Fjellhammer-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2223 > Kamprapport – Halden

Fjellhammer-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2223 > Kamprapport

Solid og viktig seier til Ulvene i Lørenskoghallen.

Ulvene viste tidlig at dette var dagen. Neupart reddet første skudd og Halden ledet 7-2 etter 8 minutter. Ulvene hadde da scoret fra alle posisjoner, gjort gode vurderinger over hele banen, spilt med stor autoritet og alt var skikkelig på stell innledningsvis. Da dro Fjellhammer i nødbremsen og tok time-out. Etter det jevnet kampen seg noe ut og Fjellhammer krøp innpå Halden. Hjemmelaget ble kanskje ikke så mye skarpere, men Ulvene begynte å gjøre feil og så litt ukonsentrerte ut. Det virket som de ikke riktig visste hvordan de skulle fortsette å føre kampen med sammen trøkk og pondus over tid. 2 unødvendige utvisninger, 6 tekniske feil og dårlige vurderinger på skudd medførte at det kun ble 7 mål for Halden de siste 22 minuttene av omgangen. Fjellhammer var hakket bedre og kom opp i ryggen på Ulvene, men klarte aldri å komme ajour. Halden ledet vel fortjent til pause. Joshua hadde fininnstilt storslegge og scoret 5 mål og stod godt som høyre toer i forsvar. Jonas N var 100 % fra strek med tre fulltreffere.  Han bommet for øvrig ikke på noen skudd i dag – årsbeste for ham i angrep og viktig for laget at strekspillere setter 100 % sjansene. Neupart hadde redningsprosent på 45 og var grunnen til at Halden ledet til pause. Han regelrett spiste bl.a. opp en gammel Halden-kjenning, nemlig storskytteren Alexander Mitrovitch og tok alle skudd fra den kanten. Jørgen spilte godt i forsvar og startet bra framover i starten, men spilte lite angrep utover i kampen. Truls ble passet godt på i angrep av hjemmelaget, men var farlig med assists og 3 mål. Selv med en del bom og 7 tekniske feil i omgangen var Ulvene klart best. Pauseresultat 12-14.

Etter en god, men ustabil 1. omgang tok Ulvene virkelig tak etter pause. Etter å ha sluppet hjemmelaget innpå seg til 14-15, brukte Halden kun 4 minutter på å feste grepet med 4 kjappe mål ledelse 14-19. Etter det trøkket reiste aldri hjemmelaget seg skikkelig igjen, mens Ulvene kjørte på. Jonas J og Truls var i scorings- og assisthumør. Morten og Mounir fikk hull på keeper (og var gode i forsvar) og Sander på høyre kant laget to lekre etter gode utspill fra Joshua. Det meste gikk på skinner! Thomas Stenersen spilte hele 2. omgang i forsvar for Jonas N, som fikk 2×2 minutter utvisning før pause, og Thomas var skikkelig god som venstre treer. Støtet riktig, falt tilbake og passet streken, vant dueller og kommuniserte godt. Klasse! Og i mål fortsatte Neupart å redde. Ikke like mye som i første omgang, men han tok det han skulle og var gull verdt. Fjellhammers utgrupperte forsvar som vekslet mellom 5:1 og 4:2 ble håndtert utmerket og Haldenspillerne lot ballen gå raskt, startet forbilledlig uten ball og utnyttet strekket som ble i hjemmelagets forsvar når de bommet i duellen ute på banen.

I denne kampen utstrålte Haldenlaget styrke, ro og besluttsomhet. I dag var det ingen Ulver som tvilte.  Sist det skjedde var mot Elverum. Det var ingen tvil om hvem som bestemte på parketten (det var ordentlig parkett i hallen) i Lørenskoghallen i kveld. Sånn skal det være. Den autoriteten vil vi se mer av. Det vil skaffe massevis av poeng framover.

Vel blåst!

Mål: Truls 8, Joshua 6, Jonas N 5, Jonas J 4, Jørgen 2, Morten 2, Sander 2, Monir 1

Redninger: Neupart 17 av 42 skudd = > 40 %

Topp tre:

1.      Neupart

2.      Truls

3.      Jonas J og Joshua

Nå snakker vi, Jan Thomas! Dette var en god kamp av dere og meget fortjente poeng. Mange bidro godt i dag. Hva gledet mest i dag?

–        Takk! Det var en veldig deilig seier Jeg syns vi gjennomfører en stødig og solid kamp. Vi starter meget bra og fører med en 5-6 mål ut i første omgang. Så har vi en periode hvor vi gjør noen tekniske feil, samtidig som vi bommer litt på noen 100% sjanser og da er Fjellhammer i ryggen på oss igjen. Det er med på at vi fører med 2 mål til pause, men burde egentlig vært flere. I andre omgang syns jeg det er meget bra begge veier og vi har kontroll på kampen derfra og ut En veldig viktig og deilig seier med tanke på å være med på øvre halvdel og kampen om sluttspill

Herlig med 2 poeng og skikkelig godt keeperspill, Neupart. Hadde du kartlagt motstanderne godt i dag? du gikk mye riktig på skudd – særlig fra deres høyreback.

– Tusind tak Jeg ser meget video inden matchen, det gør jeg hver gang – men i dag stod forsvaret også rigtig bra! Så jeg fik nogle rigtige gode betingelser især på højre back – så jeg er meget tilfreds Og dejligt med 2 vigtige point på en svær udebane

Av: Odd Petter Nilsen