God Lerøyhelg for Halden TH2 gutter 18 – Halden

God Lerøyhelg for Halden TH2 gutter 18

Halden Topphåndballs gutter 18-lag deltar i den nasjonale Lerøy-serien i håndball denne sesongen. Her møter de alle de beste lagene i landet gjennom flere runder.

I helgen spilte G18 sin andre runde i den nasjonale Lerøy-serien, denne gangen i Kristiansand i møte med hjemmelaget KRS og Haslum HK i to tette kamper.

Jevn første kamp

I lørdagens første kamp mot hjemmelaget virket begge lag litt rustene etter en lang periode uten kamper eller trening med fysisk kontakt. Halden HT2 ledet med 14-13 halvveis. Rett fra starten av andre omgang tok Halden kontroll på kampen og scoret omgangens fire første mål, slik at laget ledet 18-13 etter de fem første minuttene. Omgangen ble preget av at KRS endret forsvarsformasjon gjentatte ganger uten at det gav noe særlig resultat av seg. Sluttresultatet ble 31-27

Spennende andre kamp mot Halsum HK

I den andre kampen møtte man en av lagene som er spådd å kunne vinne Lerøy-serien, Haslum HK. I denne kampen kom Halden TH2 godt i gang og ledet 3-0 etter de fem første minuttene av kampen, men derifra og inn tok Haslum over og kontrollerte kampen inn til en 13-8 pause. Andre omgang startet litt som første omgang hvor Haslum gikk opp til en 18-11, og 20-13 ledelse, men derfra og inn snudde kampen karakter og Halden klarte å snu kampen slik at den vippet på 20-19 til Haslum når det gjensto 5 minutter av kampen. Dessverre klarte Haslum å snu den negative trenden og fikk rodd i land en 24-21 seier.

Trener Sigvald Veim Andreassen er fornøyd med det laget presterer i lørdagens to kamper

«Jeg synes vi klarer å prestere jevnt over bra i begge kamper. Vi viser at vi er et godt lag på alle posisjoner og viser tidvis mye godt spill. Vi ser også at vi har klart å utvikle oss slik at vi håndterer det at motstanderen endrer forsvarsformasjoner uten at det bryter vår rytme. Vi gjør 3 gode omganger av 4, og får erfare hva som kreves når man møter et av de lagene som er favoritter til å kunne vinne denne serien. Fornøyd med det at vi ikke knekker når vi ligger under med 7 mål to ganger i andre omgang, det er god moral og god holdning at laget tar seg helt opp i ryggen på Haslum og fikk muligheter til å gå opp på uavgjort ved et par anledninger.

Nå ser vi fremover og gleder oss til å trene som normalt og få spilt flere kamper.

Trener Sigvald Veim Andreassen

I neste runde reiser laget til Sandefjord for å møte hjemmelaget Runar og Sotra fra Bergen. Kampene spilles 3. mars.

Halden Topphåndball sin tropp denne helgen var Eskil Holmstrøm Sterri, Troy Bertram Staveli, Pontus Almer Westby, Hans Andreas Agnalt, Herman Engh, Jens Henrik Vestby, Karl Herman Sæthre Land, Lars Fredrik Jahle, Julius Veim Hjelmungen, Mats Hansen, Admir Kolbacher Ljeskavica, Sjur Heisholt, Petter Nilsen Bjørgengen, Sander Buvig Larsen og Jakob Torp.