Historisk Derby i NM! – Halden

Historisk Derby i NM!

En spennende kamp er i vente når Halden Topphåndball skal møte HK Herulf Moss i Norgesmesterskapet (NM). Dette oppgjøret har mer ved seg enn bare kampen om avansement i cupen – det er også et møte mellom to klubber med en rik historie og rivalisering.

Storebror vs. Lillebror – Per dags dato er Halden Topphåndball utvilsomt storebror i dette derbyet. Klubben har etablert seg som en solid aktør i norsk håndball.
Med et profesjonelt apparat, dedikerte spillere og en stadig voksende administrasjon har  Halden befestet sin posisjon i norsk topphåndball.

På den andre siden finner vi HK Herulf Moss, som nå spiller i 2. divisjon. Selv om nivåforskjellen på papiret er betydelig, bringer slike cupkamper ofte fram det beste i underdog-lagene. For Herulf er dette en mulighet til å vise at de kan konkurrere med de beste, og samtidig gjenskape noe av glansen fra de tidligere tider.

Historisk Rivalisering – det som gjør denne kampen ekstra spesiell, er den historiske konteksten. For et tiår siden var det nemlig HK Herulf Moss som var Østfolds store håndballklubb. På den tiden var Herulf en dominerende kraft i norsk håndball, med en sterk spillerstall og en rekke meritter å vise til. Halden, derimot, var da den lillebroren som kjempet for å finne sin plass i håndballen.

Tidene har endret seg, og dynamikken mellom de to klubbene har snudd. Mens Halden har klatret til toppen av norsk håndball, har Herulf opplevd tøffere tider og spiller nå i lavere divisjoner. Likevel lever minnene fra de intense oppgjørene mellom disse to klubbene videre, og hver kamp bringer med seg en følelse av nostalgi og stolthet for begge lag.

En Kamp for Historiebøkene – Når disse to lagene møtes i NM, er det ikke bare en kamp om å nå neste runde. Det er også en kamp om lokal heder og ære. For Halden Topphåndball er det en sjanse til å vise at de er den dominerende klubben i regionen. For HK Herulf Moss er det en mulighet til å minne alle om at de en gang var Østfolds håndballstorhet, og at de fortsatt har potensialet til å nå nye høyder.

Selv om Halden går inn i kampen som klare favoritter, er cupkamper kjent for sine overraskelser. Med motivasjon, lagånd og litt flaks kan Herulf overraske og skape et uforglemmelig øyeblikk i klubbens historie.


Jan Thomas Lauritzen sine tanker om kampen

«Det at vi møter HK Herulf Moss i NM vekker en del minner. Det er en klubb vi hadde mange tøffe lokalderby kamper mot. Alltid fullt trykk på tribunen og masse liv! Atmosfæren rundt kampene var herlig og et høydepunkt i løpet av sesongen. Det er noen år siden sist vi har spilt mot de, og vi går inn i kampen som store favoritter. Selv om HK Herulf Moss nå er i 2 div er det et lokaloppgjør og de vil gi alt. Vi må være skjerpet og på hugget fra dag 1 i NM, så håper jeg det blir skikkelig trykk og liv som tidligere oppgjør!»

Hk Herulf sin hovedtrener Michael Wold erkjenner Lauritzen sitt favorittstempel, og har følgende å tilføre.

«Dette er vel en 1,01 match i Haldens favør. Vi bruker matchen som en treningskamp og håper på å få mye ut av kampen rent spillemessig inn mot første serierunde. Forhåpentligvis klarer vi å spille vårt spill, og kanskje til og med yppe oss litt i perioder.»

Denne NM-kampen er mer enn bare en kamp på banen. Den representerer historien, rivaliseringen og håpet til to klubber som begge har satt sitt preg på håndballen i Østfold. Uansett utfall, vil møtet mellom Halden Topphåndball og HK Herulf Moss bli et nytt kapittel i Østfold sine håndballhistorier.

Halden Topphåndball Junior skal også ut i kamp!

Halden Topphåndball Junior skal også delta i Norgesmesterskapet! Og gjett om at de er klare for å kjempe om seieren. I første runde av turneringen vil laget møte Tromsø, noe som lover til å bli en veldig spennende kamp. Dette er en viktig arena for juniorlaget til å kunne vise frem sitt talent og potensiale. Trenerteamet og spillerne er optimistiske og motiverte, klare til å gi alt på banen for å gå videre i mesterskapet.
Kampen mot Tromsø blir en real test, og vil kunne gi en god indikasjon på hvordan laget ligger an i starten av sesongen.

Vinneren av denne kampen vil møte Viking TIF Bergen hjemme! Vi krysser fingrene og går for seier! Lykke til.