HTH overbeviste mot Runar: En fantastisk kollektiv seier! – Halden

HTH overbeviste mot Runar: En fantastisk kollektiv seier!


HTH leverte en imponerende forestilling mot Runar, og selv om Kristian Lornstad måtte forlate banen med en kneskade, forlot han Halden Arena med et glis om munnen etter lagets overbevisende seier.

Lornstad forteller til Halden Arbeiderblad at han kjente et «popp» i kneet da Runar-spilleren Martin Lindell falt over han. Men heldigvis gjør seieren smerten lettere å bære! Sier Lornstad, som nå venter på svar fra medisinske undersøkelser.

Kristian Lornstad fant fort ut at det var mer enn bare en smell det var snakk om.
Her med umiddelbar behandling av Lasse Grøn fra Nemus.
Foro: Tom Minge Nilsen

Spenning rundt skaden

Lornstad fikk en uheldig vridning i kneet under kampen, men er håpefull om at det kun er en mindre skade.

«Jeg tror ikke det er korsbåndet, men noen strukne leddbånd. I beste fall er jeg tilbake etter noen uker», sier han til Halden Arbeiderblad.

Nevnte Lornstad, var mektig imponert over hvordan laget klarte seg i hans fravær, spesielt ettersom også Kristoffer Stenberg Henriksen var ute med skade.

«Gutta tok ansvar i forsvar, og det er fantastisk å se hvordan de håndterte situasjonen», roser Lornstad.

Kloke valg

Trener Jan Thomas Lauritzen med sin «partner in crime», Sigvald Andreassen, gjorde kloke taktiske valg underveis, og sørget for at laget holdt hodet kaldt selv i de mest hektiske periodene.
HTH vekslet mellom raske og intense ballvekslinger for så å igangsette et mer rolig og kontrollert spill for å kunne holde trykket oppe i forsvar.

Byttene ble gjort på kritisk riktige tidspunkter, noe som ga oss mulighet til å stå kompakt og uthvilt i forsvar.

Full kontroll etter pause

HTH tok føringen fra første fløytesignal og holdt Runar på avstand gjennom hele kampen. Selv om Runar til tider pustet dem i nakken, hadde HTH alltid et forsprang. Etter pausen visste det seg at HTH hadde enda et gir å gå på, noe som gjorde at de kunne dra opp tempoet og dra ifra ytterligere.

En lagseier

Trener Lauritzen var strålende fornøyd etter kampen og trakk fram lagets evne til å gjennomføre kampplanen.

«Dette var en lagseier. Alle bidro, fra startoppstillingen til benken. Forsvarsspillet var solid, og Neupart sto som en vegg i mål», sa Lauritzen, og roste keeperens mange viktige og spektakulære redninger.

Nicolai Neupart viste seg å bli en sann hodepine for gjestene fra Sandefjord.
Her i kjent positur for alle tilskuere i Halden Arena.
Benjamin Holm i aksjon.

Mikkel Madsen og Benjamin Holm leverte

Mikkel Madsen styrte spillet fra sin posisjon og leverte flere avgjørende scoringer i viktige øyeblikk. Da kampen sto og vippet, var Madsens presisjon avgjørende i å sikre ulvenes overtak.

I tillegg utmerket Benjamin Holm seg både i forsvar og angrep. Med åtte scoringer på ti forsøk, ifølge den offisielle statistikken, var han en sentral brikke i HTHs seier. Holm ser ut til å ha funnet seg til rette i HTH-drakten –Drakten, som for øvrig er kåret til eliteseriens flotteste i år, i Norsk Topphåndballs noe uformelle – og kanskje litt partiske – draktkonkurranse.

Kaaterud og kantene leverte

Lars Oskar Kaaterud var også blant kampens store profiler, og fra sin backposisjon leverte han tre mål, flere målgivende pasninger og en rekke viktige dueller.

» Jeg elsker duellspillet, så det føltes fantastisk å få tillit i dag», sa Kaaterud, som i løpet av kort tid har bevist at han kan bli en sentral brikke i den offensive arbeidsgruppa til ulvene.

Gledelig var det også å se at samtlige av HTHs kantspillere leverte varene. Med høy uttelling og solide prestasjoner bidro de sterkt til å holde trykket oppe mot Runar.

Runar frustrerte

Runar hadde få svar på HTHs overbevisende forsvarsspill, og selv når de forsøkte seg med 7 mot 6-spill, klarte HTH å finne løsninger og utnyttet situasjonene med flere enkle mål. Runar-trener Bjarte Myrhol virket oppgitt, og det var tydelige tegn på at håpet av seier var borte de ti siste minuttene av kampen.

Med denne seieren ble fjerde seier på rad et faktum! Ulvene fra Halden har nå sikret sin fjerde strake seier, noe som gir laget en solid dose selvtillit før de kommende kampene. Det guttene sitter igjen med er en fornyet tro på egne ferdigheter, og en tydelig målsetning om å bygge videre på denne sterke seiersrekken.

Men viktigst av alt, nå gjelder det å unngå fellen av å bli for fornøyde. Sesongen er fortsatt lang, og i REMA 1000-ligaen vet vi at det vil komme både oppturer og nedturer. Likevel – for en fantastisk start dette har vært!