Bittert tap mot Lillestrøm – Halden

Bittert tap mot Lillestrøm

Onsdag kveld spilte HTH en veldig viktig kamp, borte mot nyopprykkede Lillestrøm.

Av: Daniel Austerheim

Denne kampen var før sesongen stemplet som en nøkkelkamp og en seier var absolutt innen rekkevidde, men fra start virket dette som en meget vanskelig oppgave. Lillestrøm gikk ut i et offensivt forsvar som vanlig, men ulvene slet veldig med å bryte igjennom forsvaret de først 10 minuttene av kampen. Hjemmelaget var oppe i en 6-1 ledelse, men med tre hurtige reduseringer var vi helt oppe i ryggen på stillingen 7-5. Til pause sto 13-10 på tavla.

– Det er en kamp mellom to veldig gode forsvarslag som gjør det vanskelig for hverandre i angrep, Lillestrøm spiller en strålende forsvarskamp, vi gjør også en god kamp men dessverre holdt det ikke inn. Det er veldig skuffende, fastslår en slagen Mads Fredriksen.

For etter pause tok HTH mer og mer over, og hadde på det meste en ledelse på tre mål. Vi sto godt i forsvar og klarte å bryte oss igjennom deres offensive forsvar, og det så ut som vi hadde god kontroll. Helt til sluttminuttene i kampen.

Urutinerte

Gutta ledet 15-18 når det gjenstod 5 minutter av kampen og det meste så greit, men så sa det plutselig stopp. Offensivt fungerte ingenting og defensivt hjalp det ikke med en strålende Rasmus Bech bakerst. På de siste 5 minuttene gikk Lillestrøm fra 15-18 til 19-18 og det bitre tapet var et faktum, et kollektivt svikt som dessverre kostet oss seieren.

– Det er vanskelig å sette ord på hva som skjer, jeg vet ikke helt hva som skjer. Vi tar kanskje litt for lett på det og tror at dette kommer vi til å ta, også er vi alt for urutinerte i sluttminuttene og roter bort seieren på en irriterende måte. Jeg er veldig skuffa nå, forteller Mads.

Halden Topphåndball taper dermed 19-18 mot Lillestrøm, men ligger fortsatt på en sterk 5. plass etter at Drammen spilte uavgjort Stord og ligger dermed poenget bak. Neste kamp for ulvene er 10. desember borte mot Nøtterøy.

Andreas Folkstrand fikk seg en stygg skade etter å ha kollidert med et Lillestrøm-kne og besvimte direkte. Han skal etter rapportene ha det fint og er forventet å kunne dra fra sykehuset senere i kveld.