 5 tekniske feil og 17 mål innsluppet var krise. Ulvene hang skikkelig i tauene.

Hva som skjedde i pausen er ikke godt å si, men Halden hadde åpenbart tenkt å vise seg fra en helt annen side. Et aggressivt 5-1 forsvar med Truls på topp fungerte bra og stresset gjestene. Truls tok ansvar framover også og feide inn to raske mål slik at Ulvene kun var fire mål bak etter 3 minutter.

Så ble Halden litt hissige på grøten og skjøt for kjapt og for dårlig og Kolstad seilte i fra til ny 6 måls-ledelse – 15-21 og hadde god kontroll det første kvarteret av omgangen. I mål kom Jonas Stenersen inn for Morten Nergård som ikke fikk tak i Kolstads skudd. Da var stillingen 19-24 og dette byttet var starten på en helt syk avslutning som holdt på å ta livet av publikum.

Jonas stengte nemlig buret siste 15 og hans navnebror Jonas Jensen ordnet det meste i angrep. Kolstad mistet helt grepet på kampen og Ulvene dro innpå, selv om de sløste en del med sjansene sine også i denne perioden. Mads og Truls var aktive i angrep og både traff godt og bommet grovt, men siden gjestene ble mer og mer stressa av Ulvenes gode keeper- og forsvarsspill, klarte de ikke å utnytte sjansene de fikk da Halden bommet.

Jonas Jensen var fantastisk i angrep. Enten scoret han sjøl eller så spilte han opp Hannes som scoret hver gang. Ingen av dem bommet på noen av sine avslutninger gjennom hele kampen. Med 5 minutter igjen var Halden ajour på 27-27. Kolstad svarte og gikk opp i ledelse 27-28. Da stengte Jonas buret. Ex Haldenser Gabriel Setterblom prøver to ganger. Jonas tar det. Jonas Jensen spiller Hannes som blir felt. Halden får straffe – Morten L setter den. Setterblom skyter igjen – Jonas tar den. Jan Thomas tar time-out på 29.13. Jonas Jensen knaller inn 29-28. Kolstads store spiller Lyse skyter – Jonas tar skuddet fast, spiller opp Morten L som avslutter en helt hysterisk opphenting med et kontringsmål.

For en opphenting og for en spenning!!

Publikum tørket svetten og pustet tungt-Dette var rått. Ulvene viste igjen moral og mental styrke og fikset poeng selv om de ble spilt skjorta av tidlig i kampen.

Haldens beste spiller var Jonas Jensen, som scoret 8 spillemål og hadde 8 assists. Særlig fikk Hannes nyte godt av dette. Han var hele tiden spillbar på strek og gjorde ingen feil. Han scoret på sine 7 sjanser. Truls spilte mye og godt i dag. Han ble bedre og bedre utover i kampen og var viktig både i forsvar og angrep. Brant to fete sjanser i innspurten og er nok glad det ikke ble avgjørende. Mads er ikke helt stabil i angrep ennå og sløste med skudd og gjorde en del tekniske feil. Likevel var han viktig med flere mål i innspurten. Og matchvinner og konge bakerst; Jonas Stenersen med redningsprosent på 54 %.

Scoringer: Jonas J 8/8, Hannes 7/7, Mads 5/12, Morten 4/6, Truls 3/6, Joshua 1/4, Jørgen 1/5.

Vi håper at Ulvene snart ser å komme i gang med storspillet litt tidligere i kampen og ikke gjør det så nervepirrende for Ulveflokken. Dette var en hard påkjenning for utrente supportere!

Topp tre

1. Jonas Jensen
  2. Hannes Nystrøm, Jonas Stenersen
  3. Truls Grøtta

Ikke noe for folk med dårlig hjerte Jan Thomas. Gratulerer!! En ganske dårlig 1. omgang, med dårlig skyting og rufsete forsvar og 6 mål bak. Hva var beskjedene og strategien i pausen?

Ja, syns det var en dårlig 1 omgang.. Det er som du sier, mye dårlig angrepsspill hvor vi tar første sjansen hele tiden og er ikke tålmodige nok. Bakover slipper vi skytterne til Kolstad for lett til. I andre omgang tenke vi en 5:1 variant for å forstyrre litt, noe vi lykkes veldig med. Vi valgte å stå i 5:1 selv om de kom med 7 mot 6. vi valgte også å løpe etter i kontra med vår 7 mot 6. Heldigvis spiste vi oss innpå og klarte å stresse de. Stor honnør til alle gutta som viser en fantastisk moral og kriger om hver eneste ball. En meget deilig seier!!

Fantastisk avslutning Jonas!! Fortell om de siste minuttene da du stengte buret.

Tusen takk! De siste minuttene var det sjukt gøy å spille. Gutta jobber ekstremt bra foran meg og vi får flyt. Derfor er det ekstra deilig at jeg får redningene når det glipper! Veldig stolt av alle gutta for jobben som gjøres i dag

En strålende kamp av deg Jonas Jensen!! 100 % treff på skudd og utallige assists. Rett og slett feilfri og avgjørende for at Ulvene holdt følge med Kolstad. Hvordan opplevde du kampen?

Helt fantastisk 2.omgang. Virkelig lag-sejr med gode individuelle indsatser også fantastisk publikum og så synes jeg jo jeg gør mit arbejde med mål og assist.