Halden Topphåndball-Kolstad, REMA 1000-ligaen Menn 2223 > Kamprapport – Halden

Halden Topphåndball-Kolstad, REMA 1000-ligaen Menn 2223 > Kamprapport

Ulvene hang godt med i 40 minutter igjen, men poengene ble med Kolstad hjem til Trondheim.

Som cup-kampen mot Kolstad for 11 dager siden spilte Halden strålende i 40 minutter før serielederen klarte å finne ut av Ulvenes storspill i både forsvar og angrep.

Halden var ikke snauere enn at de tok kommandoen og herjet med ubeseierede trøndere fra start. Halden var i føringen og Kolstad slet med et heltent Halden-forsvar som traff i alle dueller og gjorde kloke vurderinger hele veien. Halden-ledelse 12-10 etter 20 minutter ble rota bort med et par bomskudd og i likhet med forrige kamp sto det 14-14 mellom lagene til pause. Jørgen Jansrud traff på stort sett alt i angrep og sørget for, ved siden av Mounir og Morten, for de fleste scoringene i omgangen. Resten av bakspillerrekka hadde dessverre ikke helt dagen for å finne nettmaskene og Jørgen ble litt alene som trussel mot Kolstad-forsvaret. Bakover derimot fungerte hele laget. Etter å ha blitt overlistet litt på høyre side innledningsvis hadde egentlig Ulvene god kontroll på gjestenes svært gode angrepsspillere. Jørgen, Jonas N og Håvard var spesielt på allerten og stoppet det meste. Litt trøbbel med landslagsstrek Gullerud til tider hadde Ulvene, men alt i alt mer enn godkjent omgang bakover.

Jørgen startet 2. omgang som han sluttet 1. omgang og scoret to kjappe mål på tre minutter og Ulvene var i ledelse igjen. Det ble litt stillingskrig noen minutter, men så begynte Halden å gjøre feil. Det kom flere tekniske feil på kort tid og Kolstad-forsvaret klarte å stå bedre opp mot Halden-angrepet. I tillegg tok Landslagskeeper Bergerud, som hadde erstattet Rismark i gjestenes mål noen viktige skudd. Dette ble vendingen av kampen. 19-20 etter 12 minutter ble til 19-22 minuttet senere og Jan Thomas måtte ta timeout. Det hjalp litt! Halden kom seg opp i knestående og med tre raske mål fra Mounir var de på skuddhold. Så virket det som om kreftene tok slutt. Halden var ikke like kreative og skarpe i angrep og det ble lettere og lettere for Kolstad å forsvare seg. De fikk oftere kontroll på ballen og seg langsomsom fra. Halden la om til 7:6, men det funka ikke så godt. Dårlig skyting og tekniske feil ga Kolstad enkle kontringsmuligheter mot bl.a. åpent mål og de lot seg ikke be to ganger, men øste inn mål. Samtidig klarte ikke Halden å finne nettmaskene i hele 7 minutter. Det betød at Kolstad vant de siste 9 minuttene av kampen 8-2. Et 9 måls-tap ga et litt skjevt bilde av kampen, for det var ikke så stor forskjell på lagene. Men manglende bredde i laget, som gjorde at stort sett de samme spillerne sto det meste av kampen, gjorde at kreftene tok slutt for tidlig. I tillegg var det få bakspillere som meldte seg på i angrep og det gjorde at forsvarsjobben etter hvert ble enklere for gjestene. I tillegg til Jørgen spilte Mounir nok en god kamp og sammen med kantkollega Morten scoret dette trekløveret 19 av Haldens 25 mål. Truls hadde drøssevis av assist, men fikk bare 2 nettkjenninger – litt uvant fra den kanten. Håvard spilte igjen en knallgod forsvarskamp. Gledelig var det at Joshua var tilbake på banen etter kneskade. Kneet så ut til å holde, men han trenger noen kamper for å komme i kampform.

Men nok et meget god kamp av Ulvene mot Norges beste lag, i hvert fall i drøyt 40 minutter.

Mål: Jørgen 9/13, Mounir 6/8, Morten 4/6, Jonas J 2/4, Truls 2/8, Joshua 1/2, Jonas N ½
Redninger: Nicolai 9/43 (21 %)

Topp tre:

1.      Jørgen

2.      Mounir

3.      Morten

Supre 40 minutter, Jan Thomas – det var kjempegøy!! Blir det rett og slett for tungt fysisk og psykisk og holde trøkket helt oppunder maks siste 20 eller var det bare Kolstad som skrudde på noen prosent innsats?

– Veldig bra i 40 minutter ja. Vi står veldig bra bakover og spiller bra i angrep hele første omgang. Utover i andre omgang syns jeg vi stamper og sliter fremover, har litt flere bomskudd og Kolstad får en del flere kontramål. Når vi først kommer en 4-5 mål bak ut i andre omgang må vi jakte og prøve å komme ajour, og sjanser kanskje litt for mye og blir ekstra straffet for det. Vi får ta med oss 40 veldig gode minutter og bygger på det videre.

Strålende kamp av deg i dag Jørgen. Både i forsvar og angrep!! En super første omgang av Ulvene, men det raknet litt de siste 20 i andre omgang igjen. Det ble for tungt etter hvert

– Tusen takk for det! Enig i at førsteomgang er bra av oss. Vi kjemper på, men blir kanskje litt slitne utover i andreomgang.