Halden Topphåndball – Haslum 34-38 – Halden
Hans-Fredrik var Haldens beste spiller mot Haslum

Halden Topphåndball – Haslum 34-38

Beksvart for Ulvene i dag

Halden startet friskt og bøttet inn mål det første kvarteret. Haslum scoret også bra med mål, men ble hengende etter med 4 mål. Med 18 minutter spilt og ledelse 14-11 inviterte en gjestfri ulveflokk, med passivt forsvar og årlig kontradekking, Haslum skikkelig inn i kampen. Gjestene takket og vant resten av omgangen 11-4. Det betydde et uvanlig pauseresultat 19-22 til Haslum.

Et tallrikt publikum forventet at Halden skulle reise kjerringa og få skikk på forsvarsspillet i pausen, men det var Haslum som tro til og scoret 4 mål på under fire minutter. Ulvene virket rådville både i angrep og forsvar og manglet samhandling og tenning.

Så, endelig bestemte Halden seg og spilte plutselig glitrende håndball og vant neste kvarteret 11 -4.

Etter 18 minutter hadde Ulvene utlignet og det sto 30-30. De var voldsomt i siget og viste publikum hva de kunne. Skudd, forsvar og kontra satt som et skudd og publikum pustet lettet ut. Var faren over?

Neida, det var den ikke. De siste 12 minuttene var det full stopp igjen og Haslum vant perioden 8-4 og kampen fortjent 38-34.

64 mål i en håndballkamp er ikke hverdagskost. Det betyr som oftest dårlig forsvarsspill og det vartet begge lag opp med i dag. I tillegg til problemer i etablert forsvar ble Ulvene regelrett løpt i senk på kontra.

Ulvene trenger å finne tilbake til rett tenning, samhandling og mental innstilling. Det virker som konsentrasjon og bevissthet om arbeidsoppgaver og struktur blir borte i perioder og det straffer seg mot alle lag i eliteserien.

Cordt-Hansen var effektiv toppscorer med 9 mål på 11 skudd. Rasmus og Thomas (som var tilbake fra langt skadeavbrekk) var feilfrie i skytingen, mens bakspillerne våre slet med uttelling og satte inn 18 mål på 40 skudd.

Dette var en kamp med voldsomme svingninger, men vi fikk se fantastiske flott spill i perioder og det er betryggende å vite hva som bor i laget. Nå er det samling i bunn, ny ball og Kolstad med Rasmus Carlsen neste onsdag

Heia Halden!

Topp tre

1. Hans-Fredrik Cordt-Hansen
  2. Kristoffer Henriksen
  3. Rasmus Mølgaard

Dette ble tøft Jan Thomas – det svingte!

Ja, det var en kamp som vi visste ville bli vanskelig. Kommer godt i gang og leder vel 12-8 ut i første omgang. Står periodevis bra i forsvar, men blir veldig straffet av Haslum ‘s kontra. Kommer bak til pause etter å ha sluppet inn 22 mål i første omgang, hvor Haslum til tider løper oss i senk. Henter de igjen i andre omgang og er oppe på 30-30, men kampen vipper i Haslums favør og resten av kampen blir vi jagende og sliter med Haslums kontraspill hele kampen

Gratulerer som toppscorer Cordt

Takk for det! I dag er vi for dårlige i etablert forsvar og returløp. Vi slipper rett og slett inn altfor mange mål. Det blir omtrent umulig å vinne kamper når man slipper inn 38 mål.