Sesongen er over for denne gang, men det er mye å bygge på videre! – Halden

Sesongen er over for denne gang, men det er mye å bygge på videre!

Halden måtte slå stjernelaget fra Kolstad, for å fortsette årets sesong. Det klarte de ikke, og kampen endte til slutt 23-26 til Kolstad. Likevel er det masser å bygge videre på da vi vender blikket mot neste sesong.

En god prestasjon i Trøndelag førte likevel til tap, og slik gikk det også i dag. Det var 1458 tilskuere på tribunen, som så til de grader leverte. Til pause så de lagene gå i garderoben med 10-13 på tavla, og i andre omgang stengte Halden tidvis målet. Det førte til at ulvene var knappe et mål bak etter halvspilt andreomgang, men igjen manglet de siste små marginene som kreves for å vippe kampen i sin favør.

– Det startet dårlig, og selv om vi står godt i forsvar, var ikke første omgangen så god. Vi treffer av og til i syv mot seks-spillet vårt, og muligheten er der i andreomgang. Det er tappert kjempet av gutta, det står respekt av å levere en så bra kamp mot Kolstad, sa Jan Thomas Lauritzen etter sluttsignalet.

Han innrømmer riktignok at det er skuffende at de ikke vinner, da man først leverer en god kamp.

– Magisk stemning

Ved siden av Lauritzen sto en tydelig skuffet Nicolai Neupart som fortalte følgende:

– Jeg er skuffet, veldig skuffet. Det var noe spesielt med å komme tilbake til Halden Arena, og deilig å se så mange på kamp. Vi gjorde det vi kunne i dag, og la igjen alt på banen. Med ti minutter igjen hadde jeg følelsen av at dette skulle gå veien. Jeg følte også at tilskuerne også kjente på det, det var en helt magisk stemning i hallen. Vi hadde sjansen i dag, og tok den dessverre ikke.

Også Lauritzen hadde bare superlativer å komme med, da det var snakk om stemningen i hallen. I alt har Halden hat et kraftig hopp i tilskuertall, da gjennomsnittet har økt fra 200- til 900 tilskuere per kamp.

– Det er deilig å se at så mange tar turen, og det betyr utrolig mye for oss. Det er sånn vi ønsker å ha det i Halden Arena, helt klart, konstaterer Lauritzen.

Lovord fra Kolstads superstjerne

På Kolstad spiller Norges desidert største håndballstjerne, Sander Sagosen. Han ble kåret til banens beste, og satte ballen forbi Naupart seks ganger. Til spørsmål om Halden Arena, og stemningen var han bare positiv.

– Det var artig å spille, og Halden fighter og fighter. Det er en fantastisk flott arena og en bra ramme. De står godt i forsvar og har en god kamp, det artig for oss å få bryna oss på et sterkt håndballag 

Mye å bygge videre på  

Med ny storstue, rekordgode tilskuertall og nye kontrakter på unge- og viktige spillere ser fremtiden lys ut for ulvene etter endt sesong. En av de nysignerte spillerne er Neupart, som tross skuffelsen er veldig positiv til ny sesong i Halden.

– Jeg er veldig fornøyd. Halden Arena har gitt en ny boost til Halden Topphåndball. Organisasjonen forbedres, vi poster på sosiale medier og man kan se en tydelig utvikling. Vi kan bygge på dette videre, og gutta er fornøyde. Jeg er ikke fornøyd med dagens kamp, men jeg gleder meg veldig mye til neste sesong.

Lauritzen mener det er mye å ta med seg inn i neste sesong, og legger heller ikke skjul på at det er deilig med nysignerte kontrakter på viktige spillere:

– Det er deilig at det ikke blir så mye utskiftninger som det har vært tidligere. Det gjør at vi kan jobbe rolig videre, og bygge sten på sten. Jeg føler at det er viktig for oss, slik at vi kan gjøre en bra sesong neste år. Det er kjipt å bli slått ut, men vi klarte målsetningen med å komme oss til sluttspill, som er tøft i Rema 1000-ligaen.

Vi i Halden Topphåndball takker for sesongen, sees neste år!