Cupeventyret over for denne gang – Halden

Cupeventyret over for denne gang

Med fem landslagsspillere i førsteoppstillingen var det tydelig at Kolstad ikke tok lett på NM-kampen mot Halden i selveste bunkersen. De gikk raskt opp i en 2 måls-ledelse før Ulvene, anført av en pigg Jørgen Jansrud og en minst like pigg Nicolai i mål, fikk opp turtallet. Fint å se at Jørgen, som var toppscorer i 1. divisjon før han kom til Halden, begynner å finne formen etter at et langt skadeavbrekk. Begge keeperne sto godt bak gode forsvar og det var ikke mer enn 5-5 etter at kvarteret var spilt. Det var skikkelig nerve i kampen og Ulvene holdt greit følge med, for tiden, Norges beste lag hele omgangen ut. Det sto 14-14 til pause. Jørgen var feilfri framover og scoret 4 mål på landslagets midtblokk og landslagskeeper Bergerud og løste med det mye av angrepsspillet, mens Mounir snappet absolutt alle returer og scoret 3. Truls fant ikke helt veien til nettmaskene, men hadde masse assists og Jonas N spilte en av sine bedre kamper i angrep og dro seg fint fri i lukene på streken. Nicolai hadde flere spektakulære redninger som fikk taket i Remmenhallen til å løfte seg. God stemning altså og bra skjerping hos hjemmelaget. Angrepsmessig spilte de klokt og systematisk og hadde få tekniske feil, men dessverre litt mye bom (13). I forsvar stod de skikkelig opp mot klassespillerne til Kolstad. Håvard sto som en bauta som toer, midtforsvaret med Jonas og Jørgen traff godt med taklinger og styring av skudd, kantene tok riktige valg og slapp knapt nok Kolstad til og Truls fikk bra kontroll på sin bakspiller. En super omgang mot et meget godt lag!!

2. omgang fortsatte i samme stilen helt fram til ca. 10 minutter på stillingen 18-18 – da ble det flere bom på rad og et par tekniske feil på Ulvene og Kolstad fikk et initiativ de aldri ga fra seg. Halden bet seg godt fast i noen minutter før Kolstad dro ifra til en 5 måls ledelse. Ulvene hadde flere muligheter til å knappe inn på ledelsen, men hadde igjen flere tekniske feil i kontra og kom aldri helt ajour. Dermed ble det et 6 måls-tap (25 – 31) og cup-eventyret er ute.

Det var mye å glede seg over i dag. Hele laget sto godt sammen og fulgte kampplanen. Samspillet forsvar / keeper begynner å sitte bra og Nicolai tok flere skudd fra distanse enn i serieinnledningen. Han fikk forholdsvis greit tak på straffeskytterne til Kolstad og bortelaget misset fem straffer før de endelig klarte å få mål fra 7-meteren – bra underholdning!!

Lars Oskar Kaaterud fikk en del spilletid og brukte tiden godt med bl.a. 2 fine mål. De tre 5 måls-scorerne Jørgen, Mounir og Morten var sikre i avslutningene. Det samme var Jonas N på strek som scoret 4. Forsvarsmessig var dette en av de bedre kampen til Halden og bl.a. Håvard fikk vist at han står knallgodt mot de beste. Det røynet litt på i siste halvdel av 2. omgang med nøyaktigheten i framoverspill og i etablert angrep og Kolstad fikk noen enkle mål, mens Ulvene slet med å komme til gode sjanser. Halden ga midlertid aldri opp og holdt trøkket og stilen oppe hele kampen.

Mye bra håndball i dag selv om det ble tap. Mye å lære, mye å være stolt av!!

Mål: Jørgen 5, Mounir, 5, Morten 5, Jonas N 4, Truls 3, Lars Oskar 2, Jonas J 1

Redninger: Nicolai 13 (30 %)

Topp tre

1.      Jørgen

2.      Mounir og Nicolai

3.      Jonas N og Morten

Gratulerer med god kamp Jørgen. Du begynner å bli stabilt god i angrep nå med 20 mål de siste 3 kampene. Hva er du mest fornøyd med i dag?

– Tusen takk! Fornøyd med måten vi fighter på. Kolstad er et veldig godt lag og vi gir de god kamp store deler av kampen. Litt slitne og unøyaktige i 2. omgang dessverre. Må også nevne at Neupart står veldig bra i dag.

Bra kamp av alle i dag, Jan Thomas! Synd det ikke gikk hele veien. Hva likte du best ved Ulvene i dagens kamp?

– Syns vi gjør nok en meget fin kamp, så er det selvfølgelig bittert å tape. Første omgang er vi meget gode, syns jeg og vi er fullt på høyden med serielederen. Fin flyt i angrep og står godt bakover. De som skaper litt trøbbel for oss er Smarason og Gullerud sentralt i banen. I andre omgang er vi ikke like skarpe, noen flere skuddbom og tekniske feil gjør at vi havner 4 mål bak. Mot slutten av kampen er vi vel 2 mål bak, men klarer ikke kneppe lenger innpå og må gamble litt for å få tak i ballen på slutten som gjør at Kolstad kan styre seieren inn. Syns gutta kjemper hele veien og gir Kolstad kamp til døra, noe vi må ta med oss videre.

God kamp av deg og laget i dag, Mounir. I dag var du oftest på rett plass til rett tid:) Surt at det rakna litt på slutten. Hva er du mest fornøyd med i dag?

–        Veldig fornøyd med de første 40, der matcher vi Kolstad. Men de siste 20 er vi ikke like skarpe. Vi har et par tekniske og et par skuddbom. Og med det rykker de ifra. Ellers skal vi være fornøyde med kampen. Kolstad leder serien og er et godt lag. Men nå vet vi hva som venter oss før neste hjemmekamp, som er igjen Kolstad