HTH vant thriller mot Bækkelaget – Halden

HTH vant thriller mot Bækkelaget

Halden Arena var fylt med spenning og forventning da Halden Topphåndball møtte Bækkelaget til sesongens første kamp. Med ledelsen skiftende mellom lagene flere ganger, ble det en skikkelig thriller av en kamp som til slutt endte 27-26 i Halden Topphåndballs favør. Over 600 tilskuere hadde tatt turen for å heie på hjemmelaget, og på sitt høyeste hørtes det ut som det var langt over 1000 til stede med trommer, heiarop og jubel.

Sterk start! Men HTH mistet grepet.

Kampen startet sterkt for Halden, som raskt etablerte en 5-1 ledelse. Laget så ut til å ha full kontroll, med solid forsvarsspill og effektive avslutninger. Men etter den gode starten begynte HTH å miste grepet. Laget skled ut av det som hadde gitt dem ledelsen, og Bækkelaget benyttet sjansen til å ta innpå.

– Vi kom godt i gang, men så begynte vi å glippe på det som fungerte, sier Jørgen Jansrud.

Bækkelaget utnyttet HTHs svake forsvar.

Fra halvveis ut, og mot slutten av første omgang tok Bækkelaget over momentet. HTHs forsvar begynte å vakle, noe som førte til flere tekniske feil og svake avslutninger fra hjemmelaget. Bækkelaget utnyttet dette til fulle, og klarte å snu kampen i sin favør før pause.

– De presset oss hardt, og vi lot dem komme for lett til sjansene sine. Vi må være mer solide i forsvar, innrømmer trener Jan Thomas Lauritzen.

«Dette her føltes skikkelig godt»

Jørgen Jansrud, som ble kåret til banens beste spiller, var en sentral profil for HTH i denne kampen. Med hele 10 mål av lagets 27, viste han hvilken viktig rolle han spiller for laget.

– Dette her føles skikkelig godt, altså. Vi spiller kanskje ikke helt på topp, men det er godt å ha fått starta sesongen, sier Jansrud. Etter å ha vært ute med skade store deler av forsesongen, var det ekstra tilfredsstillende for ham å være tilbake på banen.

Foto: Halden Arbeiderblad

– Det er en lettelse å kjenne at kroppen funker igjen. Skuddene sitter der de skal, og jeg føler meg endelig helt skadefri, sier han, tydelig lettet til Halden Arbeiderblad.

Forsvarsspillet snudde i andre omgang

Selv om HTH slet i forsvar mot slutten av første omgang, klarte de å snu kampen etter pause. Et av vendepunktene kom da Kristoffer Henriksen ble satt inn på banen, noe som forsterket det defensive arbeidet.

– Vi sleit skikkelig i forsvar mot slutten av første omgang, men ting snudde da Kristoffer Henriksen kom innpå i andre omgang.
Dessuten benyttet Neupart tiden godt i pausen, og fikk tatt en ekstra titt på hjemmeleksene sine. Dette resulterte i redninger som ble helt avgjørende, fortsetter Jansrud.

Periodevis sterke prestasjoner fra Benjamin Holm

Blant høydepunktene i kampen, var det spesielt gledelig å se Benjamin Holm i aksjon. I perioder fikk Holm vist frem sitt potensial, med imponerende, himmelhøye hopp, hvor skudd satt klistra rett i krysset.
Klarer Benjamin Holm å strekke disse prestasjonene over enda lengre perioder, kan vi virkelig glede oss til fortsettelsen.

Neupart: «Handlet om å skjerpe seg»

Til tross for at det kunne virke som om målvakt Nicolai Neupart hadde funnet en magisk formel i pausen, forklarer dansken at det handlet mer om mental styrke og fokus.

– Jeg følte at jeg måtte heve meg i pausen. Jeg har en notatbok hvor jeg skriver ned tanker om skudd og sånn, og det hjalp å kikke litt i den. Dessuten tok jeg meg sammen og fokuserte ekstra godt i andre omgang, sier Neupart til Halden Arbeiderblad.

Viktige poeng i sesongåpningen

Seieren i sesongens første kamp var svært viktig for HTH, spesielt med tanke på at Halden begynner med -2 poeng!
Keeper Nicolai Neupart understreker betydningen av å starte sesongen med en seier.

– Vi viser at vi er bedre enn Bækkelaget, og det er viktig hvis vi skal nå måla våre. Vi viser at vi kan dominere, selv om vi gir dem litt for mange sjanser til å komme tilbake i kampen, sier han.

HTH-trener Jan Thomas Lauritzen er enig og fornøyd med resultatet, selv om han innrømmer at det var rom for forbedringer.

– Jeg skulle gjerne sett at vi vant litt mer komfortabelt, men to poeng er to poeng, og det er det viktigste. Vi gjorde en del enkle feil og burde ha avgjort tidligere. I første omgang var vi svake defensivt, men vi gjorde de rette justeringene til andre omgang. Det å få inn Henriksen og Neuparts redninger var avgjørende, sier Lauritzen.

Foto: Halden Arbeiderblad

En litt annerledes start på sesongen enn vi er vant til.

De siste årene har HTH ofte møtt sterke motstandere tidlig i sesongen, noe som har gjort det utfordrende å komme i gang. Men denne sesongen ser starten litt lysere ut, med kamper mot Fjellhammer, Nærbø og Runar rett rundt hjørnet.

– Det er ingen kamper som er lette, det så vi i dag. Men vi har sluppet unna de tøffeste lagene i starten, så vi håper å kunne få med oss flere poeng tidlig i sesongen, sier Jansrud.

Rundt 600 tilskuere tok turen til Halden Arena for å støtte laget, og deres innsats på tribunen var merkbar.

Publikum var fantastisk!

– Publikum var fantastisk. I perioder hørtes det ut som om det var godt over tusen tilskuere med trommer og heiarop! De var virkelig en avgjørende faktor i den perioden Halden Topphåndball-gutta snudde momentet i kampen, avslutter Lauritzen med et smil.

Foto: Halden Arbeiderblad