Sesongstart rett rundt hjørnet: – Kommer til å bli en knallsesong! – Halden

Sesongstart rett rundt hjørnet: – Kommer til å bli en knallsesong!

Jan Thomas Lauritzen og Mounir Chehri deler sine forventninger foran sesongstarten søndag 1. september.

Til helgen er håndball sesongen for alvor i gang, med sesongstart i Halden Arena mot Bækkelaget. Kampen kastes i gang 18:00, men før den tid inviterte Norges Håndballforbund og Norsk Topphåndball til «Avkast», som i år ble avholdt på Scandic Helsfyr i Oslo.

Målet for årets sesong

Et naturlig spørsmål i forkant av sesongstart vil være hva slags målsetting ulvene fra Halden har satt seg. Jan Thomas Lauritzen svarer noe vagt, men ambisjonen er likevel klar:

– Vi har snakka litt sammen i laget og blant trenerne, og går for å ikke være noe dårligere enn i fjor. Det vil med andre ord si at det er et mål å nå sluttspillet, selvfølgelig. I tillegg har vi ønsker om å gå hele veien i NM. Da må man kanskje ha noe flaks med trekninger for eksempel, men vi går for finale.

NM er i motsetning til ligaen allerede i gang, og til nå har det gått HTHs vei, etter en knusende seier mot Herulf fra Moss i andre runde og Sagene i tredje runde.

Fin og bred tropp med unge og rutinerte spillere er et underliggende tema for årets tropp

Halden Topphåndball har beholdt troppen fra fjorårets sesong noen lunde intakt. Det har nødvendigvis ikke vært sånn tidligere, noe som tyder på en sunn utvikling for Ulvene. I presserommet på Helsfyr gikk det også en murring blant de andre oppmøtte om at Halden Topphåndball kom til å ha det samme sterke mannskapet, som stort sett bød på problemer for store og små lag sist sesong.

– Nytt for i år er at vi så og si har beholdt alle spillerne fra fjoråret, som er veldig positivt. Det gjør at vi kan bygge videre på det vi gjorde i fjor, forklarer Lauritzen.

En som kan uttale seg enda mer angående troppen og spillerne er venstrevingen Chehri, som nylig signerte en forlengelse med HTH:

– Jeg synes vi har en veldig fin og bred tropp, med en god blanding av unge og rutinerte spillere. Derfor tror jeg det kommer til å bli en knallsesong, med prestasjoner deretter.

Skårer færrest mål, men slipper inn nest minst

Ulvene er kjent for sitt sterke forsvarspill, og har vært en sentral brikke i alle Lauritzens lag. I fjor slapp de inn nest færrest mål – kun bak sluttspill- seriemestre Kolstad – likevel skårer de også færrest mål av alle. Et sterkt forsvar har gitt resultater Halden Topphåndball kan være fornøyde med. Men å ekspandere målkontoen vil antageligvis være en vesentlig faktor til utvikling.

– Enkelt og greit er dette et felt vi må forbedre oss på. Men det er flere faktorer det går ut på, for eksempel uttellingsprosent, hvilke sjanser man tar og kontringer. Alt henger sammen, men vi må satse på en sesong der vi skårer flere mål i år, konstaterer Lauritzen, før han legger til:

– At vi fortsetter med det gode målvakt- og forsvarspillet er noe jeg håper. Det er en styrke vi har, som vi bare må fortsette å dyrke.

Gleder seg til å komme i gang

Sommerferien er altså for alvor på hell for håndballspillerne i Rema-1000 ligaen, og det virker som at Lauritzen er klar for å komme i gang med tellende kamper:

– Det er alltid vanskelig å trekke konklusjoner fra oppkjøringskampene. Du vet liksom ikke helt klart hvor du står, og lever på et vis i uvissheten. Sånn er det derimot i forkant av hver sesong egentlig, og derfor tenker jeg personlig at det blir deilig å komme i gang. Det vil gi en tydelig indikasjon om hvordan man faktisk ligger an, konstaterer han.

Halden Topphåndball tar imot Bækkelaget til sesongstart i Halden Arena 1. september 18:00