Årets viktigste kamp i Halden Arena – Halden

Årets viktigste kamp i Halden Arena

Det kan virke litt flåsete sagt, at årets kronekamp er den viktigste noensinne. Men det er faktisk det. Reglementet til håndballforbundet og tallenes tale er enkel. Vi må gå over en million i overskudd for å redde eliteserielisensen. Vi kunne gått ut å prøvd oss på en redningspakke, men vi har det siste året jobbet med å få en bærekraftig økonomi. Vi som klubb kan ikke leve av redningspakker. Vi skylder sponsorer og samarbeidspartnere å få en bærekraftig og stabil økonomi. Og det er vi iferd med å kunne klare, men vi klarer ikke nok på dette året som reglene til håndballforbundet krever. Derfor er årets kronekamp den viktigste i klubbens historie for å unngå nedrykk til 1. divisjon pga av økonomi.

Halden Topphåndball har, som mange andre norske håndballklubber og en annen eliteklubb i Halden, stått overfor økonomiske utfordringer de siste årene. Dette skyldes en kombinasjon av faktorer som høye driftskostnader, sponsormidler som varierer, og et dyrere samfunn generelt. Mange klubber, inkludert oss i Halden, har måttet tilpasse seg en ny virkelighet med strammere økonomi og behovet for å sikre langsiktig bærekraft.

Klubbens økonomiske situasjon ser ut til å være stabilisert, men med svikt i sponsormarkedet og økte utgifter klarte vi ikke å få et pluss år i fjor og for prognosene for 2024 pr. 31.8 klarer vi ikke et høyt nok overskudd. Dette er ikke uvanlig i norsk topphåndball, og det krever kontinuerlig og hardt arbeid fra klubbens ledelse for å holde økonomien sunn.

Kronekampen mot Drammen HK kan være en viktig anledning for å styrke økonomien ved å mobilisere både sponsorer og supportere.

Vi i Halden Topphåndball arrangerer en kronekamp som er en spennende måte å skape engasjement blant supportere og sponsorer. En kronekamp går ut på at sponsorer og privatpersoner bidrar med et beløp per tilskuer som møter opp til kampen, for eksempel én, to, fem eller ti kroner per person eller et flatt beløp. Dette kan generere betydelige inntekter for klubben dersom mange tilskuere dukker opp. Derfor håper vi å lage tidenes folkefest i Halden Arena for håndballinteresserte i Halden og Østfold, men også for dere som kanskje aldri har vært på en håndballkamp før.

Formålet er altså også å fylle tribunene, samtidig og få sponsorer og privatpersoner til å støtte klubbens økonomi, ettersom jo flere som møter opp, desto mer penger får klubben inn fra sponsorer og bidragsytere. For oss i Halden Topphåndball, eliteserielag i Rema 1000 ligaen, som har kommet til sluttspill flere år på rad, vil en suksessfull kronekamp kunne bidra til å redde økonomien vår, men også være med skape større entusiasme rundt håndballen i Halden. Og for første gang har vi en arena som vi kan lage en skikkelig håndballfest i. Det er en flott måte å bygge fellesskap rundt laget på og få flere på kamp hver uke.

Derfor så håper vi på to ting. At bedrifter i Halden og Østfold har lyst til å bidra til årets kamp, men det som også er like viktig: KOM PÅ KAMP! Vi må fylle hallen.

Så hold av datoen 20.10 kl. 18.00 og møte opp i Halden Arena!

Ønsker du å bidra til årets kronekamp?

Så kan det gjøres her: https://bit.ly/3WARUjP

Og hvis dere ikke vil vente til 20.10 så kan vi fortelle at laget har kamp i Halden arena følgende datoer:

22.9 kl. 18.00 HTH-Runar

29.9 kl. 18.00 HTH- Follo (NM kamp)

VI håper vi ser dere i Halden Arena denne sesongen.