Halden Topphåndball-Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport – Halden

Halden Topphåndball-Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2122 > Kamprapport

Solid seier i serieåpningen for Ulvene!

Halden åpnet solid og ledet 3-0 etter 3 minutter bl.a. etter et par susere av Jørgen Jansrud. Så jevnet kampen seg noe ut og Sandefjord fikk ristet av seg åpningsnervene. Likevel var Ulvene klart i førersetet og styrte kampen greit. Jansrud var en bauta i midtforsvaret, sammen med Hannes, og strødde i tillegg rundt seg med målgivende assists.

Halden rykket fra til 7-4 etter halvspilt omgang, til 18-11 til pause og det meste stemte. Jonas Jensen og Joshua Grace kom etter hvert inn i bakrekka og fant seg umiddelbart til rette i trespann med Jørgen. Morten Linder på høyrekant satte inn 5 mål i første omgang og Hannes var feilfri fra strek. 18 mål på en omgang vitner om offensive krefter og alle som var på banen scoret.

Bakover var det svært solid og i tillegg til et godt koordinert og hardt arbeidende midtforsvar, var Truls strålende som venstre toer. Litt problemer ble det da Sandefjord spilte 7 mot 6. Da ble det litt mye vann mellom båtene og bortelaget fikk bedre arbeidsbetingelser fra 9-meteren mot et litt passivt forsvar. Nå skal det sies at Sandefjord spilte svakt og hadde lite skuddkraft å vise fram. Ingen tekniske feil og få bom i første omgang på Ulvene, gledet et fulltallig (corona-)publikum.

I andre omgang hadde bortelaget åpenbart bestemt seg for å reise kjerringa og var langt mer offensive i forsvar. I tillegg var de mer direkte på mål. Det fiksa ikke Ulvene så bra. Sandefjord krøp stadig nærmere og midt i omgangen var de plutselig på skuddhold. Halden gikk litt i stå både i forsvar og angrep og 23-17 ble til 23-20 i løpet av 3 minutter. Da tok Jan Thomas timeout! Hva han sa vet vi ikke, men Halden kom seg opp fra knestående, rettet ryggen og spilte seg stort opp den neste perioden. Jonas Stenersen kom inn og reddet et viktig straffekast og ga laget den lille oppturen det trengte. Morten Nergaard ble bedre og bedre og Jonas Jensen fikk vist litt av det han kan som skytter, gjennombruddspiller og playmaker (og det er ikke lite). Casper Ebbesen var feilfri fra venstrekant (som i første omgang) og Hannes (også feilfri i dag) fortsatte å score. Publikum var hjertelig tilstede og koste seg kongelig og Ulvene dro i land en trygg og solid seier som virkelig smakte!

Dette var serieåpning og begge lagene bar preg av lite samspill i perioder da de ble satt under press. Ulvene klarte seg likevel godt til tross for kort tid til samtrening og samhandling. Det bor åpenbart veldig mye håndball i dette laget og mange kvaliteter. Skuddstyrke, spilleforståelse og evne til å spille hverandre gode er godt fordelt over hele fjøla og ny-signeringene er virkelig verdt inngangsbilletten. Dette er et spillende og klokt lag.

Mål: Morten Linder 8 (av 13), Jonas Jensen 6(7), Hannes 5(5), Casper Ebbesen 4(4), Joshua Grace 3(4), Jørgen Jansrud 2(4), Mads Jensen 2(7) og Truls Grøtta 1(2)

Topp 3:

1.      Jonas Jensen

2.      Jørgen Jansrud, Morten Nergaard og Joshua Grace

3.      Hannes Nystrøm, Morten Linder og Casper Ebbesen

Gratulerer med debuten i Haldendrakta, Morten Linder – Det gikk jo riktig bra! Hva syns du var bra og mindre bra i dag, både for deg selv og laget?

Tusen takk! For min del så syns jeg at jeg bommer litt for mange skudd, så det må jeg skjerpe! Morsomt allikevel å få en del mål og tillit fra trenerne og spesielt gutta! Veldig stolt av gutta og hvordan vi står sammen, og holder oss til slagplanen som er lagt! Hvis vi bare får vekk den lille dårlige perioden vi har, så blir det her veldig bra!

Og veldig godt å høre publikum i Remmenhallen i dag, det kan gjerne gjentas!!

Hei Jørgen. Knallsterk serieåpning og gratulerer med en god kamp fra din side. Hva syns du om premieren?

Takk for det! Skikkelig deilig å starte sesongen med en god lagseier. Veldig moro å spille foran et engasjert publikum som lager bra med lyd.

Gratulerer med en gnistrende kamp, Jonas. Hva tenker du om din egen og lagets innsats?

Jeg synes det var en lag sejr, hvor vi nye var i fokus. Jørgen starter bra og Morten var bra fra wingen. Synes selv jeg kom ind og gjorde en forskel med skud selv og assist osv. Det var en dejlig kamp

Dette var en sterk debut, Joshua!  Du gjorde en god kamp. Hva er du mest fornøyd med for egen del og for hele laget?

Det var dejligt endelig at komme i gang med serien! Jeg synes, at jeg spillede en fin kamp. Der var enkelte situationer, hvor jeg må holde mere afstand til forsvaret, så det må jeg jobbe med til næste match. Jeg er fornøyd med at vi spillede en god kamp og vandt så overbevisende. Det betyder meget at få en god start på sæsonen og det fik vi.