Tappert i motgang – Halden
Simen Holm i en av sine mange viktige opptredener for Ulvene

Tappert i motgang

Ulvene fikk en god start på kampen. Bakrekka presenterte seg fra alle posisjoner og forsvaret stod til godkjent selv om ingen av målvakten knapt stoppet en ball. Etter drøyt 10 minutter stod det 7-7 på måltavla. Et vellykket målvaktsbytte hos Arendal bidro til flere redninger uten at Ulvene klarte å demme opp på samme måte. Arendals 2. målvakt Åsmund Strat ble også fortjent kåret til gjestenes beste spiller. Offensivt fikk gjestene dratt Halden-forsvaret lenger hverandre og skapte store rom for raske midtspillere som med stor fart utfordret våre midt-3’ere.

Dessverre blir det også i første omgang for mange uprovoserte balltap. Arendals trener, Marinko Kurtovic, var på forhånd opptatt av at Arendal måtte opptre kyniske. Og det lykkes de med. Feilraten var adskillig lavere hos Arendal og de fleste avslutninger ble omsatt i mål. Arendal framstod som det laget som har gjort minst feil i Remmenhallen så lang. Likevel hadde Ulvene stadig heng fram til pausen selv om Arendal scoret sist og gikk i garderoben på sifrene 13-17.

Det var ingen god start som møtte et forsatt forhåpningsfullt publikum. Arendal dro raskt i fra med ytterligere 2-3 mål og hadde deretter god kontroll på kampen. En offensiv forsvarsvariant fra gjestene presset gutta til vanskelig avslutninger og noen flere feil som vi ble straffet for med kontringsmål.

Det kan synes som Ulvene ikke kommer opp på nok kollektiv gnist, trøkk og nivå samtidig selv om starten er god. Etter balltap og motbakke blir det mer sporadisk og individuelt at vi ser at de kan og ikke bare vil. For viljen er der. Lenge. Riktignok kan det se ut som laget falt litt i intensitet i en slags motløshet. Til slutt endte det med tap 25-33.

Simen Holm ble kåret til hjemmelagets beste etter bestått defensivt spill og blant de som trår til mest offensivt. I tillegg ønsker vi å nevne Simon Aulén som var feilfri på straffer. Dagens dommerpar får også til over godkjent. Noen avgjørelser vil alltid diskuteres, men vi bemerker at dommerne , Martin og Johan Gomér, gjorde en god kamp da det var lite frustrasjon fra spillere og publikum.

Vi synes Ulvene kjemper tappert, men det er det nok få som lar seg glede over. Tapper og hederlig innsats blir en mager trøst når man vet at motstanderen kan slås og at 2 poeng er en realistisk mulighet. Man får ikke selvtillit av å tape, kun av levere gjentatte prestasjoner.  Vi håper og tror at laget skal få oppleve en forløsning, men forstår at alle må riste av seg mange dårlige opplevelser for å kunne spille med pondus.

Den viktigste kampen er uansett den neste. Den neste blir borte mot Falk Horten lørdag 17. desember. Den er innen rekkevidde også for publikum. Dernest møter vi St.Hallvard hjemme onsdag 21. desember. Begge kamper blir ekstremt viktig for å unngå en definitiv bunnstrid.