Viking Håndball-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport – Halden

Viking Håndball-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport

Jonas reddet poengene for Ulvene i rotekamp!

I dag var ikke Halden skrudd på da kampen startet og det ble ikke særlig bedre heller. Etter 10 minutter hadde de skutt 7 ganger og scoret 2 mål. Viking ledet 10-7 etter 25 minutter og det var total mangel på kollektivt angrepsspill. Heldigvis hadde Ulvene en sluttspurt på 1. omgang som ga uavgjort 10-10 til pause.

2. omgang startet litt mer positivt for Ulvene og de ledet 10-12 etter et par minutter. Viking kom sterkt tilbake og førte kampen de neste 20 minuttene. Så skjedde det noe … Etter 16 minutters spill og stillingen 19-18, byttet Morten og Jonas plass i målet og det var et lykkelig trekk.  Jonas reddet 5 av 7 skudd de første minuttene, men Viking så likevel ut til å få det avgjørende overtaket på stillingen 21-18, men så var det stopp. Ulvene satte inn en langspurt og mens Jonas holdt buret rent trillet ballene inn i Vikingmålet. Med tre minutter igjen av kampen ledet Halden 22-23 og Viking kjørte 7 mot 6. De fikk 5 gode sjanser de siste tre minuttene og Jonas reddet alle!!! Snakk om matchvinner – takk for poengene Jonas!!!

Angrepsmessig opptrådte Halden uhyre passivt og ustrukturert i hele kampen. Trym, som vanligvis ikke må bes om å skyte, bommet på tre skudd og la ned hele skuddvirksomheten for resten av kampen. Mads ble gående på tvers og kom ikke i skuddposisjon. Kantene ble overhodet ikke brukt. Det var i det hele tatt foruroligende tafatt framover. Heldigvis tok Morten en del skudd innledningsvis i kampen slik at Viking ikke stakk av tidlig. Alt dette betød at det meste av det offensive ansvaret ble lagt på Toke. Det taklet han meget bra. Med kun en (eller to?) innbyttere på bakspillerplassen jobbet han iherdig i 2×30, vant utallige dueller i angrep og sørget for innspill til Hannes og laget 50 % av Haldens mål. I forsvar var Håvard skikkelig sjef som høyre treer og spilte en knallkamp. Det kom derfor få mål bakover på høyre siden av forsvaret. Viking scoret i hovedsak fra kantene og rundt vår venstre toer og vi savnet at Kristoffer kunne komme inn og tette igjen den siden slik han gjorde mot Runar. Han var også savnet i angrep for å avlaste de andre og for å få en bedre angrepsrytme. Kristoffer ble imidlertid sittende i 60 minutter og er nok ikke helt skadefri ennå.

Dette var to uhyre viktige poeng. De førte Halden forbi Runar på tabellen og bidro til at alle muligheter fremdeles er åpne for sluttspill. Bra gjort av et skadeskutt Halden-lag å samle så mange poeng de siste ukene!!

Mål: Toke 11(20), Hannes 6(8), Casper E 4(6), Mads 2(5)

Redningsprosent: Morten 30, Jonas 70

Toke og Hannes dro det tyngste lasset i 60 minutter, men Jonas avgjorde kampenJ

Topp tre:

1.     Toke

2.     Jonas og Hannes

3.     Håvard

Takk for 2 poeng Jonas! Kongeavslutning!! Hvordan opplevde du siste 5 minuttene?

– Tusen takk! De siste 5 var hektiske, gikk kanskje litt rundt der etter to skudd i hodet. Men utrolig morsomt å stå i de situasjonene der, det er det jeg elsker mest.

Gratulerer med to viktige poeng Jan Thomas! Dette var en svært rotete affære. Vi bruker ingen av kantene våre i angrep og kjører alt i midten. Det var vel ikke etter planen? Var det skade som holdt Henriksen på benken?

– Takk! Meget deilig og viktig seier! Vi kladder veldig framover, sliter hele kampen, klarer ikke brette ut spillet og få med kantene. Det var ikke planlagt. Ikke mange som har en god dag framover og blir mye på Toke og Hannes. Veldig bra bakover, og fantastisk med Jonas med avgjørende redninger i sluttminuttene. En utrolig og viktig seier