Kristiansand – Halden Topphåndball – Halden

Kristiansand – Halden Topphåndball

Torsdag 21. mars kl. 18:30 – Aquarama

Det blir sørlandstur for Ulvene denne uka på en litt uvanlig kampdag – nemlig torsdag. Victor Jan Skillhammars lag, Kristiansand Topphåndball (KRS), er verter i Aquarama og er på poengjakt. De har ikke innfridd ambisjonene sine hittil i sesongen og ligger nest sist på tabellen med kun 11 poeng. Men dette laget kan langt bedre enn tabellsituasjonen tilsier og de begynner å finne formen! Etter jul har de vunnet bronse i NM og vunnet to av de tre siste seriekampene. På veien mot Final 8 slo de for øvrig Halden i kvartfinalen. Den kampen gikk også i Aquarama.. I fjorårets serie, der KRS kom på 7. plass, tapte Ulvene med fire mål i Aquarama. Halden har med andre ord ikke vært på sitt beste i den hallen på lenge. På tide med en Halden-seier der, altså!
Ulvene ligger utsatt til på tabellen med en 8. plass med tanke på sluttspillet, men har alt i egne hender i de siste fire seriekampene og kan fort havne på 6. plass med full pott.

Etter denne kampen kommer det to hjemmekamper i Halden Arena mot hhv. Haslum og Bækkelaget, før serien avsluttes 10. april borte mot Viking.

Mye moro – heng med!!

Her er assistenttrener Sigvalds betraktninger om «läget»:

• Det blir en veldig spennende og viktig kamp på torsdag. KRS er i dytten og har gjort mange gode prestasjoner i den siste perioden. Under Final-8 tapte de kanskje ufortjent 30-29 mot Elverum i en kamp de fort kunnet vunnet. De ender opp med bronsemedalje ved at de slår Haslum 36-31. I seriesammenheng har laget til Victor Skillhammer hatt det litt tyngre og tabellplasseringen er nok et stykke unna forhåpningene og de fleste tipsene. Litt mye «stang ut» og flere nøkkelspillere som har vært ute med skade i store perioder har gjort at det ikke har gått helt som planlagt. Deres tre siste kamper har gitt seier 35-26 borte mot Haslum og 43-38 borte mot Viking TIF, før de måtte se seg slått av Elverum hjemme med 36-28. KRS laget er veldig dødelige når de får forsvars- og kontraspillet til å sitte. De kommer med en voldsom kraft hvis man gjør enkle feil. I vårt første møte denne sesongen vant vi 27-24 hjemme i Tistedalshallen, mens vi tapte 34-32 i Aquarama i NM kvartfinalen. Begge disse og fjorårets kamper var tette og tighte. Så det er nok sånn kampbildet kommer til å bli. KRS er bygd opp med et tungt og fysisk godt forsvar, mens de har løst utfordringene i angrep med å spille mye 7:6 spill. For vår del må vi komme bedre i gang fra kampstart. Synes vi har vært litt for seige og trege når kampen starter i litt for mange kamper. Vi må klare å få til flere omganger som første omgangen mot Runar og andre omgangen mot Nærbø. Får vi til dette, så tror jeg at kampen vil gå i vår favør og vi får med oss 2 poeng hjem i bussen til Halden. Forutsetningene er fortsatt å være like gjerrige bakover som vi har vært denne sesongen (kun 2 lag som har sluppet inn færre mål). Når vi lykkes i forsvar, må vi være enda bedre på å tørre og løpe mer i ryggen på motstanderen. Disse «enkle» målene trenger vi! I det etablerte handler det om å ha flyt-rytme-timing og presisjon i det vi gjør. Aquarama er en vanskelig bortebane, men vi har trua på at vi skal lykkes med vår gameplan.

Husk neste hjemmekamp mot Haslum allerede førstkommende søndag.