Halden Topphåndball – Elverum 26-34 – Halden
Truls Erik Grøtta

Halden Topphåndball – Elverum 26-34

Her var det nerver og trøkk fra første sekund.

Halden kom raskt under 0-2, men hevet seg kjapt og gikk opp i en 4-2 ledelse. Deretter fulgte lagene hverandre det første kvarteret før Elverum fikk et lite overtak. Det kladdet for Ulvene i angrep der en god Morten Nergaard kombinert med litt dårlig skyting gjorde at hjemmelaget måtte streve for å få mål. Bakover sto Bech i perioder strålende med flere redninger på 100 % sjanser. Ulvene slapp i denne perioden Elverum lett til med litt uoppmerksomt og passivt forsvarsspill slik at Bech fikk lite hjelp. I tillegg måtte Viktor ut med skade i låret etter 16 minutter. Motvind altså!

Halden reiset seg imidlertid igjen og knappet innpå Elverum med godt spill av unggutta William, Sander og Truls. Avslutning av omgangen var ikke helt patent og Elverum ledet 17-13 da pausesignalet gikk.

I andre omgang startet hjemmelaget godt og allerede etter 4 minutter var de i ryggen på gjesten. Kristoffer kom inn og sammen med Rex tettet han midtforsvaret og Bech reddet igjen. Ulvene tok imidlertid ikke vare på sjansene sine og lot Elverum score enkle mål på blinde overganger og gjennombrudd. Derfor ble Halden hengende etter 3-4 mål før laget gikk litt i oppløsning siste ti minuttene der gjestene vant 7-3.

Gledelig i dag var at når Trym og Victor scorer ett mål til sammen i første omgang, så står ungguttene fryktløst opp mot Norges beste lag og matcher dem. Thomas, Kristian, Truls og Sander var skikkelig gode! Sander scoret vel årets mål på rush fra død vinkel og taket i Remmenhallen løftet seg virkelig. Publikum fortvilte over mange underlige avgjørelser fra dommerparet som kom negativt i sentrum flere ganger.

Alt i alt en meget underholdende kamp som holdt nerven sin nesten helt til slutt.

Og neste onsdag kommer Arendal! Mye moro for tiden altså!