Kronekamp og jubelen sto i taket da Halden slo Drammen  – Halden

Kronekamp og jubelen sto i taket da Halden slo Drammen 

Halden lå to mål bak til pause, men snudde det i andre omgang. Da sluttsignalet lød løftet publikum taket på Halden Arena. Vi tok en prat med Lauritzen og banens beste etter kampslutt. 

Ulvene tok i kveld en stor skalp i form av Drammen. Topplaget kom til Halden som favoritter, men skulle slite da hjemmelaget leverte en nærmest plettfri andre omgang. Noe som uten tvil også spilte en rolle var publikum. Halden Arena var helt full, og stemningen var elektrisk. Kronekampen gikk over all forventning med tanke på innsamling, kamp og stemning. 

– Det var helt fantastisk at så mange møtte opp og skapte den stemningen. Det er noe vi trenger sårt, og jeg er utrolig glad for den responsen vi fikk på oppmøte, sier en henrykt Jan-Thomas Lauritzen etter kampslutt.

Banens beste var Ulvenes nummer ti, Mikkel Madsen, som satte åtte skåringer og med det ble kampens toppskårer: 

– Det jeg er aller mest fornøyd med i dag, er publikum. Det er rett og slett kjempegøy med mange folk i hallen, og den stemningen de lager. 

– Litt for mange feil 

Det var derimot ikke gitt at det skulle bli en slik opptur. Drammen var det beste laget den første halvtimen, og til pause sto det 14-16 til bortelaget.

– Jeg synes vi var litt nølende på noen returer, og det gjorde blant annet at de fikk noen lette mål. Samtidig synes jeg vi står bra seks mot seks i forsvar, men vi slet litt med krysningsspillet deres, forklarer Lauritzen. 

I tillegg hadde ikke Halden marginene med seg den første halvtimen da de blant annet hadde to skudd i stolpen. Mot slutten av omgangen begynte man å se hva Drammen hadde i vente, og Nicolai Neupart begynte for alvor å vise hvor god han er. 

– Jeg slet litt i den første omgangen, og gjør litt for mange feil. Forsvaret sitter ikke helt, og det i sum gjør at vi ligger litt bak etter halvspilt kamp. Men så kommer Neupart ordentlig i gang mot slutten av omgangen, og vi får et løft inn i den andre, sier Madsen.  

Danskene sto frem 

Bare fem minutter ut i den andre omgangen sto det likt, det var 18 – 18 og det var tydelig Halden som sto med initiativet i kampen. Drammen skulle ende med å ta flere timeouts, og fremstå noe desperate ved å spille syv mot seks men uten valuta. 

– Vi får kampen inn i vårt spor, og får en kjempegod start på andreomgang. Vi står veldig bra i forsvar og kommer i gang fremover. Annet enn publikum er det det jeg er mest fornøyd med i dag, hvordan vi spiller som lag fremover i banen i andre omgang, konstaterer Madsen 

Keeper Nicolai Neupart stengte nærmest målet, og kunne smekke seg med 13 redninger ved kampslutt og 33 i redningsprosent. Madsen satte også flere ekstremt viktige skåringer i den avgjørende delen av omgangen. 

– Neupart står en kjempekamp, og har mange gode redninger. Spesielt i de avgjørende delene av kampen. Og Madsen er i form han, sier Lauritzen og smiler veldig lurt. 



Neste søndag tar Halden imot tabelljumbo Haslum til det som forhåpentligvis blir en ny opptur:

Søndag 27. oktober 14:00