Thrilleren om sluttspill! – Halden

Thrilleren om sluttspill!

I dag avgjøres det om hvem som går til sluttspill. Gutta er allerede på plass i Bergen etter 11 timers busstur i går. De spiller mot Viking TIF i Haukelandshallen kl. 18.15.

Årets topp og bunn er allerede avgjort i årets Rema 1000- liga. Kolstad har allerede blitt seriemestere, Elverum har tatt sølvet og ØIF Arnendal har sikret seg bronsemedaljen. Og det er allerede klart før vår kamp i dag at Viking TIF rykker ned. Og ser vi bort fra Sandes som klart blir nr 10, har alle de øvrige lagene alt å spille for. Bekkelaget, Fjellhammer og KRS spiller om å unngå kvalifisering for videre spill i Rema 1000 ligaen. Sluttspillplassene står mellom oss, Bergen, Haslum og Nærbø, og Drammen og Runar spiller om 4. og 5. plassen.

Det som er helt sikkert er at vi må vinne! Gjør vi ikke det, vil vi uansett hvordan det går i de andre kampene føre til at vi blir nr 9 i årets Rema 1000 liga. Slik at vi er helt avhengig av at Bergen, Haslum eller Nærbø taper mot sin motstander.

Å komme på 4. plass gir hjemmefordel i sluttspillet. Runar kjemper mot Drammen om den plassen, og Runar skal møte Nærbø. Slik at vinner Runar mot Nærbø, og vi går bare utfra at gutta våre vinner mot Viking TIF. Ja da er vi sluttspill. Men vi vet også at om Nærbø mobiliserer, så er det vanskelig å være bortelag på besøk hos dem. Så her er ingen ting avgjort.

Bergen møter Bekkelaget. Bekkelaget trenger nok muligens poeng for å unngå kvalikk, og Bergen trenger nok poeng for å være sikker på sluttspillplass. Dette blir nok kamp hvor begge lag kommer til å kjempe med nebb og klør om poengene. Men vi tror at toppnivået til Bergen er høyere enn Bekkelaget sitt. Men igjen, taper Bergen og vi vinner. Da er vi i sluttspill.

Haslum møter Kolstad. Får Haslum poeng, ja da er de i sluttspill. De skal tross alt spille mot Kolstad, så vi tror det skal bli tøft. Men det er slutten av sesongen, og vi venter i spenning på om «Kolstad- toget» kjører på. Om så, ja det blir det veldig vanskelig for Haslum og poengene blir med hjem til Trondheim.

Det er nå bare noen timer igjen til kampstart. Vi må vinne, og Haslum, Bergen eller Nærbø må tape. Vi kan etter at kampene er ferdig ha havnet et sted mellom 6-9 plass. Så thrilleren om sluttspillplassene blir nervepirrende å følge med på for oss som har et hjerte i Halden Topphåndball og de øvrige klubbene.

Om vi kommer til sluttspill, så spiller vi første sluttspillkamp borte søndag 14.4. Hjemmekampen i sluttspillet vil gå i Halden Arena 17.4 kl. 18.00. Mer info kommer etter kampslutt.